Til hovedinnhold
SniktittHuawei MediaPad M3

Vi har prøvd Huaweis nye nettbrett-flaggskip

Harman/Kardon-lyd og AKG-ørepropper skal gi det lille ekstra.

Kurt Lekanger, Tek.no

Berlin / Tek.no: Huawei lanserte under IFA-messen i Berlin sin nyeste toppmodell innenfor nettbrett; MediaPad M3.

Det begynner å bli en stund mellom hver gang det kommer et nytt og interessant nettbrett på markedet. For mange har antagelig telefoner med store skjermer fylt gapet mellom mobiltelefoner og PC-er, og dermed er kanskje et nettbrett for mange et litt unødvendig «luksusprodukt». Likevel er det ingen tvil om at nettbrettene er kjekke å ha, og fra tid til annen dukker det opp noen interessante produkter.

Vi fikk prøve Huawei MediaPad M3 i Berlin, og vårt førsteinntrykk er at dette er et godt over gjennomsnittet interessant nettbrett.

Pen design

Det er kanskje grenser for hvor spennende det er mulig å designe et nettbrett, som jo i det store og hele er en stor skjerm med litt innmat. Men vi synes likevel Huaweis designere har gjort en god jobb.

Med sin 8,4-tommers skjerm er ikke dette et stort nettbrett, og den forholdsvis beskjedne størrelsen gjør at det er praktisk å ta med seg rundt. Og vekten på 310 gram bør heller ikke være avskrekkende for deg som foretrekker å drasse på minst mulig.

Både front- og bakkameraet er på åtte megapiksler, men det er kun bakkameraet som har autofokus.
Kurt Lekanger, Tek.no

Nettbrettet er laget i aluminium – i et såkalt «unibody»-design der alt er produsert i ett stykke. En glassplate dekker hele fronten, mens kantene og baksiden er i aluminium. MediaPad M3 er med sine 7,3 millimeter et ganske tynt nettbrett, og vi synes det ligger godt i hånden.

Nedenfor skjermen er det en avlang knapp som fungerer både som Hjem-knapp og fingeravtrykksleser for kjapp innlogging.

Det er kamera både på baksiden og på fronten av nettbrettet, og begge to er på 8 megapiksler. Det er imidlertid kun bakkameraet som har autofokus.

Av en eller annen grunn har Huawei holdt fast ved MicroUSB-pluggen, i stedet for den litt mer moderne Type-C-varianten.

God skjerm

Skjermen er som sagt 8,4 tommer stor. LCD-panelet er av typen IPS, og selv om vi kun har hatt noen få minutter med produktet i et hektisk demoområde etter lanseringen sitter vi igjen med et godt førsteinntrykk.

Nettbrettet ligger godt i hånden.
Kurt Lekanger, Tek.no

Med en oppløsning på 2560 x 1600 punkter virker skjermen sylskarp, og såvidt vi kunne se var også innsynsvinkelen upåklagelig. 16:10-formatet gjør også skjermen ganske godt egnet for deg som vil se film på nettbrettet, selv om en såpass smal skjerm kanskje ikke er helt ideell om du bruker nettbrettet mest til for eksempel nettsurfing og e-post.

Harman/Kardon-lyd og AKG-ørepropper

Svært mange sto i kø etter lanseringen for å prøve det nye nettbrettet.
Kurt Lekanger, Tek.no

Under lanseringen gjorde Huawei et stort poeng ut av samarbeidet de har med Harman/Kardon og AKG (som har samme eiere). I likhet med MediaPad M2 er også MediaPad M3 utstyrt med Harman/Kardon-høyttalere og Huawei har samarbeidet med selskapet om hele lydsystemet i brettet.

AKG har spesiallaget øreproppene som følger med nettbrettet (AKG H300). Vi har ikke lyttet til disse selv, men ifølge Huawei skal de gi veldig god lyd – og gjengi både den dypeste bassen og de høyeste diskanttonene. Men så ville det jo vært litt rart om de hadde sagt noe annet. Hvor god lyden virkelig er, får vi komme tilbake til når vi får nettbrettet inn til test senere.

Huaweis egen prosessor under panseret

MediaPad M3 fås i to ulike farger.
Huawei

Vi fikk ikke utfordret nettbrettet nok til at vi kan si så mye om ytelsen, men prosessoren som sitter på innsiden burde være mer enn god nok. Under panseret sitter nemlig Huaweis egen Kirin 950-prosessor, den samme som sitter i blant annet Huawei Honor 8 og Huawei P9 Plus. Prosessoren har åtte kjerner, hvorav fire er Cortex-A72-kjerner på 2,3 GHz og fire er Cortex-A53-kjerner på 1,8 GHz.

Batteriet er på 5100 mAh, som er ganske bra for et nettbrett i denne størrelsen.

Operativsystemet er Android 6.0, med Huaweis eget Emotion UI 4.1 på toppen. Undertegnede har veldig sansen for brukergrensesnittet, som er enkelt og ryddig – og hvor Huawei har valgt å kutte ut «appskuffen». Her ligger alle appene bortover på hjemmeskjermene, og så kan du eventuelt organisere dem i mapper om du vil.

MediaPad M3 vil komme i både en 32 og en 64 GB-utgave, og begge vil kunne fås med eller uten 4G (LTE). Prisen vil ligge på fra 2999 kroner til 4199 kroner, avhengig av modell. Fargene som tilbys er gull eller sølv.

Vi kommer tilbake med en test av nettbrettet senere.

Vil du se alt det spennende vi har skrevet om fra IFA-messen i Berlin så langt? Ta en titt på temasiden vår »

annonse