Sniktitt

Slik er Samsungs fire nye mobiler

Blant annet Lite-utgaver av både Note 10 og S10.

Her er Note 10 Lite og S10 Lite

Las Vegas / Tek.no: Også nye mobiltelefoner står på menyen her i Las Vegas, og Samsung slår på stortrommen med hele fire nye modeller. Note 10 Lite, S10 Lite, A51 og A71.

De to antatt dyreste modellen av disse blir trolig Note 10 Lite og S 10 Lite, som begge er litt nedjustert på kreftene sammenlignet med sine storebrødre Note 10+ og S10+.

Note 10 Lite kommer i flere farger

Note 10 Lite og S10 Lite

Det første som slår oss er at begge de nye Lite-variantene virker å være noe enklere i utførelsen enn originalene. Modellene ligger godt i hånden, med en skjerm som dekker hele fronten, med unntak av et lite knapphull hvor frontkameraet er plassert.

Skjermen virker skarp og fin, selv om oppløsningen er noe lavere enn på de dyrere utgavene av samme serie kan skilte med. Eksempelvis 1080 x 2400 piksler for Note 10 Lite versus Note 10+ sin skjerm på 1440 x 3040 piksler.

Begge Lite-modellene har en god skjerm.

Store kameraforskjeller

S10 Lite er hakket bedre utstyrt på kamerafronten enn den nye Note-modellen. Intet mindre enn «Ultimate Pro» har Samsung døpt kameraet i S10 Lite. Hovedkameraet har 48-megapiksels oppløsning og er optisk og digitalt stabilisert. «Super Steady»-funksjonene skal være aktive både for stillbilder og video. Attåt dette får en ultravidvinkel og noe så uvanlig som et 5 megapiksels makrokamera.

S10 Lite har et bedre hovedkamera enn Note 10 Lite.

Spesifikasjonene matcher imidlertid ikke det som ryktes for den kommende Galaxy S-modellen, enten den blir hetende S11 eller S20. Og det virker lite sannsynlig at neste Galaxy S vil ha kamera som er det samme som en av modellene i «forrige serie». Så akkurat hvor «ultimat» kameraet i S10 Lite faktisk er gjenstår å se.

Frontkamera skal være likt hos både Note 10 Lite og S10 Lite.

For Galaxy Note 10 Lites del er det et helt annet kamera som gjelder. Her har Samsung i praksis valgt å bruke kameraet vi kjenner fra dagens Galaxy Note, om enn i en annerledes kamerahump på baksiden som minner mer om den du finner i S10 Lite, og den som ryktes å komme i neste generasjon Galaxy S.

Penn, men svakere prosessor

Det store trekkplasteret med Note 10 Lite er pennen, som hører til alle mobilene i serien. Men her er det spart på prosessoren, som egentlig hører til forrige generasjons Note-modeller, men fortsatt er relativt spreke. S10 Lite får samme prosessor i USA som i Europa, og det blir den samme Snapdragon 855-prosessoren som den vanlige S10-modellen har i USA.

RAM og lagringsplass er omtrent der vi forventer, med 128 gigabyte for hver av modellene, og 8 gigabyte RAM i S10 Lite mens Note 10 Lite må klare seg med 6 gigabyte. For de fleste praktiske formål bør det være rikelig.

Telefonene legger seg noe lavere i pris enn «originalene». Galaxy S10 Lite har fått en veiledende pris på 6990 kroner, mens Note 10 Lite er ventet å havne på 6490 kroner.

Samsung Galaxy A71 har en overraskende god byggekvalitet til prisen.

A51 og A71 – for deg som trenger godt kamera og lang batteritid

Sammen med de nye Lite-modellene kommer også A51 og A71. Interessante modeller for deg som vil ha en telefon som vil ha relativt godt kamera og kraftig batteri.

Også disse telefonene har en heldekkende skjerm. Selv om vi kan merke at byggekvaliteten ikke er like god som hos Lite-modellene, er de fortsatt ganske så gode holde i.

Dette er som nevnt telefoner hvor en stor batteri er lagt ved. Nærmere bestemt 4500 mAh for A71, mens A51 har fått et batteri med 4000 mAh kapasitet. Det blir spennende å se hva dette utgjør i praksis når disse kommer til test.

A71 (høyre) har et bedre kamera enn A51

A71 har det beste hovedkameraet på papiret, med en sensor på 64 megapiksler og lyssterk optikk på f/1.8. I tillegg kommer en egen vidvinkel på 12 megapiksler med f2.2. Og utover dette er det to sensorer på 5 megapikseler hver seg for makro og dybdebilder.

A 51 har flere av de samme sensorene, men hovedsensoren på denne er 48 megapiksler med f/2.0. Begge har det samme selfiekameraet etter hva vi erfarer.

Disse to modellene er ventet i salg i slutten av januar, hvor A71 har fått en veilpris på 4990 kroner. A 51 blir på sin side noe billigere, med en veilpris på 3990 kroner.

Les også
Vi har sett på Samsungs nye «rammeløse» 8K-TV
annonse