Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy Note 10.1 2014 Edition

Nye Note 10.1 – lettvekter med heftig skjerm

Samsungs oppdaterte nettbrett byr på noe for enhver smak.

Amobil.no/Berlin: På årets Unpacked 2013 trakk Samsung frem flere mobile nyheter, og den største rent fysisk er uten tvil Galaxy Note 10.1 2014 Edition.

Les også: Samsung har lansert Galaxy Note 3 og sin første smartklokke

Knivskarp skjerm.

Det første som slår deg er den fantastiske skjermen, her har Samsung klemt inn et panel med en oppløsning på hele 2560 x 1600 punkter. Dette er et godt skritt opp fra sist, og gir et knivskarpt bilde på den 10,1-tommers store skjermen.

Note 10.1 2014 Edition støtter det som er av datanettverk. Her er det LTE-støtte både for de eksisterende frekvensene som brukes i Norge, samt det kommende 800 MHz-nettet. I tillegg til det som finnes av frekvenser brukt i andre land. Dermed er det rimelig fritt frem for å bruke den der du måtte føle for det.

Deilig skjerm

Vi opplevde skjermen som lyssterk og god, selv om lokalet vi befant oss i kanskje ikke var av de mest opplyste. Skjermen responderte også veldig raskt og greit, både ved bruk av den medfølgende pennen og ved bruk av fingeren.

Brettet har blitt både lettere og tynnere siden forrige utgave. Her snakker vi beskjedne 535 gram for WiFi-utgaven og 545 gram for LTE-versjonen. De fysiske målene er på 24,3 centimeter i lengden, 17,14 centimeter i bredden og en tykkelse på 0,79 centimeter.

Testeksemplaret var satt fast i et alarmsystem, så det var ikke helt enkelt å bedømme følelsen av å ha det i hendene, men vi merket oss likevel at dette var en skikkelig lettvekter.

Venstre side av brettet.

Oppgradert stylus-penn

Sammen med brettet følger med med en penn til bruk på nettbrettet, dette er samme oppgraderte typen som følger med Note 3. På Note 10.1 får du den samme funksjonaliteten, og det som er spesielt er at du kan trykke pennen lett mot skjermen, trekke pennen litt til deg igjen, for så å trykke på pennens knapp. Da får du opp fem valg: Action Memo, Scrapbook, Screen Write og S Finder. Dette er en serie med kjappe småprogrammer og snarveier, som kan gjøre hverdagen litt enklere.

Action Memo kan for eksempel brukes til å hente ut telefonnummer og navn på kontakter, fra et enkelt notat. Dette nummeret kan du da for eksempel ringe opp direkte, via gjenkjenning av tekst, eller legge til i kontaktlisten din. Eller kanskje du vil hente opp kalkulatoren mens du driver med et annet program, da kan du enkelt tegne opp en firkant et sted på skjermen, og der vil kalkulatoren havne, uten at du trenger å gå ut av det programmet du opprinnelig var i.

Kameraet på baksiden har åtte megapiksler, mens kameraet i front har to megapiksler. Dette står kanskje litt tilbake for Galaxy Note 3s 13 megapiksler, men det føles greit nok.

Brettet kan også ta opp video, da Full HD med opptil 60 FPS. Under panseret finner vi en firekjerne på 2,3 GHz ved valg av LTE-utgaven, eller en åttekjerne med 1,9 GHz på 3G/WiFi-utgaven.

Friske spesifikasjoner

Delt skjerm på Twitter.

Operativsystemet er Android 4.3, som også er kjent som Jellybean. Dette betyr at de fleste som har vært borti Android raskt vil kjenne seg igjen. Samsung har i tillegg fått ordnet seg noen spesielle versjoner av diverse programmer, som skal utnytte skjermoppløsningen bedre. På Twitter kan du blant annet få en delt skjerm, noe som gjør det lettere å gjøre flere ting på èn gang.

På minnefronten er det 3 GB med systemminne, og 16, 32 eller 64 GB med lagringskapasitet. Vi snakker altså om en grei økning i forhold til det som er av konkurrenter.

Batterikapasiteten er på 8 220 mAh, altså en grei økning fra forgjengerens 7 000 mAh. Hvor mange timer dette vil holde vil selvfølgelig avhenge av bruken, men regn med et sted rundt ti timer.

Prisen i Norge er i Norge satt veiledende til 5090 kroner for versjonen med WiFi og 16 GB lagringskapasitet. Vil du ha 4G må du ut med 6190 kroner. Ønsker du å øke til 32 GB koster WiFi-versjonen 5590 kroner, mens 4G-varianten ligger på 6690 kroner.

Les også sniktitten på Samsung Galaxy Note 3: – Note 3, et lekkert råskinn

Her finner du alle våre saker fra IFA »

annonse