Tek.no

Sniktitt

Bærbar med redningsplanke

MSI CX640.
Vegar Jansen
11 Mar 2011 11:05

Hardware/Hannover: Tidligere denne uka tok vi en kjapp kikk på MSIs kommende spillflaggskip, men MSI hadde naturligvis også en del annet nytt på tapetet.

En av disse nyhetene er den nye generasjonen av MSIs C-serie. Våre mer avanserte lesere vil kanskje ikke finne den spesielt spennende, men så er dette tross alt bærbare tiltenkt brukere uten spesielt store krav eller datakunnskaper.

CX640 og CR640 er likevel verd en ekstra titt i våre øyne. Ikke på grunn av designelementene som den Vaio-inspirerte start-knappen eller finishen av imitert børstet metall, men av en liten detalj kalt Time Stamp.

Som mangeårig forbrukerjournalist i datasegmentet (pluss 24/7-support for familie og venner) har undertegnede innsett at sikkerhetskopiering og backup er ord som går inn det ene øret og ut det andre. Det oppleves nemlig gjerne som for komplisert å sette opp, eller som en operasjon som tar for lang tid å gjøre.

Ett trykk og du er redda?

Det er dette MSI nå forsøker å gjøre noe med, i form av den nyutviklede backupløsningen Time Stamp. Denne kan settes til å kjøre med jevne mellomrom, eller startes med et fysisk trykk på datamaskinen.

Så mye detaljer om hvordan dette virker fikk vi ikke, men av hva vi kunne forstå er det snakk om en slags kombinasjon av tradisjonell backup og gjenoppretting. Plass settes av dynamisk på harddiskens sekundære partisjon, og ettersom MSI reklamerer med sikkerhetskopiering ned mot 10 sekunder og gjenoppretting (restore) ned mot 20 sekunder må det være inkrementell backup vi snakker om.

Grafikken er hentet fra MSIs nettsider.

Time Stamp skal blant annet kunne redde deg fra trøbbel med virus/spyware, problemer med operativsystemet, og kan fikse biffen hvis du sletter feil filer ved et uhell.

Dette er naturligvis ikke en perfekt løsning ettersom alle data fremdeles er på samme harddisk. Skulle du får du et diskhavari, eller at alle data på begge partisjoner på en eller annen måte ble slettet, er det lite som kan gjøres. Det samme gjelder dersom PC-en blir mistet eller stjålet, ettersom dataene jo ikke er lagret eksternt.

For den jevne bruker er det likevel langt bedre enn ingenting, dersom løsningen er like enkel og rask som den lover.

Snasen startknapp.

Vi runder av med litt mer data om MSI CX640 og CR640. Disse er utstyrt med andregenerasjons Intel Core i-prosessor (Sandy Bridge), 4 GB RAM og har en 15,6-tommers skjerm med en oppløsning på 1366 x 768 piksler. To av de fire USB-portene er USB 3.0. Ellers nevner vi kjapt HDMI, VGA, Gbit LAN, 802.11n trådløst og en vekt på 2,6 kg.

MSI CX640 har en overflate i plast med børstet metall-look.

Forskjellen på de to modellene er fargen, og det at CX640 er utstyrt med dedikert grafikk i form av et GeForce GT 520M fra Nvidia – noe som også gjør at den skal duge til litt spilling.

Vi er på Facebook!
annonse

Les også