Tek.no

Sniktitt Samsung Q8F og The Frame 43"

Samsung lager enda en «The Frame»-TV

Og selskapet retter ut sin buede Q8-serie.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
6 Sept 2017 06:00

Tek.no / Berlin: Samsung har de siste par årene brukt CES-messen i Las Vegas som sin arena for lansering av nye TV-modeller. Derfor kom det litt uventet to nye modeller opp av hatten her i Berlin.

Q8-serien blir flat

Samsung Q8C var den første TV-en vi testet i den nye QLED-familen til Samsung. Frem til i dag har denne modellen kun vært buet, men nå kommer det altså en flat versjon også.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av tingene som skiller Q8-modellene fra sine brødre Q7 og Q9 er designen, og etter vår mening er dette den peneste TV-en Samsung produserer.

Foruten den nye formfaktoren er det ingenting som skiller denne flate utgaven fra dagens kurvede alternativ. Prismessig er ikke prisen satt, men trolig havner den mellom Q7 og dagens Q8C, fordi en flat skjerm er noe enklere å produsere enn en buet skjerm.

Nytt The Frame-medlem

Samsung lanserte tidligere i år sin nye The Frame-serie, hvor det spesielle er at TV-ene kan brukes som kunstramme når de står i standby-modus. Vi lot oss imponere av hvordan dette var løst, og på det tidspunktet kunne du velge mellom 55 og 65 tommer.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Men tydeligvis vil ikke alle ha så store bilder på veggen, for nå kommer det en 43 tommer stor utgave av modellen. Den skal være tilgjengelig for salg innen kort tid, og prislappen vil ligge på 13 990 kroner.

Se verdenskjente bilder i egen stue

Samsung satser hardt på sitt nye konsept. Sammen med en mindre modell i The Frame-serien tilbyr selskapet nå et langt bredere utvalg av bilder. Totalt kan du nå kjøpe eller leie nesten 1000 bilder. Flere av dem av kjente kunstnere og fotografer.

Utenfor The Frame sin egen stand finner vi nemlig en informasjonsplakat hvor en rekke kjente aktører nå er med på prosjektet:

  • Museo del Prado
  • Saatchi Art
  • Albertina
  • Lumas
  • Artspace
  • Magnum Photos

Med andre ord kan du nå se kjente kunstverk som henger for eksempel i Madrid hjemme i din egen stue, hvor du altså kan velge å kjøpe en kopi eller leie det.

Samsung hadde også andre spennende ting på lur:
Sjekk ut denne råe spillskjermen »

Les også
Samsungs gigantiske QLED-TV vil koste 180 000 kroner
Les også
Samsung QE65Q7F: Samsungs billigste QLED-TV slår kraftig fra seg
Les også
Oppdatert: Så mye koster de nye QLED-TV-ene fra Samsung
annonse