SniktittTiny Audio CSmart, Tiny Audio C7, Tiny Audio C8

Få DAB til den gamle bilradioen, og styr alt med mobilen

Flere nyheter fra Tiny Audio.

Tek.no / Berlin: Den siste innspurten for slukkingen av FM-nettet nærmer seg i Norge. Et av selskapene som lager løsninger for deg som vil ha DAB-mottak i bilen din er Tiny Audio.

Nå har selskapet tre nye modeller på lager, hvor den ene lar deg kontrollere radio-mottaket i bilen med mobilen.

Mobilen tar kontrollen

Det første produktet som Tiny Audio kan friste med i slutten av året er CSmart. Dette er kort fortalt et produkt hvor du trådløst styrer mottaket av signalene via en egen app på mobilen din.

Selve boksen kan du plassere slik at den ikke syns, og det eneste den trenger er strøm og en antenne. Her bruker du den samme antennen som brukes på flere av de andre C-modellene til selskapet.

Selve mottakerboksen er omtrent like stor som en vanlig nødlader.

I tillegg til å servere din gamle radio DAB-signaler via en lokal FM-sender i boksen, kan du også bruke denne som handsfree via Bluetooth. Enheten har også en USB-inngang som lar deg koble til for eksempel en ekstern lagring med musikk på.

Vi fikk en rask kikk på appen, og denne virker enkel å forstå seg på med få og ryddige valg.

Er du en av mange som liker å høre på NRK så har enheten Service follow-funksjon, som gjør at mottaket av NRK-signalene blir optimalt.

Tiny Audio CSmart er ventet å nå butikkhyllene i slutten av året, og havner rett under to tusen kroner.

To nye adaptere

Tiny Audio C7

Har du ikke tid å vente på smart-løsningen så kommer selskapet med to andre modeller før den tid. En av disse er C7, en kompakt modell hvor elektronikken sitter plassert på en adapter du setter rett i sigarett-uttaket.

Igjen trenger du en egen antenne for å sikre godt mottak av DAB-sendingene, og dette er en kompakt løsning. I tillegg er det en egen inngang så du kan bruke en jack-kabel til å overføre musikk, og et eget USB-uttak så du kan lade mobilen samtidig som du hører radio. C7 har også støtte for Service follow.

Prisen på Tiny Audio C7 er veiledende 1099 kroner.

Tiny Audio C8

Sammen med den kompakte C7-modellen kommer selskapet også med C8. Dette er et mer avansert adapter enn C7, hvor du blant annet kan lagre 15 kanaler. Samtidig har enheten innebygget Bluetooth slik at du kan bruke den som handsfree.

Den nye modellen har også en stor skjerm som gjør den enklere å tyde mens du kjører. Også denne modellen har en egen USB-utgang som lar deg lade mobilen mens du bruker adapteret til å hente inn radio.

Prisen på Tiny Audio C8 er 1690 kroner.

IFA-messen har mange produsenter på plass:
Her kan du lese alt fra årets messe »

Les også
Husk dette når du installerer DAB-adapter i bilen
Les også
Slik fortsetter du å høre på radio nå som alle de store aktørene har gitt opp FM-nettet
Les også
FM-stillheten inntar Sør- og Vestlandet
Les også
Snart kommer de første Chrome OS-nettbrettene
annonse