Sony Ericsson C903

I forbindelse med den pågående mobilmessen World Mobile Congress i Barcelona, har Sony Ericsson lansert et skred med nye telefoner. Én av de nye telefonene er C903, en skyvetelefon med foto som spesialitet.

C903 er av den lubne sorten.
C903 i åpen tilstand. (Foto: Are Thunes Samsonsen)
Baksiden av C903, med linsedekselet nede. (Foto: Are Thunes Samsonsen)
Kontrolltastene er gode å bruke. (Foto: Silje Gomnæs)

Det første som slår oss er at C903 er en nokså lubben telefon. Den er riktignok "bare" 1,6 centimeter tykk, men de runde formene gjør nok sitt til at telefone virker kraftigere.

Fingermerker!

Forsiden av telefonen er dekket av blank plastikk. I mørke omgivelser ser telefonen riktig så stilig ut, men i dagslys er det verre. Da kommer nemlig alle fingermerkene til syne. Og dem er det mange av. Liker du ikke at fingermerkene synes så godt, kan du alltids vurdere C903 i en annen farge enn sort.

Navigasjonstastene fungerer godt, og er lette å finne med tommelen. Talltastene derimot, er, som på flesteparten av Sony Ericssons telefoner for tiden, en sammenhengende flate. Tasteområdene er riktignok forhøyet noe, slik at du kan sjelne tastene fra hverandre med fingrene. Som med de fleste andre telefoner er nok også dette tastaturet en vanesak.

Skjermen til C903 er 2,4 tommer stor, og har en oppløsning på 240 x 320 piksler. Siden fremvisningseksemplaret dessverre ikke var påslått, fikk vi ikke noe inntrykk av skjermens skarphet.

Annerledes kameradeksel

På baksiden av telefonen finner du kameraet, som tar bilder i 5 megapikslers oppløsning. Utformingen av linsedekselet er noe utradsjonell. Dekselet består nemlig av halve bakdekselet. Når du vil ta et bilde, skyver du dekselet nedover og holder telefonen som du ville holdt et vanlig kompaktkamera.

Denne løsningen har neppe noen praktisk fordel fremfor andre løsninger, men nye måter å gjøre ting på er alltid spennende.

Kameraet har både autofokus, LED-lys og ansiktsgjenkjenning.

Bildene du tar med C903 blir geomerket. Det vil si at din geografiske posisjon blir lagret i informasjonen om bildet. Dermed blir det enkelt å laste bildene opp til karttjenester på nett.

Internminnet til C903 er på 105 MB. Dette er ikke all verden hvis du vil bruke telefonen til å lytte til musikk eller ta masse bilder. Telefonen har imidlertid støtte for minnekort av typen M2, slik at plassen kan utvides om du har behov for det.

For surfing i mobilnettet har den nye telefonen super-3G og Edge. Vil du sende filer til og fra telefonen, kan du velge mellom Bluetooth 2.0 og USB 2.0. Firebåndsstøtte gjør at du kan ringe hjem nesten hvor som helst i verden.

C903 vil dukke opp i butikkene i løpet av andre kvartal i år. Prisen er foreløpig ukjent.

Les også
Nå er Windows Mobile 6.5 lansert
Les også
Ny trykkskjermmobil med 12 megapiksler
Les også
Denne skal underholde deg
annonse