Tek.no

Sniktitt

Proff speilrefleks fra Olympus

Foto: Erik Faarlund
2 Okt 2006 14:32

Under streng bevoktning ble en konseptmodell av Olympus' nye digitale proffhus stilt ut på Photokina. Akams redaktør fikk lov til å fotografere modellen, men uten å røre den eller flytte den ut av monteren. Med nød og neppe fikk man etter en del debatt åpnet lokket, men å få fjernet skjemmende elementer som spotlamper og navnekort for å få bedre bilder, nei der gikk grensen.

Foto: Erik Faarlund

Nå må man huske på at dette kun er en konseptmodell og at det ferdige resultatet således ikke trenger å ligne i det hele tatt. Vi tror imidlertid at Olympus ikke ville stilt dette ut med mindre de hadde ytre design sånn noenlunde bestemt. Basert på dette synes vi at huset ser spennende ut, med en relativt god ergonomi.

Foto: Erik Faarlund

Toppen ser noe kantete ut, men dette vil også beskytte LCD-skjermen på toppen mot en del støt og mulige fallskader, så alt i alt er vi positive til tanken.

Foto: Erik Faarlund

LCD-skjermen på baksiden ser stor og fin ut, som vi kjenner den fra andre moderne digitale speilreflekser, men dog kanskje noe utsatt for nesemerker.

Det ser ut som Olympus gjør som mange andre og lanserer et proffkamera med løst vertikalgrep, slik at kameraet får øket fleksibilitet. Dette er noe enhver Nikon- og/eller Canonbruker vil kjenne igjen.

Hvordan Olympus har tenkt mht den litt pussige innsvingen på venstre side av vertikalgrepet vites ikke, men det er sannsynligvis av ergonomiske hensyn.

Foto: Erik Faarlund
Les også
Olympus proffkamera på Photokina?
Les også
Ny proff-modell fra Olympus?
annonse

Les også