Til hovedinnhold
SniktittMotorola One Zoom

Her er billigmobilen som skal yppe med Huawei P30 Pro

Stikkordene er nattmodus og heftig zoom.

Tek.no / Berlin: Hvis du jakter på mobilen som er det beste kompromisset mellom pris, design og ytelse - er det til enhver tid ganske stor sjanse for at svaret er en Motorola. Og det virker ikke som om faren blir noe mindre for det fremover.

Den nye Motorola One Zoom prøver nemlig å gå betydelig dyrere telefoner i næringa. Her har Moto åpenbart sett seg ut Huawei som en mulig huggestabbe. For blant egenskapene til One Zoom er 10x hybridzoom og en nattmodus som skal klare å ta gode bilder selv i bekmørke og uten stativ.

Zoomfaktoren er naturligvis ikke hundre prosent optisk basert. Faktisk er bare 3x av den optisk - mens resten tas igjen på digital zoom og muligens også noe på input fra de andre fire kameraene som sitter i baksiden på denne Motorola-telefonen, der ett av dem har en oppløsning på hele 48 megapiksler.

Ser vi til Huawei P30 Pro er det 10x hybridzoom basert på 5x optisk zoom som gjelder, men også der med et massivt megapikselantall i bånn.

Skal ha heftig nattmodus også

Men zoomen er bare den ene delen av Motorola One Zoom. Den andre viktige kameregenskapen er nattmodusen. Den beskrives av Motorola å skulle ha samme effekt som i Huaweis telefoner; skarpe bilder uten blits i mørke omgivelser. Akkurat hvordan og hvor godt det fungerer fikk vi egentlig ikke testet skikkelig i Motorolas lokaler - der var det rett og slett full fest for inviterte gjester - journalister og influensere. Og å oppdrive en plass med mørke nok til å prøvekjøre kameraene var enklere lurt på enn gjort.

Men så har vi også blitt lovet at det venter en testversjon av Motorola One Zoom på oss hjemme i Norge i løpet av få dager - så da bærer det ut i nattens mulm og mørke.

Varslingslyset på baksiden pulserer når det ringer eller du mottar meldinger. Dermed kan telefonen ligge med skjermen ned uten at du mister viktige oppdateringer.

Varslingslys på baksiden

Designmessig har Motorola også gjort noen uvanlige grep her. Baksiden domineres av en stor Motorola-logo som har fått innmontert lys som pulserer når det kommer meldinger. En smart måte å løse varslingslys på, etter min mening.

Det klassiske varslingslyset over skjermen er jo bare synlig om mobilen ligger med skjermen opp - men da ser man det jo også hvis hele skjermen lyser opp. Derfor er det mange som legger telefonene sine med skjermen ned, så de ikke tiltrekker seg all oppmerksomhet når noe skjer. Med One Zoom kan man gjøre det og fortsatt få en diskret påminnelse om at noe har skjedd uten å snu eller vekke mobilen sin. Praktisk!

Baksiden har også en ganske gedigen kamerahump på seg, og en litt uvanlig glassdesign med mønstrede enkeltfarger i for eksempel brun eller lilla, for å ta de to sprekeste fargevariantene. Det hele ser ganske lekkert ut.

Ren og pen Android rett fra Google og en lynende rask prosessor gjør at alt går raskt unna. Du vil også få oppdateringer i overskuelig fremtid, siden det er Google som tar seg av den biten for Android One-mobilene.

Ren og rask Android

Som det ligger i navnet er det snakk om en Android One-telefon, slik de andre Motorola One-mobilene også er.

Dermed er det et særdeles raskt og smidig menysystem som kjører her, og Motorola har i utgangspunktet bare blandet seg inn på kamerafronten og med en egen app som styrer Motorolas funksjoner, så som lyset på baksiden eller hvilken type sveipenavigasjon du vil ha.

Uansett hadde denne telefonen fint tålt et mer krevende menysystem. Her er det den forholdsvis nye Snapdragon 675-prosessoren som kjører og den har mer til felles med de heftigste prosessorene enn med midt-på-treet-prosessorene den er i 600-serie med. De to raskeste av de åtte prosessorkjernene er nemlig av samme type som de raskeste du finner i Snapdragon 855-brikkene, som du finner i telefoner fra drøyt 4000 til over 20 000 kroner - heftigste telefon med brikken er Samsungs Galaxy Fold.

En matt glassbakside skal være ekstra motstandsdyktig mot fingermerker. Men akkurat hvor godt det funker var vanskelig å vurdere i partybelysningen hos Lenovo og Motorola her i Berlin. Det så ikke alltid like lovende ut - men i neste sekund var ikke fingeravtrykkene mulige å se ...

Stort batteri og god skjerm

Et forholdsvis stort batteri har Motorola også fått plass til på innsiden her. Med 4000 mAh burde telefonen klare seg godt i et par dager med bruk. Spesielt med tanke på at det er en svært oppdatert prosessor som ikke burde bruke allverdens med strøm når den slapper av.

Fingerleseren er forresten hverken under skjermen eller på baksiden - men i stedet plassert i skjermen. Det er en AMOLED-skjerm med litt over full-HD-oppløsning som gjelder. Bildet så meget bra ut i minuttene jeg fikk med telefonen, men så var det også en grei mengde farget partylys i lokalet.

En litt sær egenskap her er at glasset i telefonen ikke bare er det vante Gorilla Glasset. I stedet har Motorola funnet seg glass oppkalt etter en annen klatrende skogsfigur. Her skal det være snakk om Panda King-glass. Faktisk.

Baksiden av telefonen er imidlertid Gorilla i versjon nummer tre.

Kan Motorola One Zoom hevde seg mot langt dyrere kameramobiler? Påstandene om hva denne telefonen skal klare minner i hvert fall mye om det vi har sett fra Huaweis toppmodeller de siste par årene.

Halv pris av en P30 Pro - kan den måle seg?

Prismessig vil Motorola One Zoom koste 4200 kroner i Norge - noe som gjør at den er omtrent halve prisen av Huaweis P30 Pro. Hvis den klarer å komme i nærheten av ytelsen på ett av de to punktene den sikter seg inn mot - og i tillegg er så god å bruke som Motorolas telefoner veldig ofte er, snakker vi kanskje om én av årets beste mellomklassemobiler. Det er slett ikke sikkert det er nødvendig å vurdere noe mer påkostet enn dette om man vil ha en god allrounder.

Motorola slapp også en ny Moto E-modell, med forbedret kamera og ny design. Denne blir en av de rimeligste telefonene i norske mobilhyller med en startpris på rundt 1500 kroner.
annonse