Til hovedinnhold
SniktittPrada by LG 3.0

En designtelefon med masse krutt

LG har endelig laget en designtelefon som er god å bruke.

Baksiden på Prada by LG er sort, ru og god å holde i.
Her er Prada by LG helt til høyre, ved siden av Nokia Lumia 800 og Samsung Galaxy Nexus.
Prada by LG er bare 8,5 millimeter tykk.
På toppen av Prada by LG befinner det seg to knapper, en Micro-USB-tilkobling og en hodetelefonutgang.
Menyene på Prada by LG er for det meste sorte.
Googles egne ikoner er noe mer fargerike enn de andre appene på telefonen.

Mange husker kanskje Chocolat-serien og Prada-telefonene LG har laget før. Disse telefonene hadde stilig design men ble skjemmet av elendig brukeropplevelse. Nå har LG vist frem sin så langt siste telefon med Prada-logo – og denne gangen er brukeropplevelsen en helt annen.

Telefonen har fått navnet Prada by LG 3.0, og denne gangen snakker vi om en fullblods smarttelefon med Android. Teknologien er også på plass, med en tokjerneprosessor fra Texas Instruments på innsiden.

Stilren design

På utsiden er det designen som står i fokus. Prada by LG har stramme linjer, og er for det meste sort. Baksiden av telefonen har en ru overflate som gjør den god å holde i.

Design er alltid en smakssak. Siden Prada by LG markedsføres som en designtelefon, tar vi oss likevel tid til å mene litt om den. Vi liker designen godt. De stilrene linjene og en god og solid følelse i hånden er høydepunktene.

Likevel er det ikke til å komme fra at en nesten fullstendig sort telefon, med en 4,3 tommer stor skjerm på fremsiden, ikke skiller seg veldig ut i dag. Det er muligens problematisk for en designtelefon som bør skille seg ut i butikkhyllen.

Uvant kameratast

Rundt telefonen går det en metallramme som også huser det som er av fysiske knapper på telefonen. Øverst har telefonen hodetelefonutgang og inngang for Micro-USB. USB-inngangen skjules under en skyveluke, slik at støv skal stenges ute fra selve telefonen.

I tillegg til de to tilkoblingene på toppen har den en låseknapp, og en kameraknapp. Vi setter alltid pris på fysisk kameraknapp, men det er litt uvant å ha den på toppen av telefonen i stedet for på siden.

De siste to knappene på telefonen er volumknappene, som er øverst på venstre side av telefonen.

Ekstremskjerm

Da LG slapp Android-telefonen Optimus Black tidligere i år satte de en ny standard for lysstyrke i mobilskjermer. Denne skjermtypen har LG kalt Nova Display, og i Prada by LG har de klart å gjøre den enda mer lyssterk enn på søstermodellen.

Fordelen med så lyssterke skjermer er at de skal fungere godt i sollys. På denne tiden av året er det imidlertid vanskelig å få noe skikkelig inntrykk av hvor godt det faktisk virker. Vi konstaterer at skjermen er svært lyssterk, i første omgang, og kommer tilbake til det når testproduktet kommer til redaksjonen.

Annerledes Android

Menyene i Prada by LG er basert på Android, men menysystemet ser helt annerledes ut enn vi er vant til. Pradas design går nemlig hovedsaklig i sort og hvitt. Alle ikonene og menyelementene i Prada by LG er i disse to fargene. Unntaket er Googles egne apper, som kommer i en egen mappe under de sorte og hvite Prada-ikonene.

Også appene du selv installerer på telefonen vil beholde sine egne ikoner.

Selv om menyene ser annerledes ut tar det ikke lange tiden å bli fortrolig med dem. Det er i hovedsak fargene som gjør at Prada by LG ser veldig annerledes ut. For eksempel har nettleseren fortsatt et ikon som ser ut som en jordklode – i sort hvitt.

Med den kraftige maskinvaren og det gode menysystemet er førsteinntrykket av Prada by LG godt. Dette virker som en betydelig forbedring over de trege og vanskelige designtelefonene LG tidligere har stått for.

Prada by LG dukker ikke opp før ut på nyåret. I mellomtiden kan du jo ta en titt på testene av noen tidligere designtelefoner:

Slik ser Prada by LG ut i produsentens egen skrytevideo:

annonse