Til hovedinnhold
SniktittCorsair M65, M95 og K95

Spillutstyr har sjeldent sett så lekkert ut

Vi fikk leke med Corsairs nyeste produkter.

Rolf Wegner, Hardware.no

Nytt mekanisk tastatur

Hardware/Las Vegas: Corsair har vært flinke. Selskapet begynte i det små med å lage minnemoduler, men har sakte meg sikkert vokst seg stadig større ved å bevege seg inn på nye produktområder. I de siste årene har de hatt stor suksess ved å snike seg inn på spilltilbehørsmarkedet, og sluppet noen virkelig gode produkter.

Vi har blant annet testet både spillmusen M60 og spilltastaturet K60, som begge har fått en oppfølger.

De nye produktene heter Corsair M65, M95 og Corsair K95, og kan by på et par nye funksjoner, lekkert utseende og flere farger.

Black is back

Nok av knapper å trykke på.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

La oss ta for oss det nye tastaturet først, K95. Utseende baserer seg på MMO-tastaturet til Corsair, K90, og har mange av de samme funksjonene. 20 dedikerte makroknapper på venstresiden av tastaturet, bakbelyste taster og Cherry MX-brytere som tåler årevis med hamring. De har imidlertid gjort et par justeringer fra forrige modell, og vi liker det vi ser.

Corsair har fortsatt valgt å bruke mye aluminium på det nye tastaturet, men i stedet for den vanlige, kjedelige metallfargen, er aluminiumsdelen nå utført i en lekker sortfarge.

Avansert lysstyring

Du kan se hvordan vi har trykket på et par knapper for å skru av lyset.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

Bakbelysningen har også fått en overhaling. I 2013 holder det tydeligvis ikke lenger å bare tilby bakbelyste taster, du skal også kunne velge akkurat hvilke taster som skal lyse opp.

I motsetning til det nye Roccat Ryos-tastaturet, hvor du velger hvilke lys som skal lyse i den medfølgende programvaren, lar Corsair deg gjøre det direkte.

Trykk på en liten knapp på toppen av tastaturet, og knappene du trykker på vil enten lyse opp eller slukkes. På den måten kan du umiddelbart endre hvilke taster du vil skal lyse opp. For mer avanserte kontroller er du imidlertid nødt til å ty til programvaren også her.

Ingen kompromiss

Trykker man på en egen lysknapp, kan man velge hvilke knapper som skal ha bakbelysning.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

En annen forbedring K95 kan skilte med er at alle tastene nå er mekaniske. På forgjengeren hadde Corsair prøvd å snike inn vanlige membrantaster på funksjons- og makroknappene, noe som selvfølgelig ikke gikk ubemerket hen. Heldigvis har de hørt på kritikken, og satt inn herlige Cherry-brytere bak hver eneste tastehette på tastaturet.

Corsair K95 vil være utstyrt med Cherry MX-Red-brytere. Vi spurte Ruben Mookerjee, produktsjefen for Corsairs spilltilbehør, hvorfor de ikke lar brukere velge brytere.

– Vi synes de røde bryterne fra Cherry er de absolutt beste for spillere. Vi forstår at noen kanskje vil ha «clicky»-egenskapene til blå brytere eller den litt tyngre motstanden til de svarte bryterne, men slik markedet er nå har vi valgt å bare gå for de røde.

Bli med over på neste side for å se resten av Corsairs oppdateringer »

Nye mus og oppdatert hodesett

Raskere

Undersiden er fortsatt preget av aluminium.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

I tillegg til det nye K95-tastaturet har Corsair valgt å slippe et par nye spillmus. Først ut er M65, som bygger på samme lest som Corsair M60.

Den største forskjellen fra forgjengeren er en helt ny lasersensor på undersiden. Akkurat som de fleste spillmusene som ble sluppet i 2012 er det en Avago Technologies ADNS 9800 LaserStream-sensor, som kan by på solid presisjon, hele 8200 DPI. For å skille den nye musen ytterligere fra forgjengeren, har Corsair også gjort et par små designendringer på musen. Ryggen skal være litt løftet, og generelt føles litt annerledes ut når du holder den.

Flere farger

Formen skal være endret litt siden forgjengeren M60.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

Vi har kjent på både forgjengeren M60 og den nye M65, og forskjellen er såvidt merkbar. For vår del gjør imidlertid ikke dette så mye, ettersom vi likte utformingen på forgjengeren også. Det som derimot muligens vil ha noe å si, er det nye belegget på musen som er brukt. Den nye musen kommer nemlig i tre ulike farger, hvorav én er «glossy white». Som navnet tilsier er musen dekket av skinnende, hvitt plastmateriale, noe som gjør den veldig anerledes å holde.

I tillegg til hvitfargen kommer musen også i militærgrønn eller svart.

Ellers er den nye musen på mange måter mer eller mindre identisk med M60. Presisjonsknappen på venstresiden er beholdt, aluminium og hard plast er fortsatt dominerende, og musen føles generelt veldig god ut i bruk.

MMO-drømmen

M95 har drøssevis av knapper for MMO-spilling.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no
Hvis du ikke er glad i militærgrønn kan du puste lettet ut. M65 kommer også i svart og hvitt.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no
Sniperknappen er fortsatt på plass på M65.Foto: Rolf Wegner, Hardware.no

Den siste musen som ble vist frem var en oppgradering av dagens MMO-mus fra Corsair, M90. Den nye musen heter M95, og har 15 programmerbare knapper fordelt rundt på musen, hovedsakelig i tommelregionen.

Dette har blitt en stadig voksende sjanger, og både Razer, Logitech, Steelseries, Mad Catz og Corsair har hver sin MMO-mus, for å nevne noen.

Stort mer enn det fortalte ikke Ruben Mookerjee, produktsjefen for Corsairs spilltilbehør. Akkurat som med M65 er musen utstyrt med den nye lasersensoren, og kommer i to ulike farger: Svart og glossy hvit.

Oppgradert hodesett

I tillegg til ny maskinvare kunne Corsair også stolt fortelle at de vil oppgradere ett nåværende produkt, uten ekstra kostnad. Den heldige vinneren av gratisoppdateringen er det trådløse hodesettet Corsair Vengeance 2000, som nå vil få støtte en ekstra Dolby-lydkodeks. Akkurat hvordan den nye oppdateringen vil påvirke lyden gikk ikke Corsair så nøye inn på, men la mye vekt på hvor gode Dolby er til å lage god lyd, og hvordan eksisterende brukere vil sette pris på flere valg når de bestemmer seg for lyden i hodesettene deres.

Oppdateringen forventes å komme i løpet av februar, og kan lastes ned fra Corsairs hjemmesider.

Vi er på Facebook!
annonse