Til hovedinnhold
SniktittPrisme-TV

Er dette fremtidens TV?

Panasonic viste frem et utrolig konsept.

Video

Tek.no / Berlin: Årets IFA-messe er så vidt i gang, og på TV-fronten er det OLED og QLED som kjemper om kjøpernes gunst. Samtidig er det også mulig å få en smakebit av hva fremtidens TV kan være.

Panasonic frister med spennende konsept i Berlin
Ole Henrik Johansen / Tek.no

En av disse konseptene snublet vi over hos Panasonic i dag. Vi har allerede sett OLED-skjermer som er gjennomsiktig, for eksempel som dører på kjøleskap, hvor innholdet vises som reklame mens du kan se innholdet på baksiden.

Panasonic ser ut til å dra sitt konsept i en litt annen retning.

Kan bare gjette hva det er

Ser vi TV-en fra siden ser vi raskt at det er noe spesielt med modellen.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Flere journalister og nysgjerrige har samlet seg rundt TV-en, men noen personer fra Panasonic er ikke å se. Og det er som ventet absolutt ingenting håndfast å lese om skjermen, annet enn denne beskjeden:

«Panasonic fortsetter å utforske design og teknologi som vil endre hvordan vi opplever underholdning i relasjon med designen i omgivelsene dine.»

Fra fremsiden ser det ut som en ren glassvegg med bilde på, men tar vi noen skritt til siden så ser vi at det ikke er tilfelle.

Trolig OLED

Fra baksiden kan vi se at skjermen er ganske gjennomsiktig.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Vi kan se at skjermen er en slags prisme-formet variant, hvor skjermen er på sitt tynneste i toppen, og bakveggen eser ut mot bunnen av baksiden. I rett lys ser vi også at det er noen flere vinkler inne i bunnen av skjermen, så mulig kan det være snakk om en slags projeksjon.

Bildet som ruller over skjermen gir oss heller ikke all verden av preferanser. Innholdet viser rennende vann som endrer farge fra hvitt til blått på et punkt.

Følg oss på Snapchat for bilder og videoer direkte fra IFA-messen i Berlin.

Kvaliteten er ikke på langt når like god som de vanlige OLED-TV-ene som står bortenfor, men likevel er det imponerende med lysstyrke og farger med tanke på at skjermen tross alt slipper inn lys fra baksiden av omgivelsene.

Vår gjetting er at dette er en slags gjennomsiktig OLED-TV, for når vi kikker igjennom baksiden kan vi se flokken av personer som står foran og beskuer TV-en.

Skulle vi mot formodning få noen fra Panasonic i tale i løpet av de nærmeste dagene, kommer det en oppdatering på dette «mysteriet»

Flere produsenter leker med konsepter som kan bli realitet
Sjekk ut denne TV-en fra Sony som byr på hele 4000 nits lysstyrke »

annonse