Til hovedinnhold
SniktittMotorola Actv

Liten hjelper for sportsfrelste

Vi har sett nærmere på Motorolas nyskapende tilbehør.

Hovedvisningen på Motorola Actv har klokke og skritteller.
Slik ser Actv ut i remmen som følger med. Det fins et utvalg annet utstyr som kan kjøpes til for å feste den høyere opp på armen eller på sykkelstyret.
Her kan du velge sportsgren før du setter i gang med treningen.
Motoactv ber i utgangspunktet om en Motorola-telefon under oppsettet, men den skal fungere også med andre telefoner. Forutsetningen er at du laster ned en app.
Innstillingsmenyen er én av de fem startskjermene.
Motorola Actv har gode knapper på siden, og et berøringsfelt på fronten for å gå tilbake i menyene.

Amobil.no/Las Vegas: Tilbehør til mobiltelefoner kommer i mange mer eller mindre merkelige varianter. Trådløst tilbehør du kan ha på armen har blitt forsøkt før, men denne gangen er det Motorola som gjør det, og Motorola Actv er litt annerledes enn variantene vi har sett før.

Les også: Guide til treningsapper og pulsmåling

Motorola Actv er en liten sort kloss, med trykkfølsom skjerm. Klossen festes i et armbånd, slik at du kan gå rundt med den omtrent som en klokke.

For røff bruk hjelper det dessuten å vite at den har ripesikker skjerm og at enheten er fuktsikker.

Actv føles ganske solid i hånden, og knappene er gode og responsive.

Kobles til med Bluetooth

Actv kobles til mobiltelefonen med Bluetooth, og lar deg ta styre en del av mobilens funksjoner rett fra håndleddet. Kobler du hodetelefoner til Actv kan den også brukes som håndfrisett.

Den lille klossen krever ikke at du har en Motorola-telefon for å virke. Den kan kobles til alle Android-telefoner, så lenge Motorolas app er installert.

I motsetning til tidligere varianter av denne typen produkter kan Actv også være nyttig uten at du har telefonen din i nærheten. Den er nemlig utstyrt med sin egen skreddersydde Android-variant, og 8 eller 16 GB lagringsplass.

Android-basert, men uten Android-menyer

Selv om Actv er Android-basert, er det ikke mye av Android du ser på den lille dingsen. Her er det Motorolas menyer for alle penga. Når det er sagt er den lille dingsen lett å ha med å gjøre, og alt av ikoner er enkle å forstå.

Den lille Android-hjelperen har fem hjemmeskjermer. Dette er ikke vanlige hjemmeskjermer slik vi kjenner det fra Android-telefoner. Du kan ikke legge til småprogrammer, såkalte widgets, her. Hver skjerm er utgangspunktet for en spesiell funksjon og skjuler mer omfattende menyer om emnet.

Treningshjelp

En av de viktigste funksjonene på Actv er sportsfunksjonen. Den lille armbånds-Androiden har nemlig GPS og akselerometer. Dermed kan den både telle skrittene dine og logge hvor du ferdes på treningsturene dine.

Synes du ikke GPS-informasjon og antall skritt er nok informasjon, støtter Actv også ANT+. ANT+ er den mest utbredte standarden for trådløse treningssensorer. Det betyr at du kan koble til utstyr som pulsbelter og kadensmålere som registrerer hvor fort du tråkker på sykkelturen.

I tillegg til ANT+ er også Bluetooth Low Energy Mode støttet. Det betyr at kommende treningstilbehør basert på Bluetooth-standarden kan kobles til, uten at det bruker like mye strøm som dagens Bluetooth-baserte pulsbelter.

All informasjonen Actv lagrer om treningsøktene dine lastes opp til Motorolas egen treningsportal. I tillegg kan du se informasjonen på selve enheten.

Mange bruker allerede eksisterende treningsportaler som Runkeeper eller Endomondo. Actv lar deg i utgangspunktet ikke bruke disse portalene. Om det er mulig å eksportere treningsdataene fra Actv til andre portaler er en ting vi må se nærmere på under den fullverdige testen.

Musikkspiller

I tillegg til at Actv kan holde styr på treningen din er den også en musikkspiller. Musikkspilleren er enkel og grei å bruke, og minner mest av alt om en krympet utgave av den vanlige musikkspilleren i Android, selv om grafikken er litt annerledes.

Over tid skal musikkspilleren kunne holde styr på hvilken musikk som motiverer deg best. Vi har ikke sett akkurat hvordan dette fungerer i praksis, men vi har tidligere sett forsøk på å dele opp musikk etter humør og aktivitetstyper. Det er ikke alltid dette har fungert så godt, så dette blir en av tingene vi undersøker nærmere når Actv kommer inn til test.

Viser utvalgt informasjon

Actv én hjemmeskjerm som kun er til for å vise informasjon. Da vi tittet på Actv hadde den skritteller og klokke fremme på denne skjermen, men det skal være mulig å sette opp denne med annen informasjon.

Den siste skjermen leder oss inn i innstillingene for Actv, der du setter opp kontoer og tilkoblinger.

Annerledes enn konkurrentene

Alt i alt virker Actv som et lovende produkt. Den er en av få ekstraklosser som faktisk har en funksjon også når du har glemt mobilen din hjemme.

Motorolas konkurrent Sony Ericsson har tidligere sluppet både vanlige armbåndsur, og en sort kloss ved navn LiveView. Under CES lanserte Sony dessuten SmartWatch, en videreutvikling av LiveView-konseptet. Forskjellen på Motorola Actv og Sonys modeller er at Sonys modeller ikke har egen funksjonalitet og lagringsplass om du legger mobilen hjemme. LiveView og SmartWatch er rene fjernkontroller.

Moro for de eventyrlystne

Selv om Motorola ikke snakker så høyt om spesifikasjonene på Actv har den relativt kraftig maskinvare. En prosessor som kjører på hele 600 MHz gjør at de som liker å eksperimentere sannsynligvis kan ha mye gøy med den.
Les også: Se en rootet Actv kjøre Android 3.2-menyer

Alle sakene våre fra årets CES-messe finner du her

Fra Motorolas demonstrasjon av Actv under CES 2012.
annonse