SniktittBang & Olufsen BeoVision Eclipse

Dyr luksus: Vi tok en titt på Bang & Olufsens splitter nye OLED-TV

B&O lover «verdens beste TV-lyd».

Tek.no / Berlin: Bang & Olufsen er neste selskap til å hive seg på OLED-bølgen. Men det er langt fra bare bildekvalitet som står i fokus på selskapets rykende ferske BeoVision Eclipse-modell.

For å få denne modellen på bena her selskapet fått hjelp. Nærmere bestemt fra sørkoreanske LG, som fortsatt er den eneste produsenten i verden av OLED-paneler. Og det er ikke bare panelet LG stiller med i denne modellen.

Råskinn av en 4K-TV

Den nye TV-en kan festes på veggen

Den nye modellen kommer i to ulike størrelser. Enten som 55 eller 65 tommer. Begge modellene inneholder det siste innen bildeteknologi, hvor blant annet 4K og HDR står på menyen. Akkurat som de beste skjermene til LG, Sony og Panasonic, som alle bruker det samme panelet.

Vi får servert noen snutter, og det er lite tvil om at dette er en TV som legger seg i det øverste sjiktet hva gjelder bildekvalitet.

Fargene virker dønn solide, og er på ingen måte overmettet eller blasse. Samtidig er sortnivået akkurat så godt som vi forventer av en OLED-TV, nemlig helt rått. I den andre enden virker det som TV-en også har rikelig med lysstyrke å by på.

Lyden er minst like rå

Foten er robust og justerbar ved hjelp av motorer.

«Lyd er mer enn halve bildet» er et av mantraene til B&O, og denne TV-en sparer på ingen måte på kruttet når det kommer til lyd. Selskapet påstår dette er verdens beste lydkvalitet fra en TV, og vi har ingen grunn til å ikke tro på dette.

Undersiden av bildet på Eclipse er nemlig dekket med en massiv lydplanke som dytter ut 450 Watt.

Vi blir mer overbevist når selskapet gir oss en smakebit. Selv i lokalet, som består av folk som arbeider på spreng rundt hele standen, klarer denne lyden å treffe oss kraftig og velbalansert.

Ikke overraskende er lyden akkurat så klar og dynamisk som man bør forvente av et slikt produkt. Og ja, alle andre TV-er kan bare gå å legge seg. Dette er høyst sannsynlig verdens beste TV på lyd.

Bruker WebOS

B&O har tatt i bruk WebOS

Det er ikke bare panelet som kommer fra LG. Når det kommer til brukeropplevelsen har den danske kjempen tatt imot enda mer hjelp fra koreanerne. LG eier som vi vet WebOS-plattformen, og det er nettopp denne som har funnet veien til B&Os nyeste TV.

Vi får en rask smakebit, og førsteinntrykket er like bra som det vi har sett av LGs modeller. Med andre ord noe av det bedre på markedet.

Sammen med WebOS har likevel B&O lagt sitt eget preg på undermenyene. Og det virker å være solid det også. Vi prøver å røre litt rundt, og TV-en er rask i bruk, samtidig som grafikken er ryddig satt opp.

Ikke imponert? Sjekk ut dette råtøffe konseptet til Panasonic »

Råtøff gulvstand

Selve TV-en har et særegent design, og i kjent stil er det ikke plast eller andre billigere materialer å spore i denne skjermen. Som nevnt er lydplanken i aluminum, og ønsker du deg en slik TV så finnes det flere ulike valg, både i farger og feste-metode.

Slik ser TV-ens lydplanke og fot ut med dekslene revet av.

Du kan nemlig velge mellom en tradisjonelt, mekanisk veggfeste eller et motorisert ett. Om den motoriserte varianten kommer til Norge vet vi ikke ennå, det er i alle fall ikke satt noe pris på den ennå.

Skulle du heller ville ha denne TV-en stående på gulvet, kan du heller velge et stativ. Dette er også motorisert, og har en tøff funksjon der stolpen som holder TV-en roterer rundt i den runde foten. I tillegg kan du rotere selve skjermen sideveis.

Heller ikke dette stativet har fått noe pris.

Skulle du gå med ønsker om denne TV-en så skal du være klar over prisen. I kjent B&O-stil er ikke dette noen billig affære:

  • 55-tommeren med manuelt veggfeste koster 84 690 kroner
  • 65-tommeren med manuelt veggfeste koster 117 690 kroner

Sjekk alle sakene våre fra IFA 2017 her »

Les også
Sony KD-65A1: En slepen OLED-diamant fra Sony
Les også
Vi har sett på Sonys splitter nye OLED-TV
annonse