Sniktitt

HTC Touch Diamond 2

HTC samlet i forrige uke pressen til en liten titt på selskapets nye telefoner, og vi har kommet med sniktitter på både Snap og Touch Pro 2. Den siste nykommeren som ble vist frem, er Touch Diamond 2. Denne telefonen kommer i butikkene allerede i begynnelsen av mai, så det bør ikke være så veldig lenge til vi kommer med en full test av telefonen. 

Vi har likevel knipset bilder og sett nærmere på den nye telefonen, som en liten oppvarming.

Skjermen er større enn i for eksempel Touch Pro. (Alle foto: Einar Eriksen)

Som navnet tilsier, er Touch Diamond 2 en oppfølger til den velkjente Touch Diamond fra samme produsent. Telefonen er i all hovedsak veldig lik forgjengeren, med Windows Mobile under panseret og det meste av teknologier. Men som oppfølger, finner vi selvsagt noen forbedringer fra forgjengeren. 

Større batteri

En ting Touch Diamond virkelig har vært kjent for, er å ha laber batterilevetid. Den høyoppløste skjermen har nemlig krevd litt vel mye av batteriet på bare 900 mAh. I Diamond 2 har batterikapasiteten økt til 1100 mAh, men så skal det nevnes at også skjermstørrelsen og -oppløsningen også har økt og etter all sannsynlighet blitt mer strømkrevende. Vi vil se nærmere på batterilevetiden i praksis i testen av Touch Diamond 2. Spesifikasjonsmessig er den bedre, med oppgitte 21 døgn hviletid i forhold til 16,5 døgn i forgjengeren.

Skjermen har nå fått en størrelse på 3,2 tommer, og en oppløsning på 800 x 480 piksler. Dette gir en god oversikt, og skarpheten er helt i toppsjiktet samtidig som fargene virker naturtro. 

Batteriet og skjermen er imidlertid ikke det eneste som har blitt større. Diamond 2 er også ganske mye større enn Diamond, med over en halv centimeter ekstra i høyden, 0,3 i bredden og en kvart i tykkelsen. Dette høres ikke mye ut, men det er merkbar forskjell når du holder Diamond 2 i hånda. 

Likevel er ikke Diamond 2 større enn at du fint får plass til den i lomma, og med tykkelse på 1,37 centimeter er ikke bulen på buksa så altfor stor. 

Startmenyen er en av elementene som har blitt mer fingervennlig i Touch Diamond 2.

Mer fingervennlige menyer

I likhet med Touch Pro 2 som vi også så på under HTCs pressetreff, er Touch Diamond 2 mer fingervennlig enn tidligere. Med det mener vi at du ikke like ofte trenger å dra fram pekepennen som om du hadde hatt rene Windows-menyer. Touch Flo 3D, som ligger på toppen av Windows Mobile, og gir et nytt brukergrensesnitt med større ikoner. 

En etterspurt kalender har også dukket opp i Touch Flo 3D-menyen.

Det som er nytt i Diamond 2 så vel som Touch Pro 2, er at brukergrensesnittet nå gir deg enklere tilgang til kalenderen og til å stille alarmer og klokkeslettet. I tillegg har du fått en ny startmeny. Alt dette med god fingervennlighet, slik at du ikke trenger å bruke pekepennen før du har rotet deg langt inn i menyene. 

Alarmstillingen har også blitt fingervennlig.

En annen grei funksjon er at telefonen har fått en føler ved høyttaleren som merker om telefonen holdes mot øret eller ikke. Dersom du er i en samtale og telefonen ikke ligger mot øret, aktiveres skjermlyset og et mobiltastatur kommer frem. Dette gjør det også enklere å ta notater eller lignende mens du er i en samtale. Dette finner du også i Touch HD og Touch Pro 2. 

Både Touch Pro 2 (til venstre) og Touch Diamond 2 (til høyre) skal ha blitt raskere enn forgjengerne.

Raskere?

HTC lover at Touch Diamond 2 skal ha blitt raskere enn forgjengeren. For å få dette til skal HTC ha optimalisert programvaren, slik at denne krever mindre av maskinvaren. Om raskheten vedvarer etter vi har installert programmer og lagt inn nye instillinger gjenstår å se, og det vil vi selvsagt se nærmere på i testen av Touch Diamond 2. 

Maskinvaren er nesten helt identisk med Touch Diamond. Prosessoren har klokkehastighet på 528 MHz, i likhet med forgjengeren. Hurtigminnet har økt fra 192 til 288 MB i Touch Diamond 2. Det øvrige internminnet Touch Diamond hadde for brukeren, på 4 GB, er ikke i Touch Diamond. Til gjengjeld er det plass til minnekort.

Wi-fi og super-3G for rask surfing er selvsagt fortsatt på plass, og nettleseren er Opera Mobile 9.5 som gir en god surfeopplevelse. GPS er også på plass, slik at du kan bruke telefonen til å navigere med. Vi noterer oss at Diamond 2 har Google Latitude forhåndsinstallert, slik at du kan se hvor vennene dine befinner seg og dele din egen posisjon. Det krever selvsagt at også vennene dine bruker Google Latitude, som foreløpig bare er tilgjengelig til smarttelefoner. 

Kameraet har fått flere megapiksler.

I Touch Diamond 2 har også kameraet blitt byttet ut. Forgjengeren hadde en maksoppløsning på 3,15 megapiksler, mens Touch Diamond 2 stiller med 5,04 megapiksler. Om dette fører til bedre bilder fikk vi dessverre ikke testet ut på pressetreffet, men vi vil selvsagt vurdere bildekvaliteten nærmere i testen av Touch Diamond 2. 

Verdt 1400 kroner ekstra?

Alt i alt har Touch Diamond 2 fått noen velkomne oppdateringer fra forgjengeren. At skjermen og batteriet er større er fint, og at grensesnittet har blitt enda mer fingervennlig uten at telefonen har blitt mindre avansert er selvsagt ingen ulempe. 

Kameraet har også blitt byttet ut til et med flere megapiksler, men vi må vente til vi har et testeksemplar i hende før vi kan konstatere om bildekvaliteten er bedre eller ei. Bildekvalitet og oppløsning er nemlig ikke alltid ekvivalenter.

Telefonen har imidlertid blitt en god del større enn forgjengeren, som sjarmerte med sin beskjedne størrelse, og prisen har landet på ganske så stive 4600 kroner mens forgjengeren kan kjøpes for bare 3200 kroner i dag. 

Touch Diamond 2 kommer ut i butikkene i løpet av første halvdel av mai måned. Vi regner med å komme med en endelig test av telefonen rundt den samme tiden.

Les også
Samsung C6625
Les også
Samsung S8300 Ultra Touch
Les også
Samsung Omnia HD
Les også
Den første testen av HTC Touch Pro 2
Les også
Her er HTC Touch Diamond 2 og Pro 2
Les også
Ny skjermkonge fra Samsung
annonse