Tek.no

Sniktitt

Nokia 5610

5610 har friske farger. (Alle foto: Einar Eriksen)
Einar Eriksen
3 Sept 2007 14:48
5610 kan bruke ekstrautstyr i form av trådløse høyttalere via Bluetooth og A2DP.
På baksiden finner du et 3,2 megapikslers kamera.
5610 har en rekke trådløse teknologier innebygget.

I forrige uke lanserte Nokia fire nye telefoner. En av dem er 5610 som fått XpressMusic-stempelet på seg, noe som betyr at det er en musikktelefon.

I bunnen av artikkelen finner du video av telefonen.

5610 er en telefon i skyvedesign. Telefonen kommer i sort med røde eller blå detaljer, som begge gir et forfriskende utseende.

På fremsiden finner du de vanlige tastene, som en fireveis navigasjonstast og bekreftelesetast i midten. Disse knappene kan også brukes til å styre musikken.

Skyvetast

Nærmest skjermen finner du en bryter som du kan skyve fra side til side og som automatisk går tilbake mot midten igjen. Denne kan du bruke for å skifte mellom hvilemodus, musikkbibliotek og avspillervinduet. Blar du mot venstre fra hvilemodus får du opp radioen. Alt dette på animert vis, der skjermbildene glir fra side til side. Dette gjør at musikkspilleren og radioen er lett tilgjengelig, noe som står til XpressMusic-merket.

Av musikkfunksjoner ellers har 5610 fått en minijack-utgang, som gjør at du kan plugge til vanlige hodesett. Dessverre er denne 2,5 millimeter, og ikke 3,5 millimeter, som er det vanligste. Dette gjør at du må bruke en overgang til hodesettet ditt. Bluetooth med A2DP-støtte sørger for at du også kan bruke trådløse stereohodesett.

Telefonen har 20 MB minne innebygget, i tillegg til et minnekort av typen microSD på 1 GB. Er du en ivrig musikklytter kan dette bli i minste laget, siden det kun holder til rundt 250 låter i normal kvalitet.

Enkelt menysystem

Menyene i 5610 er av typen Series 40, som er brukervennlige og greie for den jevne bruker. Proffbrukerne vil savne muligheten for å kjører flere oppgaver samtidig, så vel som å kunne installere avanserte programmer.

Tastene har logiske plasseringer og store størrelser. De gir også passelig mye motstand. Den som har store fingre kan derimot slite med å treffe de øverste nummertaster. Disse er nemlig plassert for nærme kanten til telefonens øverste del. Usmidige fingre har lett for å treffe kanten i stedet for tastene.

Kameraet i 5610 er godt spesifisert, men vi har dessverre ikke hatt anledning til å prøve det siden hele kamerafunksjonen var deaktivert på testtelefonen. Du kan ta bilder i opptil 3,2 megapikslers oppløsning, med autofokus og fotolys.

Kameraet tar også video i skikkelig 640 x 480 pikslers oppløsning.

3G og EDGE på plass

5610 har støtte for de fleste trådløse standardene. Her finner du firebånds GSM-støtte, slik at telefonen kan brukes i alle verdens GSM-nett. I tillegg finner du EDGE og 3G, slik at du kan surfe i gode hastigheter. Det vi savner, er støtte for super-3G og Wi-Fi.

Skjermen er 2,2 tommer stor, og viser en oppløsning på 240 x 320 piksler. Dette er ikke en spesielt stor skjerm rent fysisk.

Ifølge Nokia er skjermen motstandsdyktig mot riper, uten at vi tok skarpe nøkler fatt for å undersøke dette.

Batterilevetiden til 5610 er oppgitt til 6 timer tale, eller 13 dager i hvile. Eventuelt kan du spille musikk i 22 timer.

For å lade 5610 bruker du micro-USB. Dette er en standardplugg som Nokia har begynt å bruke, noe som absolutt er positivt. Det betyr at produsenten bidrar til at du kan bruke samme lader på en rekke produkter i fremtiden.

Konklusjon

Det er ikke så mye som er spesielt med 5610, men telefonen har heller ikke noen store ulemper som vi har oppdaget så langt.

I den fullstendige testen av 5610 vil vi imidlertid gå telefonen nærmere i sømmene i en lengre periode.

Ved første øyekast er 5610 en teknologirik men enkel mobil. Den spiller mp3, den får deg på nett og den har et kamera med gode spesifikasjoner. Den har ikke et smart operativsystem.

Prisen vil havne på rundt 3100 kroner inklusive skatter og avgifter. Telefonen forventes å komme i salg i løpet av årets fjerde kvartal. I prisguiden vår kan du bestille prisvarsling.

Under kan du se video av 5610.

Les også
Her er super-3G-mobilene
Les også
Mp3-mobilene som spiller lengst
Les også
Nokia N81
Les også
Se Nokias iPhone
annonse

Les også