Sniktitt

Denne lille ballen skal hjelpe deg hjemme

Ruller etter deg, og passer på hunden din.

Møt Samsung Ballie

Las Vegas / Tek.no: Hittil har gigantiske TV-er, biler og spillutstyr vært det som har fått mye oppmerksomhet under årets CES-messe. Men da messegulvet åpnet for fullt var det en liten kuleformet robot som hordene samlet seg rundt.

Den lille roboten er litt større enn en tennisball, og er ment å hjelpe deg med å håndtere ulike smartenheter du har i hjemme ditt. Det er Samsung som lager den, og den fått navnet Ballie.

Ballen holder litt avstand. Grunnet mye støy på messegulvet måtte hun som demonstrerte roboten bøye seg ned så den skulle høre hva hun sa.

Din personlige assistent

Demonstrasjonen vi får servert går ut på at Ballie skal følge etter eieren sin, samt ta imot ulike kommandoer.

Den lille kulen er delt i tre, hvor de ytre delene er hjul som lar den kjøre rundt og snur på samme måte som om kjører et beltegående kjøretøy som en stridsvogn. Den ligner rett og slett veldig mye på LGs Roll-Bot fra fire år tilbake:

Les også
Rolling Bot kan leke med katten din når du ikke er hjemme

Ballie er ganske så kvikk, men holder likevel avstand til deg når du beveger deg rundt slik at du ikke tråkker den.

Har du for eksempel koblet opp en smarthøyttaler som kan styres med stemmen, kan du be Ballie om å styre disse for deg ved å aktivere den med triggeord. Akkurat som du gjør når du bruker en stemmestyring ellers.

Ballen kommer med en liten plattform hvor den lader seg mellom slagene.

Tenker litt på egen hånd også

Denne lille roboten er dog ikke bare laget for at den skal være et ledd imellom deg og dine dingser. Den skal også kunne gjøre ding for deg på egen hånd skal vi tro demonstrasjonen vi får servert.

Har du for eksempel en hund, skal Ballie se om denne for eksempel har sølet noe på gulvet, og dermed gi beskjed til deg – så du kan starte robotstøvsugeren din til å ta seg av problemet som er oppstått.

Ballie skal også være kapabel til å følge med på deg, og skjønne når du for eksempel har våknet, og dermed kunne trekke for persienner, starte kaffemaskinen eller fortelle deg hvordan været blir i dag.

Fremtidig trendsetter?

Vi må si at vi jo ser nytten med en slik personlig assistent til en del ting. For eksempel er det jo en forlokkende tanke at roboten skal kunne styre husholdningens renholder uten at du trenger det.

Samtidig så er dette et bevis på mye mer dingser som vil kunne gjøre ulike ting ettersom tingenes internett-enheter blir mer og mer smarte.
Som en taler sa på en av pressekonferansene vi var på: Forrige tiår handlet om å kunne koble sammen enheter, det neste vi handle om å utvikle og utnytte kunstig intelligens best mulig.

Denne lille roboten vil ikke funke i alle situasjoner, som for eksempel hjemme os undertegnede som har fire hunder som liker å leke med ball. Men likevel kan denne bli husket som en av robotene som startet noe vi tar som en selvfølge i slutten av neste tiår.

annonse