Tek.no

Sniktitt

LG Display kommer med 65-tommers 8K-skjerm

Og kutter busslommen i mobilskjermene.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Las Vegas / Tek.no: Det sør-koreanske selskapet LG har vist frem en rekke spennende produkter på årets CES-messe, som blant annet den kule rulle-TV-en, men de har også et søsterselskap kalt LG Display. Som navnet tilsier er fokuset deres på skjermer mer enn noe annet.

LG Display er aller mest kjent for å være den eneste produsenten av store OLED-paneler i verden. Her i syndenes by har søsterselskapet i LG vist frem en gigantisk 8K-TV.

Vi fikk en rask visitt hos selskapet, for å se hva de har i ermet av nyheter.

8K i 65 tommer

Over selve messegulvet er det en liten by av møterom, og i et av disse blir vi møtt av en representant fra LG Display. Før vi kommer inn må man registreres, og ikke minst få et VIP-merke på skjorten som gir deg adgang til utstillingsrommene til selskapet.

LG Display kommer senere i år med et 8K-panel i 65 tommer.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

I TV-avdelingen finner vi en rekke nye utstillinger. En av disse viser at årets OLED-panelere har fått raskere responstid enn tidligere. Mens panelene tidligere angivelig hadde en responstid på seks millisekunder, skal det ha blitt redusert til 3,5 millisekunder på årets modeller.

En annen ting LG Display jobber med er å bruke selve glasset foran panelet som høyttaler. Akkurat slik Sony tok i bruk med sin A1-modell. Vi får en rask demo, og lyden virker å være ganske så ok.

Men det som fanger interessen vår er en vegg der det henger en 65 tommer. Over denne skjermen står det nemlig 8K. Vi spør om denne skjermen, og får beskjed om at dette vil komme på markedet senere i år.

Med andre ord er det lite håndfast med tanke på hvilken modell denne skjermen er tiltenkt, eller hva en modell med denne oppløsningen og størrelse vil koste.

Lynkjapp bærbarskjerm

Det meste av rundturen dreide seg om TV-er, og aller mest hva som er nytt på årets nye TV-er. Men innimellom fant vi likevel andre ting som kan være verdt å merke seg.

LG Display lager flere typer spill-paneler.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi kom også over et 17,3 tommer stort panel som skal klare 240 bilder i sekundet om du kjører en oppløsning på full HD. Nå er ikke LG sine egne bærbare maskiner til salgs i Norge, men det behøver ikke bety at vi ikke får se panelet brukt av noen andre produsenter.

LG Display selger jo sine paneler videre til andre en bare LGs forbrukeravdeling. For eksempel kjøper både Sony og Philips sine OLED-paneler til sine TV-er fra selskapet.

Vil neste LG-telefon miste busslommen i skjermen?

Før vi skulle ut av det siste rommet, fikk vi øye på noe spennende. På veggen henger det nemlig tre ulike mobilskjermer med årstall under.

Busslommen er en saga blott på de nye mobilskjermene fra LG.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Det mest spennende er naturligvis skjermen som henger under 2019. Det første vi legger merke til er at busslommen som vi kjenner fra de rammeløse modellene i fjor, nå ikke lenger eksisterer.

I stedet er det laget et lite hull i den venstre toppen av skjermen, noe som stemmer godt med modeller og ryktebilder vi har sett den siste tiden.

Så spørs det bare når vi får den første telefonen til test som bruker denne skjermen fra LG. Trolig blir det ikke så altfor lenge til, med tanke på at den store mobilkonferansen i Barcelona, MWC, dras i gang i Barcelona om en måneds tid – hvor vi vil følge utviklingen på tett hold.

Sjekk beistet fra Sony: Sony avslørte sin første 8K-TV på hele 98 tommer

annonse

Les også