Til hovedinnhold

Her er TCLs nye flaggskip

Kan friste med en mini LED-TV som kan vise 240 hz.

Ole Henrik Johansen, Tek.no

Las Vegas/Tek.no: Det skorter ikke på nye og flotte TV-er på den enorme teknologimessen CES som foregår i Las Vegas denne uken.

Kinesiske TCL er blant gigantene som viser frem mye ny TV-teknologi. De prøver å skille seg fra mengden med blant annet et ekstra tydelig fokus på høy bildefrekvens, til glede for alle gamere.

Spesielt er det den nye toppmodellen som ha fått en del oppmerksomhet. Mye fordi den kan ved hjelp av VRR gi deg hele 240 bilder i sekundet med grafikkflyt.

Den nye toppmodellen virker å ha lite problemer med blooming.
Ole Henrik Johansen, Tek.no

Mini-LED og rask oppdatering i TCLs Q8-serie

Den nye toppmodellen, Q8-serien, kommer som enten 75, 85 eller 98 tommer, men representanten fra TCL kunne hverken bekrefte priser eller om disse modellene blir å finne i Norge/Europa.

Serien bruker mini LED som baklys, og skal angivelig ha over 2000 dimmingsoner. Det betyr at du får minimalt med blooming, og vi kan bekrefte at det er minimalt med dette å spore på selv på nært hold på den 98 tommer store utgaven.

Også fargene virker å være meget habile, selv om demosnuttene som vises naturligvis er av den aller beste sorten. Likevel kan vi se at disse skjermene har masse futt å gi i form av lysstyrke. Akkurat noe nøyaktig tall får vi ikke, men vi kan se at dette er en ganske så lyssterk skjerm.

En annen ting som er spennende med denne skjermen er at den kan gi opp mot hele 240 bilder i sekundet. Men du må være klar over at oppløsningen da senkes noe. Mens ting som farger og lys fortsatt er det samme.

Men skjermen er også det vi kaller for en «nativ» 120 bilders-modell. Så uansett vil du få god bildeflyt om du velger å ha maksimalt oppløsning.

TCL Q7G

En annen modell som får en del oppmerksomhet er TCL Q7G. Som også er en LCD-skjerm med et direktebelyst panel. Men den har ikke like mange dimmingsoner som storebroren Q8.

Likevel er dette også en skjerme med mange kvaliteter, og vi må si det virker til å være en god og gjennomtenkt modell.

Igjen er det solide og presis farger, kombinert med en ganske så kraftig lysstyrke. Igjen sier ikke TCL noe om hvor mye lys det er snakk om, men vi kan se klar forskjell fra de litt lavere modellene som står bortenfor og opp til denne modellen.

Også denne modellen har fokus på spill, og er på like linje som storebror Q8, en skjerm som har et ekte 120 bilders-panel. Igjen kan du også overklokke bildet ved å gi slipp på litt skarphet i form av mindre vertikal oppløsning for å få flere bilder i sekundet i form av 240 bilder i sekundet.

Vi fikk teste denne løsningen, og vi kan ikke si at vi merket at bilde ble noe betydelig lavere i oppløsning. Og det er slettes ingen dum idé å gi litt avkall på dette for å få ytterligere bedre bildeflyt etter vår mening.

Igjen kunne ikke TCL si noe om tilgang eller pris på denne modellen, men denne fås også i mindre størrelser som 65 tommer.

annonse