SniktittFitbit Charge 2 og Flex 2

Slik er Fitbit Charge 2 og Flex 2

Vi prøvde dem begge på IFA i Berlin.

Berlin / Tek.no: Elektronikk-messen i Berlin er i full gang, og en av produsentene som står klare med nye produkter, er amerikanske Fitbit. Selskapet har nemlig kommet med oppfølgere til to av sine aller mest populære modeller.

De to nye modellene har fått navnet Charge 2 og Flex 2, og sistnevnte blant annet har blitt vanntett. Det betyr at dette er det første båndet fra produsenten som kan tas med på en svømmetur.

Fokus på personifisering

Reima skiftes på samme måte som med Alta.

Vi tar fått prøve den nye Charge 2-modellen, og ved første øyekast får vi bekreftet det vi antok ta vi så pressebildene; denne er nært beslektet med selskapets Alta-modell.

Det betyr blant annet at du kan skifte ut reimene på armbåndet. På utstillingen ser vi flere ulike varianter av gummireimen, men også mer eksklusive varianter i lær og, ikke minst, spesielle utgaver i blant annet gull. Med andre ord er personifisering ett av fokuspunktene for denne nye modellen.

Båndet er en del bredere enn Alta, noe som betyr at det er bedre plass til en større skjerm på produktet. Her får du plass til blant annet klokka, i tillegg til dato og antall skritt du har beveget deg.

Skjermen virker forøvrig å være god med tanke på lesbarhet, samtidig som båndet er raskt og smidig i bruk. På siden av båndet er en funksjonsknapp, og kjenner du til Fitbit fra før så møter du ikke på noen spesielle overraskelser her.

Kan gjøres om til et halskjede

Hovedenheten i Flex 2 kan enkelt tas ut.

Ved siden av Charge 2 så har også Flex-serien fått en ny oppfølger. Flex 2 blir det første produktet som tåler vann, altså får du en treningskamerat med på svømmeturen.

Også her er det fokus på at du skal kunne tilpasse produktet til din personlige smak, og du har en god del alternativer å velge blant.

Her er et alternativ til deg som vil pynte deg med Flex 2.

Selve maskinvaren kan nemlig tas ut av for eksempel en gummi-reim og plasseres inn i et anheng slik at det blir et halskjede. Skulle det heller være aktuelt med et mer smykkelignende løsning, fås det også kjøpt armbånd i for eksempel gull som ekstrautstyr.

Charge 2 får en veiledende pris på 1599 kroner. De vanlige reimene vil koste 349 kroner og finnes i fire ulike farger. I tillegg kan du også kjøpe lærbånd i rødmerosa, brun eller indigo for 649 kroner, mens spesialvarianter i gull og rosegull koster 1899 kroner.

Flex 2 kommer i flere ulike farger, og får en veiledende utsalgspris på 999 kroner. Også her kan du skifte ut reimene, hvor du blant annet kan kjøpe trepakninger med bånd for 399 kroner. Du får også armbånd i gull og rosegull til 949 kroner, eller rustfritt stål til 849 kroner. Et siste alternativ er et anheng i gull til 949 kroner eller i rustfritt stål til 749 kroner.

Også TomTom har lansert et nytt treningsarmbånd:
Som kan måle fettprosent og muskelmasse

Les også
Fitbit Alta HR: Et aktivitetsarmbånd som kan nesten alt, uten å dekke hele håndleddet
Les også
Fitbit Charge 2: Fitbit lykkes nesten hundre prosent med Charge 2
Les også
Fitbit slapp akkurat to nye varianter av sine aller mest populære treningsarmbånd
Les også
Designsvakhet på mange Fitbit-armbånd
Les også
13 ting du må ha, bør ha, eller som bare er kjekt å ha
annonse