Denne gigant-TV-en koster like mye som en Tesla

Vi har siklet på Sonys nye flaggskip på hele 100 tommer.

Berlin / Tek.no: Sony er i alle høyeste grad i vinden under årets IFA-messe i Berlin. De har lansert alt fra en ny toppmodell blant sine mobiltelefoner, til øreklokker som skal bryne seg på Boses QC-serie.

Samtidig har de med seg en skikkelig godbit. Nemlig sin nye toppmodell innen TV, den splitter nye ZD9-modellen. Denne er riktignok allerede lansert, men dette er altså vårt første møte med den.

Foten til 100-tommeren er massiv.

Opptil 100-tommer

Den nye modellen er en LCD-basert variant, hvor det aller mest spesielle er at Sony frir til forbrukerne med en helt ny bakbelysning. Backlight Master Drive heter teknologien, og skal blant annet gi langt bedre kontroll over belysningen av bildet.

Det betyr med andre ord at blant annet sortnivået og kontrastene i bildet skal være mye bedre enn før.

På messegulvet står alle de tre størrelsene utstilt. De to minste, på 65 og 75 tommer, er ingen smågutter, men sammenlignet med storebroren på hele 100 tommer, minner de mer om små reise-TV-er der de står.

Baksiden er lekker å se på. Her er 75-tommeren.

Flott å se på

Selve TV-en er flott å se på, og her har Sony tatt seg tid til å utsmykke både frem- og baksiden av skjermen. Selve TV-en har en slags bronsefarge, og som med XD-serien har også denne en slags rand i overflaten som peker ut mot sidene.

Baksiden er også flott. Til å være en bakbelyst TV er skjermen relativt tynn og slank, hvor overflaten er dekket i sort plast som har et helt særeget mønster. Ser vi nærmere på 100-tommeren så kommer denne med et gulvstativ som er så massivt og rått å se på, og totalt havner hele enheten på rett under 150 kilogram.

Flott bildekvalitet

Tidligere i år lanserte Sony sin XD-serie, og noe uventet så hadde disse modellene kun et dobbelt kantbelyst panel. Likevel viste bildekvaliteten seg å være habil som bare det.

Men når vi nå ser ZD9 ved siden av, eri ikke i tvil om hva som er best. Kombinasjonen av bedre kontroll på baklyset og det faktum at det er direktebelyst, gjør at resultatet er overbevisende.

Vi kan med hånden på hjerte si at denne modellen fort kan gi både Samsungs 9-serie og Panasonics DX900 en real kamp om tronen.

Denne hadde nok gjort seg i stuen. Så var det det med prisen da..

For det vi blir servert er intet annet enn imponerende. Vi prøver å se etter de «vanlige» aura-ene som du ofte får mellom lyse og mørke objekter på en LCD-TV, men disse er helt minimale. Det er tydelig at denne nye kontrollen gjør jobben sin.

Samtidig er fargene knakende gode. Dette er forøvrig noe Sony alltid har vært gode på, og denne nye toppmodellen er ikke noe unntak.

Men så var det prisen da. Skal du få denne 100-tommeren inn i stuen må du belage deg på å punge ut så det virkelig monner. Den koster nemlig rundt 70 000 euro. Ja, du leser riktig. Vi måtte spørre flere ganger for å være sikre, og det stemmer altså - 650 000 kroner for en TV - og du får til opplysning nesten ti (!) 75 tommere for den samme prisen. Men at den er tøff, og garantert vil gjøre nabo Jensen sjalu, det er helt sikkert.

Se alle sakene fra IFA 2016 på vår samleside »

Les også
Dette er høydepunktene fra årets IFA-messe
Les også
Dette er Sonys nye og lekre 4K-TV-er med HDR
Les også
Android-apper er ikke lenger bare for mobiler og nettbrett
Les også
Multicom Kunshan P640R møter MSI GS40: En er flere tusenlapper billigere og bedre spekket
annonse