Til hovedinnhold

HP lager hjemmeserver for Mac

San Francisco (Hardware.no): Hewlett-Packard er tungt tilstede på årets Macworld i San Francisco. Mye printere og den slags, men også deres "HP Mediasmart Server EX485". En multimedieserver og backup-løsning som tidligere har vært forbeholdt PC-brukere, men som nå også støtter Apple-folket.

Uten å ville uttale seg så mye om det virker det som om HPs utsendte crew var over middels lettet over at ryktene om en hjemmeserver fra Apple ikke ble annonsert tirsdag.

Hardware.no møtte Glen Roberts, Product Marketing Manager for HP Mediasmart Server, på Macworld for en gjennomgang av hva Mac-brukere nå kan ta seg til med deres nye produkt.

Dette er andre generasjon av dette produktet. Første versjon kom for nesten halvannet år siden, og Roberts sier de fikk enorm respons fra Mac-brukere som også vil ha muligheten til å bruke denne serveren.

Først av alt: Du må ha en PC for å både sette opp og for å administrere denne serveren. Utover det kan man ha opp til 10 brukere i tillegg til en gjestebruker. Dette kan være PC-er eller Mac-er. Roberts sier at målgruppen for Mediasmart Server først og fremst er husstander med både Mac-er og PC-er som vil kunne ta backup og dele sitt multimedieinnhold.

Selve boksen er et lite kabinett med plass til fire harddisker. Den har fire USB 2.0-porter, én foran og tre bak i tillegg til en ekstern SATA-port og en Gigabit Ethernet-port.

Etter at du har satt opp serveren på en PC er alt du trenger å gjøre å koble til via klienten på Mac-en din. Du trenger navnet på serveren og passordet til serveren og du er oppe. Du kan også bruke serveren med Time Machine (Apples backup-løsning) slik at du kan trådløst ta backup av maskinen din som på Time Capsule.

Når du legger noe ut på serveren din, måtte det være filmer, bilder, musikk osv., får du en URL som du kan bruke selv eller dele med andre. Da kan du nå filene dine hvor du en måtte være i verden – så lenge du har internett.

HPs Mediaserver har også støtte for å være en Itunes-server. Det betyr at du og de andre brukerne i ditt nettverk kan legge musikken sin inn på serveren og du får opp en spilleliste med all musikk i din Itunes. Dette gjelder både på PC og Mac.

Du kan også lage slideshows eller videoavspilling i webleseren – enten for deg selv eller for åpen visning slik at du kan sende et bildegalleri av julefeiringen til hele familien din.

På spørsmål om man kan bruke HPs Mediaserver med bare Mac-er og for eksempel en virtuell Windows-klient får vi beskjed om at det antakeligvis går, men HP har offisielt ikke testet det og kommer heller ikke til å tilby brukerstøtte for dette.

HP og Roberts kan ikke love en norsk dato enda, men forsikrer at det kommer. Amerikanere vil ha tilgang på den nye serveren fra februar.

annonse