SniktittLG G8 ThinQ / LG V50 ThinQ

Denne telefonen kan du bruke uten å røre den

Tek.no / Barcelona: LG sendte for en liten stund tilbake ut en mystisk invitasjon til Mobile World Congress-messen som nå er i gang. Opp av hatten trakk selskapet to nye versjoner av sin G- og V-serie.

Og den mystiske invitasjonen var tilsynelatende en klar henvisning til den nye G8-modellen, som du faktisk kan bruke til enkelte ting uten ta på telefonen i det hele tatt.

Bruker ansiktsgjenkjenning til å lese hånden din

LG kaller den nye funksjonen for Air Motion, hvor telefonen bruker de samme sensorene som brukes til ansiktsgjenkjenning til å lese av håndbevegelsene dine.

Ved hjelp av sensorene på toppen av fremsiden kan du styre telefonen uten på ta på den.

Om noen ringer kan du for eksempel ta hånden din og sveipe til venstre eller høyre i løse luften foran skjermen – ettersom du vil svare eller ikke. Du kan også legge inn snarveier, hvor i vårt tilfelle det ble en til musikkavspilling og en til Google Maps.

Du kan klype fingrene sammen for å ta en skjermdump av det du holder på med. Eller du kan samle fingrene på samme måte som du holder rundt et volumhjul, for å så vri mot venstre eller høyre for å justere volumet mens du spiller musikk.

Telefonen virker å snappe opp endringene du gjør med hånden ganske raskt og sømløst, men vi må fortsatt sette et lite spørsmålstegn ved hvorvidt dette er en nyttig funksjon som folk vil ta i bruk eller ei.

Du kan registrere innsiden av hånden sin som et alternativ til ansiktsgjenkjenning

Du kan for eksempel velge å slå av alarmen eller slumre ved hjelp av håndbevegelser. Her tror vi fort det kan bli en uvane i å forlenge alarmen i affeksjon av at du gjerne vil sove lenger.

Du kan også registrere overflaten i hånden din som en mulig måte å låse opp telefonen din, ved at du går inn i menyene og følger instruksene for dette. I korte trekk holder det å holde hånden litt over skjermen og ta den frem og tilbake et par runder før telefonen har lest av alt den trenger.

Vi får prøve også denne funksjonen, og det fungerer godt. Men igjen lurer vi litt på hvordan denne muligheten skal erstatte en god ansiktsgjenkjenning eller fingeravtrykk som låser opp telefonen din minst like raskt – selv om LG selv bedyrer at denne kun fungerer dersom du har armen i behold, siden den også måler at hånden har blodtilførsel.

Baksiden av G8 er stilren.

En ganske så smekker telefon

Utover denne nye funksjonen har LG også gjort noen designendringer som vi syns ser lovende ut.

Selskapet har blant annet lagt på et helt stykke glass både foran og bak på telefonen som gir oss en god følelse av å holde telefonen. Noe merkelig er det kanskje at det er baksiden som har Gorilla Glas 6, mens forsiden kun er viet versjon 5 av det beskyttende materialet.

Her kan du se G8 (venstre) ved siden av Samsungs nye S10

LG bruker også vibrasjoner i glasset for å gi deg lyd fra telefonen, litt på samme måte som Sony har valgt å gjøre med noen av sine aller dyreste OLED-TV-er.

Vi får spille av noen lydsnutter, og dette systemet ser ut til å bære med seg gode frukter. Bass er det naturlig nok ikke spesielt mye av, men likevel er mellomtoneregisteret overraskende godt. Stemmer er fyldige å høre på, noe som langt fra er vanlig blant mobiltelefoner.

Nå skal det sies at vi ikke kjenner sangene de spilte av, så en endelig dom over denne funksjonen må vente til et testeksemplar kommer oss for hånd om litt. Det samme skal sies om resten av funksjonene, da modellene vi fikk prøve ikke var produksjonsmodeller, men snarere såkalte «early samples»

Telefonen har for øvrig en 6,1 tommer stor OLED-skjerm som virker å ha ganske gode farger og lysstyrke. Fortsatt vil vi si at S10-en vi har ved siden av er hakket bedre, men likevel ingen dårlig løsning for LG heller.

Batteriet er for øvrig på 3500 mAh, du har 6 GB med arbeidsminne og 128 GB lagring. Prosessoren er en Snapdragon 855. Prisene er ennå ikke kjent.

V50 ser ganske bra ut

LGs første 5G-telefon

Under samme fremvisning fikk vi også se på den splitter nye V50-modellen til LG. Selskapet har hatt for vane å lansere V-modellene på høsten, men nå fremskynder de denne for å hive seg med i kampen om å være tidlig ute med støtte for den nye generasjonen mobilnettverk.

Telefonen i seg selv er lekker å se på etter vår mening, hvor for eksempel baksiden er stilren, til tross for at telefonen har hele tre ulike sensorer som utgjør kameramodulen.

Det skal sies at telefonen er 8,3 millimeter tykk, noe som er mer enn flere andre konkurrenter, men til gjengjeld slipper du ha et kamera som stikker ut fra resten av baksiden med denne løsningen.

V50 får tre kameralinser på baksiden.

Telefonen har en skjerm som virker å være et hakk hvassere enn G8-modellen, hvor du blant annet har enda bedre sortnivå og kontrast, etter hva vi kan bedømme. Den er også større, med sine 6,4 tommer og 3120 x 1440 pikslers oppløsning.

Her har du G8 (venstre) og V50 ved siden av hverandre.

Også denne modellen har 6 GB med arbeidsminne og 128 GB med lagringskapasitet. Batteriet er dog større enn hos G8-modellen, med 4000 mAh. I kjent stil har LG gitt denne modellen en bedre DAC-løsning som også sikrer deg bedre lyd dersom du fortsatt sverger til å koble til hodetelefonene dine via kabel.

Men det som kanskje fanget mest interesse hos oss var ikke selve telefonen, men tilleggsutstyret som kan kjøpes utenom.

Med Dual Screen kan du legge V50 inn og få to skjermer å bruke.

Deksel med ekstra skjerm

Du får nemlig kjøpt et slags deksel til den nye V50-telefonen som en ekstra skjerm på 6,2 tommer som takler såkalt Full HD+-oppløsning.

LG kaller denne løsningen for Dual Screen, og dette kan trolig være en billigere løsning for deg som ønsker deg en større skjerm på telefonen til enkelte ting, men som ikke vil sprenge banken på en foldable-telefon til flere titalls tusen kroner.

Du legger altså V50-telefonen inn i dette dekslet og vips, så har du to skjermer. Du kan for eksempel bruke den ene skjermen til å se på YouTube men du bruker den andre til noe helt annet.

Å spille med Dual Screen er slettes ikke verst.

Det er også lagt inn støtte for å bruke den ene av de to skjermene som en gamepad når du skal spille. Du starter bare et spill, i vårt tilfelle et bilspill, og aktiverer gamepad inne i spillet – og plutselig så har du fire forskjellige gamepad-utseender å velge blant på skjermen.

Vi fikk noen minutter med denne løsningen, og må si at en ekstra skjerm absolutt er hendig til en del ting. Spesielt gir det mening når du spiller, slik at du slipper å ta på samme skjermen for å styre samtidig som du skal se hva som foregår.

I første omgang er det LG G8 ThinQ som har adresse Europa, mens V50s skjebne på vårt kontinent stadig er uviss.

Les også
LGs nye flaggskip lover kraftlyd og kamera som virker i mørket
Les også
Dette er LG G7 ThinQ – selskapets nyeste toppmodell
annonse