Tek.no

Sniktitt

The Sero kommer til Norge

Og så mye må du betale.

The Sero kommer til Norge.
Ole Henrik Johansen / Tek.no
Ole Henrik Johansen
17 Feb 2020 14:00

Malta / Tek.no: Samsung oppdaterer nå sine lifestyle-serier med nye modeller av The Frame og Serif. Og i tillegg vil den nye modellen i serien, The Sero, komme til Norge.

Sistnevnte er en TV som sikter seg inn på aktive mobilbrukere som ønsker å få en større skjerm til å bruke for eksempel apper som Facebook, Instagram eller Snapchat.

Den 43-tommer store TV-en får en veiledende pris på 1499 Euro, eller om lag 15.000 norske kroner.

Sikter seg inn på aktive mobilbrukere

De fleste av oss bruker mobilen til å filme med, og det gjøres som oftest ved av vi holder den stående i hånden. På samme måte som vi holder den ellers når vi taster på skjermen.

Og det er muligheten til å blåse opp dette i stort format som gjør The Sero unik som TV.

Ved hjelp av motor kan nemlig skjermen vri seg slik at den tilpasser seg hvordan du holder telefonen. Det hele skjer relativt raskt og skal etter hva vi får vite fungere med både Android- og iOS-telefoner.

The Sero kommer med en egen fot, som i tillegg til å vende skjermen, og står for lyden i skjermen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi får en rask demonstrasjon, og det hele startes ved at telefonen (Galaxy S) tappes mot TV-en og oppretter tilkobling ved hjelp av NFC. Skjermen bruker noe tid på å snu seg, men er langt ifra langsom.

Selve TV-en kommer med en stand som inneholder høyttalere og tilkoblinger. Og vi må si at lyden er overraskende kraftig til å være en flatskjerm. Det er tydelig at foten inneholder et basselement som gir litt fylde i lyden.

The Frame

Det mest kjente familiemedlemmet av lifestyle-seriene til Samsung er nok The Frame, som allerede har rukket å få noen år på baken.

I år skjer det likevel den del endringer på denne serien som er verdt å merke seg.

The Frame får bedre bakbelysning.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

TV-ene får blant annet et nytt baklys, kalt Dual LED, som i praksis skal gi deg et langt bedre sortnivå og kontrast. Dette skjer ved at baklyset nå består av to dioder i stedet for én.

Og det spesielle er at diodene har vær sin fargetemperatur. Normalt er en slik diode kjølig blå, og det er den ene dioden fortsatt. Men i tillegg finnes det også en diode som gir en varmere blåfarge. På denne måten skal altså baklyset kunne gjengi bedre sortnivå og kontrast ved at disse to deler på oppgaven med å belyse panelet.

En annen nyhet hva gjelder The Frame, er at den nå kommer i flere størrelser. De to nye variantene er 32 eller 75 tommer.

De veiledende prisene blir som følger:

32 tommer: 599 Euro eller rundt 6000 norske kroner.
43 tommer: 999 Euro eller rundt 10 000 norske kroner.
50 tommer: 1199 Euro eller rundt 12 000 norske kroner.
55 tommer: 1399 Euro eller rundt 14 000 norske kroner.
65 tommer: 1799 Euro eller rundt 18 000 norske kroner.
75 tommer: 2999 Euro eller rundt 30 000 norske kroner.

De nye modellene vil du kunne kjenne igjen ved å se etter en T i typebetegnelsen, hvor dagens modeller har en R i stedet.

Serif er en skjerm for deg som vil ha noe som skiller seg ut.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

The Serif

Det siste familiemedlemmet heter Serif, og vil også komme i en oppgradert utgave med blant annet QLED-panel og Ambient Mode – og en ny farge i lyseblått.

Og designet er noe av det som gjør denne modellen spesiell. Den kan nesten sammenlignes med en I-bjelke når du ser den fra siden, og i tillegg får du et bordstativ som består av fire enkle bein.

Dette bordet har vært nokså kostbart frem til nå, rundt seks tusen kroner, men skal etter hva vi får beskjed om bli langt billigere i år. Det antydes helt ned i to tusen kroner, og dessuten skal disse beinene også kunne brukes på flere andre 2020-modeller.

De veiledende prisene blir som følger:

43 tommer: 999 Euro eller rundt 10 000 kroner.
49 tommer: 1099 Euro eller rundt 11 000 kroner.
55 tommer: 1299 Euro eller rundt 13 000 kroner.

annonse

Les også