Tek.no

Sniktitt

Denne Fujitsuen har Ivy Bridge

Kommende ultrabook ble vist fram på årets CeBIT.

13 Mar 2012 21:00

Hardware/Hannover: Årets CeBIT-messe har kanskje ikke bydd på de helt store overraskelsene og lanseringene, men noen uventede godsaker har da dukket opp likevel.

På Fujitsus stand snublet vi nemlig over Lifebook UH572, som er deres kommende 13,3-tommers ultrabook myntet på forbrukermarkedet. Eller i det minste blir den her promotert som en ultrabook, selv om den med oppgitt vekt på 1,6 kilogram tipper litt over ultrabookenes "maksvekt" på halvannen kilogram.

Vi ble fortalt at det vil komme en tilsvarende 14-tommer for bedriftsmarkedet, som i tillegg skal ha en dokkingport på undersiden.

En kjapp inspeksjon kunne fortelle oss at den Fujitsu Lifebook UH572 – i det minste som den fremstod her – har lokk og underside kledd i metall. Skjermen er matt og har en oppløsning på 1366 x 768 piksler. Det flate "island style"-tastaturet har ikke baklys, i hvert fall ikke på dette føreksemplaret.

Pekeplaten har anstendig størrelse, men var upresis og ujevn i bruken – her fikk vi tydelig merke at det var en prototype vi hadde i hendene.

Av kontakter er USB 3.0 på plass. Ellers fant vi HDMI, minnekortleser, hodetelefonutgang og plass til SIM-kort for mobilt bredbånd.

Med Ivy Bridge

Fujitsu røpet ingen store detaljer om utstillingsmodellen, men fra et klistremerke festet under kunne vi se at dette eksemplaret faktisk var utstyrt med Intels kommende "Ivy Bridge" Core i-prosessor, da med en klokkefrekvens på 1,7 GHz. Vi fant ingen direkte match til denne hos Wikipedia, men etter alt å dømme er dette en av de svakere Ivy Bridge-prosessorene.

Likevel er det ikke så mye å si på ytelsen. For ren prosessorkraft får den for eksempel en poengsum på greie 7,0 i Windows' opplevelsesindeks. Det er et lite hakk bedre enn det vi fikk med Asus Zenbook UX31E, der en Sandy Bridge Core i7 @ 1,8 GHz ga oss 6,9 poeng.

For dere med litt eldre maskinvare nevner vi at den populære Core 2 Duo-prosessoren E8400 (@ 3,0 GHz) for stasjonære datamaskiner får 6,5 poeng på samme test.

Indeksen begrenses av den konvensjonelle harddisken som dette eksemplaret er utstyrt med, men modellen vil selvsagt også være å få med SSD.

Forbrukermodellen på 13,3 tommer skal etter alt å dømme komme på markedet i juni måned, og skal ha en inngangspris på 699 euro. 14-tommeren for bedriftsmarkedet drøyer til juli.

Les også
– Ultrabook er ikke noe for oss
Les også
Apple slanker sine bærbare
Les også
Slik blir Ultrabook i år
Les også
Her er HPs design-Ultrabook
annonse

Les også