Tek.no

Sniktitt HBO Nordic

Vi har testet HBO Nordic

Netflix-rivalen er på vei, og vi har fått en sniktitt.

Hardware.no/HBO Nordic
Niklas Plikk
14 Des 2012 18:00

[Hardware.no]: Helt siden HBO først erklærte at de ville komme til det nordiske markedet, har vi gledet oss til å få prøve ut tjenesten. I dag fikk vi muligheten til å prøve nettløsningen, samtidig som de første norske kundene har fått tilgang på sine Samsung-produkter.

Fram til nå har HBO Nordic vært tilgjengelig i Norden for TeliaSonera-kunder i Sverige, og for to dager siden ble det også åpnet for Samsung-kunder her i Norge. Det forutsatte imidlertid at du hadde kjøpt et nytt Samsung-produkt de siste seks månedene, og hadde husket å spare på den lille HBO-koden du fikk med på kjøpet.

Nå som vi har fått tilgang til nettløsningen er det nok ikke lenge til slusene åpner for resten av Norge, slik at alle kan prøve seg på den nye tjenesten. HBO har imidlertid forspeilet at det kan ta flere uker før alle får tilgang.

Binding er valgfritt

Registreringen var rask og enkel.Foto: Hardware.no/HBO Nordic

For å ta tjenesten i bruk må vi først fylle ut et vanlig informasjonsskjema, med opplysninger som navn og adresse. Vi blir også bedt om å lese igjennom brukervilkårene.

Du kan få tilgang til tjenesten for 79 kroner måneden, men det forutsetter at du binder deg i 12 måneder. Vil du ha en løpende månedsbetaling uten binding, vil du måtte ut med en høyere sum. Akkurat hvor mye mer det vil koste vet vi ingenting om ennå.

Så fort vi har registrert oss og akseptert brukervilkårene, får vi beskjed om å laste ned et lite nettlesertillegg, kalt WideVine. Dette er en DRM-beskyttelse laget av Google, som passer på at du ikke kopierer og laster ned innholdet som blir vist.

Det tar bare 10 – 15 sekunder før tillegget er installert, og du er klar til å bruke tjenesten.

Vårt førsteinntrykk

Førsteinntrykket er godt. Det ser utvilsomt bra ut, og vi blir møtt av store flater og lekre bilder.

På forsiden kan du se serier på to ulike måter. Dette er standardmåten, med store, fine bilder.Foto: Hardware.no/HBO Nordic

Blar vi oss nedover forsiden får vi presentert første episode av HBOs mest populære serier. For å starte en av dem, trenger vi bare å klikke på et av bildene. Resten av skjermen blir mørklagt, videon strekker seg litt lengre ut, og vi kan velge å starte avspillingen umiddelbart.

Trykker vi for eksempel på Game of Thrones-bildet som befinner seg litt ned på siden, starter første episode av serien å spille.

Foto: Hardware.no/HBO Nordic

For å gå til andre episoder i Game of Thrones-serien trykker vi på en liten knapp under videoen, hvor det står «Hjemmeside til seriene». Da blir vi tatt over til en egen oversikt over serien, med en rullemeny for alle sesongene, og en fin oversikt over alle episodene.

Endelig en tjeneste som har <em>alle</em> episoder. Kanskje ikke så rart når det er HBO som har laget dem selv. .Foto: Hardware.no/HBO Nordic

Her kan du også se videoen i lite format, eller trykke på forstørrelsesknappen for å få videoen opp i fullskjermmodus.

Du kan gå inn på hver serie og få opp en enkel oversikt over alle episodene.Foto: Hardware.no/HBO Nordic

Vi har foreløpig kun testet tjenesten en liten stund, men så langt er vi ikke helt overbevist over bildekvaliteten. HBO har sagt at innhold skal være tilgjengelig i opptil 1080p, men på de klippene vi har sett på, er kvaliteten langt ifra så bra som vi hadde håpet. Vi tok en skjermdump for å illustrere:

Foto: Hardware.no/HBO Nordic

Problemet er også at vi ikke kan justere bildekvaliteten selv, og tvinge den å vise oss video i 1080p-oppløsning. Dette kan vi forsåvidt ikke hos konkurrenten Netflix heller, som justerer kvaliteten automatisk, men der tar det bare et par sekunder før kvaliteten blir nevneverdig bedre. Det har ikke skjedd så langt mens vi har testet HBO Nordic, som har en helt grei bildekvalitet hele veien, men aldri noe særlig bedre enn det.

Et annet ankepunkt vi har så langt er filmutvalget. Det er kanskje ikke så mange som kjøper et HBO-abonnement for deres store filmutvalg, men når det først er det hadde vi forventet flere filmer. De lister opp filmene alfabetisk, og vi må trykke oss inn på hver bokstav for å se hvilke filmer som er tilgjengelig. På de aller fleste sidene er det sjeldent mer enn 3–4 filmer, og noen av sidene er helt tomme.

Konklusjon

Selv om bildekvaliteten ikke akkurat ga oss bakoversveis, fikk vi lyst til å prøve mer av tjenesten. Menyene var lekre, grensesnittet var intuitivt, og så fort HBO Nordic også blir tilgjengelig via smarttelefoner kan det virkelig begynne å bli spennende.

Lik oss på Facebook du også.

Les også
Nå er HBO her – for alle
Les også
Amerikanere kjøper TVNorge
Les også
Playstation 3-brukere digger Netflix
Les også
Lager Microsoft en egen TV-plattform?
Les også
HBO Nordic endrer vilkårene for bindingstid
Les også
Netflix slapp grove undertekster i barneserie
annonse

Les også