Tek.no

Sniktitt

Sony avslørte sin første 8K-TV på hele 98 tommer

Omtrent like høy som en teknologijournalist.

Ole Henrik Johansen / Tek.no
8 Jan 2019 11:30

Las Vegas / Tek.no: Sony slipper nå sin første 8K-TV-er – og det er ingen småskjermer det er snakk om. Det største alternativet måler hele 98 tommer.

Sammen med to gigantiske 8K-TV-er med LCD-teknologi, hadde også selskapet tatt med seg en oppdatert OLED-modell i form av A9G, som også blir å finne i en større variant på hele 77 tommer.

Selskapets første 8K-TV

Det var nok ikke direkte overraskende at Sony nå kommer med sin første 8K-TV. Konkurrentene er allerede godt igang, og tiden nærmer seg at OL skal arrangeres på hjemmebane i Tokyo 2020. Der er det varslet at sendingene vil være tilgjengelig for første gang i 8K-oppløsning.

Den nye 8K-modellen kommer i 85 og 98 tommer.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Samme med økt oppløsning har Sony også laget en ny baklys-løsning som skal gi deg bedre innsynsvinkel og bedre sortnivå.

Av materialet som sendes over skjermen virker det hele meget imponerende, og vi må faktisk overraskende langt ut på siden av skjermen før farger og sortnivå mister litt av piffen.

Denne modellen leveres også med selskapets beste bildeprosessor i form av X1 Ultimate. En prosessor vi har latt oss imponere av ved tidligere tester.

Større og bedre OLED

Sammen med sin nye og oppgraderte toppmodell med LCD, kommer også OLED-modellen til Sony på komme i en forbedret versjon.

Den nye modellen heter A9G, og blir tilgjengelig i inntil 77 tommer. Og det er denne store modellen vi blir stående og se på.

Sonys OLED kommer i ny utgave og hele veien opp til 77 tommer
Ole Henrik Johansen / Tek.no

For selv om den virker veldig liten etter å ha sett på 98-tommeren tidligere, er 77 tommer heller ikke noe å kimse av.

OLED-panelet kommer fortsatt fra LG, og det er styringen av dette som er endret på i den nye modellen.

Fortsatt får du den samme prosessoren i form av en X1 Ultimate, men i tillegg har Sony lagt ved en funksjon som hjelper til å heve lysstyrke og punch i bildet.

Og det virker å bære frukter. Normalt er det sortnivået som er mest iøynefallende hos OLED-teknologien, men man merker at lysstyrken her heftigere en hva vi er vant med.

Blir neppe billig

Den nye modellen heter Z9G, og kommer i størrelsene 85 og 98 tommer. Med andre ord er det ingen billig modell vi har med å gjøre – uten at vi vet nøyaktig hva de vil koste.

Men basert på sammenligninger med andre 4K-modeller i denne størrelsen, snakker vi nok fort prisen av en god bruktbil før du er i mål på det største alternativet.

Heller ikke den 77 tommer store OLED-modellen vil bli billig – tror vi. For Sony var veldig sparsommelige med informasjon om dette i kveld, men kunne bekrefte at begge de nye seriene vil finne veien til butikkhyllene før sommeren.

annonse

Les også