Tek.no

Sniktitt

Denne pinnen blir til et tastatur i full størrelse

Har LG laget IFA-messens mest nyskapende Bluetooth-tastatur?

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
14 Sept 2015 05:30

Berlin/Tek.no: Da LG viste frem sine nye produkter for første gang her på IFA var det egentlig mobiler og nettbrett vi skulle se på. Hvem kunne vite at et lite tastatur kom til å stjele all oppmerksomheten?

Da den store folkemengden endelig ble sluppet inn i LGs hall gikk de fleste ganske målrettet mot enorme TV-er med kjempemange piksler og andre spesifikasjoner. Dermed fikk undertegnede fritt leide frem til et nettbrett av typen G Pad II. Men hva i allverden var det nettbrettet sto i? Det var noe snålt med den tastaturløsningen.

Dette er en av årets største lanseringsuker for ny teknologi. Gå til samlesiden vår for å lese om mer om årets IFA-lanseringer »

Sammenrullbart og magnetisk

Å rulle sammen R@lly krever ingen instruksjoner.

Bittelitt fikling senere, og vi hadde rullet sammen tastaturet til en liten pinne som burde ta opp minimalt med plass i sekken. Det er magneter bygget inn i tastaturet, slik at det holder seg sammenrullet.

Tastaturet har en tykkere del øverst, der elektronikken sitter. I tillegg kan du brette ut et stativ på baksiden slik at du kan sette nettbrettet ditt nedi. Forutsatt at det er tynt nok så det ut til at de fleste typer nettbrett skulle passe.

LG har kalt tastaturet sitt R@lly Keyboard. Det snedig døpte tastaturet gir deg en fullstørrelses tasteflate uten å ta opp særlig plass. Vi prøvde å taste noen gloser på det, og tastene har forholdsvis kort vandring, men var behagelige å trykke på. Helt i starten ble vi litt forvirret av at tastaturet ikke har alle de vante tasteradene rundt bokstavene. Her er alt overflødig kuttet bort, men det som står igjen er på den størrelsen vi forventer.

Det tok heller ikke lange tiden å bli vant til å skrive på tastene. Nordiske tegn var imidlertid ikke å se her.

Lever i tre måneder på ett batteri

Tastaturet går på AAA-batterier og skal kunne fungere i inntil tre måneder på ett slikt batteri. Siden dette er en høyst portabel dings er det ganske kjekt at du kan spasere rett inn i nærmeste butikk for å gi det fersk strøm, der mange andre trådløse tastatur må mates fra en stikkontakt.

Utrullet får du taster i full størrelse, men du får ikke alle tastene du er vant til. Det kan være litt utfordrende i begynnelsen. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Foreløpig er det ikke kjent om tastaturet vil bli tilgjengelig i en norsk eller nordisk versjon. Noen norsk pris har det dermed ikke, men ifølge Engadget skal det ha en ventet pris på 119 dollar, eller rett under tusenlappen, i andre markeder.

Noen minutter etter å ha tatt tak i tastaturet vandret undertegnede videre. Utstillere liker det ofte ikke så godt når vi besøkende begynner å utforske feil saker og ting i en utstilling. Er det tilfeldigvis en viktig dings utstilt ved siden av en skriver, blir gjerne personalet litt furtne om det ikke er skriveren som ofres full oppmerksomhet.

Spennende mobiltastatur

Det skulle imidlertid vise seg at LG G Pad II kun var utstilt sammen med tastaturet, og at produsenten forventet at de besøkende skulle utforske produktet akkurat der. Men innen vi kom tilbake igjen var det stappfullt foran nettbrettet. Det var tastaturet som fikk all oppmerksomheten. Sånn kan det gå.

Vi kommer tilbake med sniktitter på både G Pad II og den nye mobilen G4s.

Dette er ikke første gang et Bluetooth-tastatur krever uventet mye oppmerksomhet. Tidligere i år viste Microsoft frem sitt Universal Foldable Keyboard (puh!), et lite sammenbrettbart Bluetooth-tastatur på størrelse med et CD-deksel.

Les mer om Microsofts spennende tastaturløsning her »

Les også
Fikk du med deg disse godbitene fra IFA?
annonse

Les også