Vi pakker opp nye Google Nexus 7

Så mye nettbrett får du for 1350 kroner.

Nexus 7 er det nyeste nettbrettet fra Google og Asus. Til tross for et mildt forvirrende navn, er det mye her som er nytt sammenliknet med forrige utgave av det lille og rimelige nettbrettet.

Den viktigste nyheten er en svært høyoppløst skjerm, med hele 1920 x 1200 piksler. Det er mer enn hva som skal til for å gjøre seg fortjent til merkelappen full-HD.

Les også: Helt ny Nexus 7 fra Google og Asus

Svært mye for pengene

Noe helt nytt har også kommet til. Forrige generasjon hadde nemlig bare kamera på forsiden – her er det lagt til et hovedkamera som knipser bilder i fem megapikslers oppløsning. På baksiden har brettet også fått stereohøyttalere, i motsetning til den enkle høyttaleren som satt i forrige generasjon.

Til tross for svært gode spesifikasjoner er prisen på dette nettbrettet påfallende lav. I USA kan brettet bli ditt for skarve 1350 kroner. Utstyr helt i toppklassen pleier vanligvis ikke å skjule seg bak så gunstige prislapper.

Google Nexus 7 ble lansert sammen med Android 4.3. Her kan du lese mer om den nye Android-versjonen.

Vi pakker ut

Vi måtte selvsagt benytte sjansen til å ta med oss et testeksemplar da vi nylig besøkte New York i forbindelse med en annen lansering.

Du kan se utpakkingen av nettbrettet i videoen under. Vi skrur det også på for å titte kjapt på menyene. Det skulle vise seg å bli hakket mer utfordrende enn planlagt.

Les også: Google går i strupen på Apples AirPlay

Les også
Samsung jobber med ny trådløs lading
Les også
Dette er Nexus 5
Les også
Helt ny Nexus 7 fra Google og Asus
Les også
Nexus 7 kan få mye bedre skjerm
Les også
Google Nexus 7 fra Asus: Googles mininettbrett imponerer
annonse