Til hovedinnhold

Samsung F700

F700 har et fullt tastatur.
Skjermen blir fort flekkete, noe som kan gjøre den utydelig i sollys.
Du kan bruke tastaturet og trykke på skjermen samtidig.
I hvilemodus kan du se kalenderen, eller stille telefonen inn til å vise annen informasjon.

Samsung lanserte sin F700 under årets 3GSM-messe i januar. Siden den gang har det ikke vært spesielt mye oppmerksomhet rundt nykommeren.

Produsenten inviterte Amobil til Korea, og vi benyttet muligheten til å se nærmere på den kommende modellen.

Følsom

F700 er, uten sammenligning for øvrig, som Apples iPhone en telefon med berøringsfølsom skjerm. F700 har ikke en vanlig trykkfølsom skjerm, men den merker når du legger fingeren på skjermen, slik som iPhone og LGs Prada-telefon gjør.

Skjermen dekker nesten hele fremsiden av telefonen. Den er stor, men en del smalere enn skjermen du finner på iPhone. Generelt er telefonen forholdsvis smal og lang.

Telefonen er ikke spesielt tynn med sine 1,6 centimeter, men dette kan i grunn tilgis med tanke på at F700 har et fullt tastatur under skjermen.

Tastesettet til telefonen består i hovesak av alle bokstavene i det engelske alfabetet. Det ser ikke ut til å være rom for æ, ø og å på dedikerte taster når telefonen skal lanseres i Norden. Dette kan fort bli tungvint for nordiske brukere, siden du trolig blir nødt til å bruke tastekombinasjoner for å skrive disse bokstavene.

Tastene er for øvrig passe store, og behagelige å bruke. Det er mye luft mellom tastene, og de er enkle å skille fra hverandre.

Da vi prøvde telefonen la vi merke til et par svakheter. For det første ser det ut til at skjermen er en flekkmagnet, noe som både gjør fremsiden stygg og skjermen vanskelig å se i sollys.

Dessuten var menyene noe trege i responsen. Sistnevnte problem kan imidlertid fikses innen telefonen slippes på markedet.

I bruk

Når du bruker den berøringsfølsomme skjermen, bruker du fingeren i stedet for pekepenn. Dette fungerer bra, og vi opplevde ikke noen store problemer med å treffe rett ikon på skjermen.

Telefonen har også en tilbakemeldingsfunskjon som gjør at telefonen vibrerer når du trykker på skjermen. Dette er gjort for å gi en sterkere følelse av å trykke på taster. Dette finnes i dag i flere telefoner, som Prada-telefonen fra LG og Neonode N2.

I hvilemodus har du tilgang til en del funksjoner, som kalender, hovedmeny, profiler og nummertastatur.

Hovedmenyen vises enten liggende eller stående, avhengig av om tastaturet er åpent eller skjult. Du kan også se en minimal utgave av hovedmenyen om du ønsker det. Dette er i praksis bare et sett med snarveier.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Når du skal velge et menyvalg, trykker du på ikonet, og fjerner fingeren fra skjermen. Det er lite rom for å treffe feil, siden Samsung har utstyrt F700 med en animasjon som tydelig uthever hvilket ikon telefonen tror du holder fingeren over. Om du har fingeren feil sted, kan du enkelt bare dra deg bortover til rett ikon.

Dette systemet fungerer bra, men vi syns det reagerer litt sent.

Det har tidligere vært forvirring rundt hva som faktisk er operativsystemet til denne telefonen. F700 er ingen smarttelefon, og det er ikke Windows Mobile i bunnen, men Samsungs egne system.

Dermed er ikke dette telefonen for deg som er ute etter en fullblods smarttelefon du kan installere et drøss med nye applikasjoner på.

Har det meste

F700 er en telefon som på sett og vis stiller i samme klasse som iPhone. Den har utseendemessige likhetstrekk med Apples telefon, men er samtidig spekket med vesentlig mer teknologi. Brukergrensesnittet er på sin side en del mer komplisert enn Apples.

Dette er en telefon for deg som vil ha mye teknologi, men som ikke trenger en smarttelefon. Du får et fem megapikslers kamera, støtte for super-3G med inntil 7,2 Mbps nedlastingshastighet, mp3-spiller og andre nymotens funksjoner. Telefonen mangler Wi-Fi, så du kan ikke koble den til internettilkoblingen din hjemme eller på jobb.

Hvem passer den for?

Vi underer oss imidlertid litt over hvem denne telefonen egentlig passer for. Om du er en seriøs epostbruker, vil du sannsynligvis ha større glede av en Windows-telefon eller en Symbian-telefon. Telefonen faller på sett og vis inn i samme kategori som Siemens SK65 gjorde i sin tid - den er verken en smarttelefon eller en dum telefon, men noe midt i mellom.

Det er uansett vanskelig å få et skikkelig inntrykk av en slik telefon etter å ha prøvd den en liten stund.

Vi kommer selvsagt tilbake med en test så snart F700 dukker opp i Norge.

-----

Reisen til og oppholdet i Sør-Korea ble i sin helhet betalt av Samsung. Redaksjonen forplikter seg aldri til å produsere redaksjonelt stoff eller omtale produkter på noen spesiell måte.

Se også: Tekstreklameplakaten.

annonse