Sniktitt

Internet Explorer 9.0

Introduksjon

Microsoft har tidligere blitt kritisert for sin nettleser, og kritikken har først og fremst gått på dårlig sikkerhet og manglende støtte for webstandarder. Internet Explorer har også hatt tendens til å henge etter funksjonsmessig, det vil si sammenlignet med andre nettlesere.

Vi testet IE8 i fjor, og konklusjonen var at nettleseren har dårlig støtte for standarder, at den er langt tregere sammenlignet med konkurrentene, men at sikkerheten er blitt bedre.

Onsdag 15. september la Microsoft ut betaversjon av Internet Explorer 9.0. Programvaregiganten mener denne versjonen er blitt såpass mye bedre enn dagens versjon (8.0) at den ble lagt ut som om det dreide seg om en endelig versjon, det vil si med en lanseringsfest, og "Beauty of the Web" som slagord.

IE9 beta er å finne på microsoft.com eller fra beautyoftheweb.com. For ordens skyld, dersom du av en eller annen grunn ønsker å fjerne IE9 beta på et senerer tidspunkt, kan dette gjøres via "Kontrollpanel, Programmer, Avinstaller et program, Vis installerte oppdateringer", og da skal IE9 beta dukke opp på siden. Det er nemlig slik at IE9 installeres over IE8, som en Windows-oppdatering.