Tek.no

Sniktitt Sony WH-H910N

Kan disse være like gode som Sonys beste?

Sonys nye støydempende hodetelefoner er ørlite grann billigere, og langt mer fargerike.

Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
Finn Jarle Kvalheim
9 Sept 2019 16:00

Tek.no/Berlin: Sony har tradisjonelt hatt to støydempende hodetelefonserier. 1000X-serien, der tredje generasjon ble introdusert i fjor høst er den dyre av de to. 900-serien har pleid å være den ungdommelige og fargerike serien, som også er noen hundrelapper billigere.

Årets «ungdommelige» modell heter WH-H910N og kommer saktens i flere farger – men med en veiledende pris på akkurat 3000 kroner legger den seg bare en skarve hundrelapp under prisen toppmodellen WH-1000XM3 går for. Derfor er det to store spenningsmomenter her:

Kan nykomlingen være like god? Og vil den selges til veiledende pris – eller synker de med noen hundrelapper fra start?

Skjermet meg raskt fra messeståket

Jeg tredde dem over knollen i Sonys hall her på IFA, og hvis det var noen tvil om at de var gode, ble den raskt feid av banen. De støydempet elegant vekk messebruset rundt meg, og jeg befant meg i en liten kokong der det var lett å glemme at en japaner hele tiden truet med å komme bort for å «hjelpe meg» der jeg snublet rundt i menysystemet på den trådløse musikkspilleren de hadde utstilt til testing sammen med hodetelefonene.

Ved et par anledninger observerte jeg ham begynne å ile til i øyekroken – før han brått så at jeg fikk til det jeg holdt på med, og avbrøt oppdraget.

Det jeg holdt på med var å finne spillelisten med låter jeg har hørt mye på i det siste på min egen telefon, for å søke opp de samme låtene i Tidal-appen på musikkspilleren. Hvorfor ikke prøve seg på litt testing – så godt som det går?

Nye og tøffe farger preger de nye WH-H910N-hodetelefonene. Sonys vanlige toppmodeller er langt mer forsiktige i uttrykket.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Ikke fullt så aggressive som ventet

Hodetelefonene ble vist frem sammen med den nye musikkspilleren i Walkman-serien, NW-A105.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Også lydkvaliteten imponerte. Det låt krispt og åpent, med hakket mindre aggressiv bass enn jeg forventet fra Sonys hodetelefoner. De pleier å være litt bombastiske i utgangspunktet – men slik opplevde jeg ikke disse. Kanskje like greit, for med en equaliser stiller du den uansett opp igjen hvis du ønsker. Og siden dette var et ganske utfordrende lyttelokale, med masse støy rundt og dempingen hadde sin fulle hyre med å gjøre jobben sin, kan det godt hende de låter litt mer «punchy» i roligere omgivelser.

Det kan også hende det skyldes at selve elementet i hodetelefonene er vesentlig mindre enn det 4 centimeter store elementet i 1000XM3-hodetelefonene. Her er det nemlig på kun 2,5 centimeter i stedet.

Hva som er fasit får vi fort vite når hodetelefonene kommer til test. Dette er tross alt bare et førsteinntrykk.

Vellåtende diskant

Hodetelefonen foldes enkelt sammen.
Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Inntrykket jeg stoler mer på var hvor oppløste og åpne i toppen de var. De låt rett og slett uventet pent til å være hodetelefonserien som vanligvis spiller andrefiolin i Sonys utvalg.

De var også uventet pene – med en rekke fargekombinasjoner vi normalt ikke ser i Sony-produkter. Grått og grønt, for eksempel. Det er noe annet enn 1000XM3 som er tilgjengelig i svart og kobber eller... en slags rosa-tone som best kan bekrives som «hud».

Hodetelefonene virker dog litt lettere og litt mindre kraftige i konstruksjonen enn de vanlige 1000XM3-modellene, og du kan ikke vri øreklokkene helt rundt med WH-H910N slik du kan med toppmodellene.

Batteritiden er på 35 timer, altså enda noen timer lenger enn toppmodellens oppgitte 30 timer spilletid.

WH-H910N, eller «h.ear on 3» som de også kalles, kommer i salg i desember i år.

annonse

Les også