Til hovedinnhold
Saken har annonselenker som gir VG inntekter. Redaksjonen prioriterer uavhengig av dette.Bytt

På Tek finner du saker med annonselenker, hvor du enten kan kjøpe produktene vi har omtalt eller sammenligne priser. Det mener vi er relevant informasjon for våre lesere.

Hvilke produkter Tek skal skrive om, og hva vi skal skrive om dem, velger journalistene og ingen andre. Men det er også viktig at du vet at hvis du klikker på en slik annonselenke til prissammenligning hos Prisjakt, eller kjøper et produkt etter å ha klikket deg inn til en butikk fra en av våre artikler, tjener Tek penger. Disse annonselenkene er alltid merket med «annonselenke».

Det er viktig å understreke at når vi omtaler produkter på Tek, så er det fordi vi mener det er journalistisk interessant. Ingen kan kjøpe seg omtale i våre saker.

I tester eller produktguider er hovedregelen i VG at vi kjøper eller låner produktet. Dersom det ikke er praktisk mulig, baserer vi omtalen på produktprøver vi har fått tilsendt. I så fall opplyser vi om hvilket produkt og hvorfor.

Spennende gamingnytt fra Asus

Kan blant annet friste med 540 Hz monitor.

Vegar Jansen, Tek.no

Las Vegas/Tek.no: Asus er en av flere store aktører innen gaming, og spesielt har ROG-serien til selskapet vært noe aktive gamere har satt pris på. Under årets CES-messe trekker selskapet opp flere godbiter som det kan være verdt å merke seg.

For i tillegg til to nye spillskjermer kunne selskapet også friste med en helt spesiell tastaturløsning, samt en trådløs spillmus utviklet i samarbeid med profesjonelle spillere.

27 tommers OLED

En av skjermene som Asus nå lanserer er Asus ROG Swift OLED PG27AQDM. Og selv om produktnavnet er lengre enn et vondt år, så ser du kanskje at det er snakk om en 27 tommer stor skjerm med OLED-teknologi.

Skjermen har en oppløsning på 2560 x 1440 piksler og skal være kapabel til å tyne ut opp mot 240 bilder i sekundet. I tillegg oppgir Asus at skjermen skal ha en responstid p å 0,3 millisekunder, så spesifikasjonene tilsier at dette blir en skjerm som vil passe aktive spillere godt.

Vi får noen minutter med skjermen, og det er lite tvil om at det er mye med OLED-teknologien som vi liker godt.

Et perfekt sortnivå er en selvfølge når du velger denne skjermen, og den har i tillegg kraftig lysstyrke å trykke til med. Opp mot 1000 nits for å være presis. Vi prøver skjermen litt og liker godt hvor kjapp og responsiv den føles. Her skal det neppe skyldes på skjermen om ting ikke går som det skal på den digitale slagmarken.

Prisen på skjermen er ikke kjent, selv om vi har hørt en uoffisiell pris på rundt 1200 euro. Altså omtrent 13.000 kroner. Skjermen er dog ventet å komme i løpet av det første halvåret i 2023.

Asus ROG Swift OLED PG27AQDM.

Lynkjapp 24 tommer

Vegar Jansen, Tek.no

Sammen med OLED-skjermen har Asus også stilt ute det som angivelig er verdens raskeste skjerm. Denne seiler under navnet Asus ROG Swift Pro PG24248QP, og er altså en 24 tommer stor skjerm som kan gi deg hele 540 bilder i sekundet på det meste. Da med en overklokkingsfunksjon.

Med et så skyhøyt antall bilder så får du likevel en helt grei oppløsning. Skjermen er oppgitt til å være en såkalt full HD-skjerm, altså vil du få 1920 x 1080 piksler tvilrådighet på den 24 tommer store overflaten.

På standen er det satt opp en demonstrasjon der samme sekvens ruller over to like store skjermer. Den ene med 144 bilder i sekundet, hvilket jo er et slags must om du spiller aktivt, og ikke minst en skjerm med 540 bilder i sekundet.

Og forskjellen er ganske tydelige. For det går noen figurere raskt over skjermen, og mens du sliter med å tyde detaljene på disse figurene på skjermen som gir deg 144 bilder i sekundet, er disse klare som dagen på den raske skjermen. Det er faktisk et ekstremt klart skille mellom figuren og bakgrunnen den sklir over.

Asus kan ikke bekrefte noen pris på denne skjermen, ei heller om når den kommer i butikkhyllene. Men trolig ikke før i slutten av 2023.

ASUS ROG Swift Pro PG248QP

En ekstremt lett spillmus

Vegar Jansen, Tek.no

En annen ting som fanger vår interesse er en ny trådløs spillmus. Asus ROG Harpe Ace.

Den er laget i samarbeid med proffspillere og er imponerende lett. Hele musen veier kun 54 gram, og det virker nesten for godt til å være sant. Vi får i alle fall en skikkelig aha-opplevelse av å ha denne i hånden første gang, og tror nesten ikke det er sant at det er en fungerende enhet.

Og enda vekten er veldig lav, har Asus likevel klart å legge inn et batteri som gir deg om lag 90 timer med bruk mellom ladebesøkene.

Musen kan finjusteres via Aim Lab Settings Optimizer, et program som lar deg finjustere inn følsomhet og en rekke andringe innstillinger etter eget ønske.

Musen kommer med en 36 000 dpi-sensor som heter ROG AimPoint, og etter ha prøvd musen en stund så er det lite vil om at den har en lynkjapp respons og overraskende god presisjon til vekten. Undertegnede er vanligvis tilhenger av spillmus med litt tyngde, og ble derfor positivt overrasket over presisjonen i denne fjærlette saken.

Asus ROG Harpe Ace er ventet første halvdel i 2023, og skal koste om lag 1800 kroner etter hva vi erfarer.

Asus ROG HARPE ACE
Asus ROG HARPE ACE

Tastatur for den kresne

Vegar Jansen, Tek.no

Den siste dingsen som fanger vår oppmerksomhet er Asus ROG Azoth. Et gamingtastatur som er for deg som vil ha et steintungt tastatur med alle muligheter for å lyddempe tastene og hurtigskifte ut brytere.

Tastaturet er som nevnt tungt, og det gjør at det ligger stabilt mot underlaget. En egenskap det er fort gjort å bli glad i.

Konstruksjonen kommer ferdig satt sammen når du kjøper tastaturet, men hele tre lag med støydemping for å utelukke plagsomme ulyder. Dette er med andre ord skapt for enkelte i vår redaksjon, som må sies å ha et velutviklet hat for høylytte taster – og det er vi neppe alene om.

Det følger med verktøy til å hurtig kunne skifte ut brytere, som er av typen ROG NX. Disse kommer for ordensskyld ferdig smurte fra fabrikk, men skulle det knipe med tiden så følger det med et eget kitt for å få på plass mer smøring.

Tastaturet kan med andre ord tas helt fra hverandre, og det gjør det enkelt å holde det rent. I tillegg har du en liten OLED-skjerm øverst i høyre hjørne.

Også dette tastaturet er ventet å dukke opp i butikkhyllene i løpet av første halvår, og prisen skal ligge rett i overkant av 3000 norske kroner.

Asus ROG Azoth
Asus ROG Azoth
annonse