Tek.no

Sniktitt Fitbit Versa 2

Fitbit oppgraderer Versa med OLED-skjerm og smartere søvnmåling

Vi har prøvd Fitbit Versa 2.

Fitbit
28 Aug 2019 15:01

Oslo / Tek.no: Fitbit har blitt nesten synonymt med aktivitetsarmbånd i Norge, og i dag lanserer de en oppfølger i sin Versa-serie.

Den nye modellen får navnet Fitbit Versa 2, og skal ifølge selskapet ha fått en rekke funksjoner brukere har etterspurt.

Sammen med klokken dukker også en rekke nye funksjoner opp i appen til selskapet. De nye funksjonene vil gjelde både for den nye modellen og de eksisterende modeller som har pulsmåling.

Bedre skjerm

Fitbit Versa 2 får en AMOLED-skjerm.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Baksiden avslører en litt annerledes ladekontakt enn den du finner på Versa.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av de aller mest synlige forandringene på Versa 2 fra forgjengeren, er skjermen. Den har blitt langt mer lyssterk – takket være en ny AMOLED-skjerm som på papiret skal kunne takle opptil 1000 nits. I tillegg byr den også på flere farger enn tidligere.

Vi får noen minutter med klokken, og det er åpenbart at skjermen har blitt bedre. Rommet vi sitter i har godt med direkte sollys, men det er ingen problemer å se hva som står på skjermen.

Samtidig er utformingen enda et hakk mer avrundet i kantene, noe som gjør klokken behagelig å ha på seg. Klokken har kun en knapp på venstre side, og ligner med det mer på Versa Lite enn Versa, hvor sistnevnte i tillegg hadde to ekstra funksjonsknapper på den høyre siden av skjermen.

En mikrofon på siden av klokken gir deg mulighet til talestyring.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

På den høyre siden er det nå i stedet blitt et lite hull, hvor en mikrofon holder hus. Du kan nemlig bruke stemmestyring mot Alexa på denne klokken. Men det er ikke mulig å snakke til den på norsk – annet enn via en tekst til ord-funksjon.

Sveiper du nedover på skjermen får du i tillegg nå en egen hurtigmeny. Her finner du blant annet en egen nattmodus som deaktiverer alt som kan forstyrre søvnen din.

Det finnes også en egen knapp i denne menyen som gjør at skjermen står på hele tiden. Dette kan nok være kjekt om du for eksempel skal trene, og har behov for å se på klokken uten å måtte aktivere den.

Bruker du denne funksjonen vil batterilevetiden falle fra rundt fire dager til cirka to dersom den står på kontinuerlig gjennom døgnet.

Fokus på søvn

Slik ser appen ut når du får Sleep Score.
Fitbit

Noe av det som følger denne nye modellen fra Fitbit er Sleep Score. I appen vil nå søvnen din få en score mellom 1 og 100, basert på tre ulike kriterier, hvor målet er gjøre det mer visuelt å se hvor godt du sover fra dag til dag.

Sleep Score vil også bli tilgjengelig dersom du allerede har et Fitbit-produkt som også har pulsmåler.

Det vil også komme en funksjon som skal hjelpe deg å våkne best mulig om morgenen. Den kalles Smart Wake, hvor klokken følger med på søvnmønsteret ditt i forhold til når du har stilt alarmen til å ringe.

Skal du for eksempel stå opp halv åtte, vil klokken starte å følge med på søvnen din rundt den halvtimes tid før den skal vekke deg. På den måten kan den vekke deg når det passer seg best med tanke på om du er i lett eller dyp søvn.

Abonnementtjenesten Fitbit Premium kommer til Norge

Fitbit Premium skal gi deg enda bedre oppfølging og tips tip trening, mat og søvn.
Fitbit

Fitbit Versa 2-modellen vil ha støtte for kontantbetaling via Fitbit Pay, og fortsatt være vanntett slik at du kan svømme med den.

Med denne klokken får du i tillegg tilgang til noe Fitbit kaller Fitbit Premium. En abonnementstjeneste som i første omgang kommer til oss her på berget av landene i Norden.

Tjenesten er spesielt myntet på deg som trenger veiledning med å komme i gang med vekttap, trene riktig eller sikre bedre søvn.

Det finnes allerede en del hjelp å hente til dette via appen fra Fitbit, men Premium skal være et langt mer utvidet tilbud. Prisene er ikke helt satt, men det forespeiles rundt 850 kroner året.

To utgaver

Fitbit Versa 2 kommer i to utgaver, hvor den tradisjonelle Versa 2-klokken vil havne på 1999 kroner.

Her har du to av de tre fargene Versa 2 får kjøpt i.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Du får en rekke reimer å velge blant. Her er et knippe av de.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Klokken kommer også som en spesialutgave, hvor du får to reimer med i esken. En som er vevd, samt en i silikon, i tillegg til 90 dagers prøveabonnement på Fitbit Premium. Denne pakken vil havne på 2199 norske kroner.

Av farger kan du velge mellom sort, rosa eller sølv, og disse skal være tilgjengelig for salg i slutten av september.

I kjent Fitbit-stil kan du i tillegg kjøpe en rekke ulike reimer utenom. Har du allerede handlet litt til din eksisterende Versa eller Versa Lite, kan disse også tas med og brukes på den nye modellen.

Reimene starter på 299 kroner, og strekker seg opp mot cirka 500 kroner. Da kan du blant annet velge en perforert sportsvariant som passer til trening, eller en spesialutgave som er laget av plast som er hentet opp fra havet.

Vi kommer tilbake med en test av Fitbit Versa 2 senere!

Les også
Fitbit Versa 2: En trygg og god oppgradering fra Fitbit
Les også
Nei, dette er ikke en smartklokke
Les også
Fitbit Charge 3: Fitbits bestselger har blitt enda bedre
Les også
Mobvoi TicWatch Pro: Kan holde i flere uker på en lading
annonse

Les også