Til hovedinnhold

Shures nye støydempende hodetelefoner kan bli hodetelefonene å slå i år

De høres veldig, veldig lovende ut.

Shure Aonic 50 er Shures første trådløse hodetelefoner, og de har attpåtil gitt dem aktiv støydemping.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Las Vegas / Tek.no: På CES-messen lanserer Shure to nye produkter, henholdsvis en trådløs hodetelefon med aktiv støydemping og et sett med såkalte «true wireless»-øreplugger.

Hodetelefonene, kalt Aonic 50, vil koste 399 dollar i USA, sannsynligvis rundt 4.000 kroner i Norge. De blir definitivt ikke billige men legger seg i et område der vi finner konkurrenter som Bose NCH700 og Bang & Olufsen H9.

Gjorde meget godt inntrykk

Vi fikk anledning til å høre litt på dem på et travelt messegulv i Las Vegas, og vi lot oss definitivt begeistre av hva Shure har fått til. Fem minutter er selvfølgelig ikke nok til å gjøre seg opp noen spesielt velfundert mening, men førsteinntrykket var at de låt svært velbalansert og luftig, med et solid bassfundament og en ganske veloppløst diskant.

Inntrykket var at de låt bedre enn både Sony WH-1000XM3, Bose NCH700 og Jabra Elite 85h, og potensielt kan de også tukte Bang & Olufsen-klokkene vi lenge har ansett som de aller beste trådløse.

Det skal selvfølgelig sies at vi kun fikk lytte til musikk som Shure selv hadde forberedt (strømmet fra en iPhone), og filene var sannsynligvis av svært god kvalitet, men det vi fikk høre lovet i alle fall veldig godt.

Shure-hodetelefonene har fysiske fjernkontrollknapper og en egen knott som bytter mellom støydemping og ambient-modus.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Ikke verst støydemping

Støydempingen var også rimelig god – de reduserte støyen fra messegulvet ganske betydelig, men vi tror nok fortsatt at for eksempel Sony WH-1000XM3 er hakket foran akkurat her.

En knott på siden av hodetelefonen lar deg for øvrig bytte mellom støydemping på, støydemping av og en ambient-modus som slipper gjennom lyd fra omgivelsene.

Shure har dessuten utviklet en app som både skal la deg justere funksjonene på hodetelefonene og ikke minst sette opp lyden etter eget ønske.

Denne (ShurePlus Play) kan i praksis også integreres med musikkbiblioteket på telefonen din og spille musikk og bruke equalizeren også med andre hodetelefoner enn Shures egne, men da vil du naturligvis ikke få tilgang til innstillingene for Aonic-hodetelefonene.

Hodetelefonene virket også ganske lette og veldig komfortable å ha på, og batterilevetiden er oppgitt til 20 timer på en lading, som er bra, men ikke ekstraordinært.

ShurePlay Plus-appen har vært ute en stund allerede, men vil også brukes til å justere innstillinger på Aonic-hodetelefonene.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Helt trådløs 215-variant

Shures helt trådløse øreplugger er på sin side kalt Aonic 215, og er basert på selskapets eksisterende 215-plugger. De har fått en myk bøyle som festes rundt øret, men det virket for oss både som om de satt veldig godt på plass i øret og også var ganske behagelige å ha på, så førsteinntrykket var positivt, til tross for at utformingen altså er noe spesiell.

Batterilevetiden er oppgitt til solide åtte timer på en lading, med ytterligere tre ladinger i etuiet, altså totalt 32 timer. Etuiet er riktignok ganske stort, men i det minste relativt flatt, slik at det ikke bygger så veldig om du vil ha det i lomma.

Shures Aonic 215 har en litt spesiell utforming.
Stein Jarle Olsen, Tek.no

Også disse hørtes ganske fine ut lydmessig, men det virket som om equalizeren i Shure-appen var innstilt på «Low Boost», noe som ga dem en litt overveldende bassgjengivelse. Om du kjenner til 215 fra før vil du imidlertid vite godt hva det er du går til også her.

Prisen blir 279 dollar, altså omtrent på nivå med Apples Airpods Pro, og både ørepluggene og hodetelefonene skal lanseres endelig litt utpå våren. Vi håper selvfølgelig å få dem inn til test når det skjer.

Shure-pluggene lades i et tilhørende etui. Det er betraktelig større enn mange av konkurrentenes etuier.
Stein Jarle Olsen, Tek.no
annonse