Til hovedinnhold
SniktittZTE Grand X IN

Nå kommer Intel-mobilene

ZTE Grand X IN har «Intel Inside» og er på vei til Norge.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

ZTE Grand X IN

Størrelse: 12,7 x 6,5 x 0,99 cm
Vekt: 140,8 gram
Skjerm: 4,3 tommer, 540 x 960 piksler, TFT, kapasitiv trykkskjerm
Operativsystem: Android 4.0
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSDPA (super-3G) inntil 21 Mbps, Wi-Fi
Kamera: 8 megapiksler
Maskinvare: Intel Atom Z2460 (Medfield), Én kjerne (Saltwell) @ 1,6 GHz, Hyperthreading, PowerVR SGX 540, 1 GB RAM
Minnekort: 4 eller 16 GB intern lagring, støtter Micro-SD inntil 32 GB
Teknologi: Bluetooth A2DP, USB, Wi-Fi, AGPS
Batteri: 1650 mAh
Forventet pris ved lansering: Ukjent
Tilgjengelig i Norge: 1. kvartal 2013

Intel-prosessor og Android 4.0 er nytt siden sist vi kikket på ZTE Grand X.
Kameraet skal også ha blitt bedre.
Microsofts One Note følger med som notatapplikasjon.
ZTE har ikke gjort store endringer i Android-menyene, men en ny låseskjerm har de fikset.
En av Intels ansatte viser frem panorering i videoavspilling på en annen Intel-basert telefon. Her kan du trekke fingrene rundt på skjermen for å endre kameravinkel sømløst mens videoen spilles. Dette kan også gjøres med Grand X IN.

Amobil.no/Berlin: Det er lenge siden Intel først begynte på jobben med å få Atom-prosessorene inn i mobile enheter. På årets Consumer Electronics Show i Las Vegas fikk vi endelig se et ferdig produkt, Lenovo K800. Nå er den første Intel-telefonen som skal til Norge lansert.

Telefonen det er snakk om heter Grand X IN og kommer fra det kinesiske selskapet ZTE. Det jobbes for å få telefonen til Norge i løpet av første kvartal av 2013. Det er en stund til, så andre kan rekke å lansere i mellomtiden, men dette er første gang vi har fått bekreftet at en Intel-mobil skal komme til landet.

Noen viktige endringer

Hvis du følger med på hva ZTE foretar seg for tiden har du kanskje lagt merke til at navnet ikke er helt nytt. ZTE Grand X har nemlig vært på vei til markedet en stund, men i en versjon som er utstyrt med systembrikken Nvidia Tegra 2. Dette er den samme telefonen som før lanseringen var kjent som Mimosa X.

Den nye utgaven er nesten kliss lik den vanlige Grand X-modellen, men med ett viktig unntak. Grand X IN har den klassiske Intel Inside-merkingen trykket inn i batteridekselet. Hvis du har hatt en PC med innmat fra Intel har du muligens sett merkelappen tidligere.

Grand X IN har også blitt litt tyngre, og fått et kamera med høyere oppløsning enn originalen.

Godt bygget

Telefonen er bygget i plast, men den føles solid og fin. Her er det ikke mange spisse kanter eller skjøter å kjenne på heller. Skjøtene er der, men dekselet på telefonen har veldig god passform. Hvis du ikke vet det er det ikke så lett å legge merke til at batteridekselet på Grand X IN kan tas av.

Den 4,3 tommer store skjermen er en vanlig LCD-variant som er lyssterk og har god fargegjengivelse. Innsynsvinkelen var god da vi fikk prøve telefonen. Vanligvis er messebelysningen en faktor som gjør det vanskelig å bedømme skjermer, men akkurat denne har vi sett før – og kvaliteten er absolutt godkjent.

Siden vi fikk se på den tidlige utgaven av Grand X har imidlertid det som foregår på skjermen endret seg. Den tidlige prototypen vi fikk se på kjørte Android 2.3, selv om ZTE sa at telefonen ville komme med Android 4.0 ved lansering.

Leveres med Android 4

Grand X IN har fått de nye menyene og det er gjort veldig få endringer fra Googles egne menyer her. Selve menysystemet er stort sett uforandret.

Den delen av Android som ZTE har gjort endringer i er låseskjermen. Produsenten har lagt til hurtigvalg for ulike funksjoner du kan gå rett til fra en låst telefon. Disse valgene får du opp ved å trykke på skjermen når du har vekket telefonen fra dvale.

Funksjonene er spredt rundt som blader på en blomst, og du må trekke i bladet for funksjonen du ønsker for å komme rett inn på den.

Kjapp

Denne systembrikken fra Intel har vært i bruk en stund, selv om mesteparten av Europa ikke har sett noe til telefonene. Likevel dreier det seg om rimelig kjappe greier.

Telefonen har nemlig ingen problemer med å henge med i menyene eller på vei inn og ut av apper. Alt går svært fort.

Enkelte av demonstrasjonsappene de ansatte i Intel-standen viste var også svært imponerende. En av disse demonstrasjonene er et videoopptak med bildeinformasjon fra alle kanter, slik at du selv kan panorere rundt i bildet mens handlingen foregår.

Demonstrasjonen er ikke helt ny – det er den samme som vi så da Lenovo lanserte sin K800 med Intel Atom under årets CES-messe i Las Vegas. Like fullt er den fortsatt imponerende, og vi har til gode å se andre Android-enheter gjøre det samme.

Ukjent pris

Foreløpig har ikke ZTE sagt noe om pris for Grand X IN. Fra før vet vi at dette er et selskap som vanligvis legger seg til svært konkurransedyktige priser.

Les flere nyheter fra IFA 2012 her

annonse