Til hovedinnhold

HTC S710

HTC S710 skjuler et fullt qwerty-tastatur. Foto: Einar Eriksen
HTC S710 Dimensjoner: 10,15 x 5,0 x 1,86 cm, 140 gram Skjerm: TFT, 2,4", 240 x 320 piksler Teknologi: EDGE, Blåtann (Bluetooth 2.0) + A2DP, Wi-Fi (802.11b/g) Maskinvare: Minne: 64 MB tilgjengelig, Minnekort: MicroSD, Prosessor: Ti Omap 850, 201 MHz Videovisning: 30 FPS, Kamera: 2 megapiksler Batterilevetid: Taletid: 7 timer, standby: 7,25 døgn Pris: Ukjent

(3GSM/Barcelona) På årets mobilmesse i Barcelona viste HTC frem tre nye telefoner. En av telefonene vi fikk stifte bekjentskap med var S710, som tidligere bare har vært kjent under kodenavnet Vox. Vi fikk selvfølgelig tatt en nærmere titt på nykommeren.

Godt sammenskrudd
S710 ser ved første øyenkast ut som en helt vanlig Windows-telefon, med en stor skjerm og helt vanlig tastesett. Telefonen er kanskje litt tykk, men ikke så tykk at det blir plagsomt å ha den i en vanlig bukselomme.

Ellers er S710 utformet i vanlig plastikk, og har ikke blitt påspandert dyrere materialer. Rammen rundt fronten av telefonen er speilblank, noe som ser stilfullt ut. Iallefall frem til frem til rammen fylles med fettflekker.

Telefonen virker solid, og kjennes ikke unødvendig tung ut. Den ligger godt i hånden mens du bruker tastesettet.

Tastene føles ikke for små, og går helt greit å skrive på med tommelen. Problemet er bare at det var nesten umulig å treffe totallet på tastaturet uten å samtidig trykke på navigasjonstasten.

Vi tror imidlertid at problemet skyldes at navigasjonstasten hadde fått noen litt for hard behandling. Vi tror og håper det ikke er slik på en helt ubrukt S710.

Begagelig fulltastatur
Inni S710 ligger det skjult et nedskyvbart tastatur i fullt qwerty-format, altså samme oppsett som på PC-en din. Tastene er myke, og komfortable å skrive på. De er passelig mye hevet over overflaten, slik at det er lett å føle seg frem på tastaturet. På dette tastesettet vil nok både e-poster og tekstmeldinger gå fort og behagelig unna.

Klikk for større bilder

Når du skyver ned tastaturet vil også skjermen vris automatisk, og legge seg i bredskjermformat uten at du trenger å tenke mer på det.

HTC S710 har to megapikslers kamera

Splitter nytt operativsystem
I likhet med alle andre mobiler fra HTC, bruker også denne Windows Mobile. Forskjellen er at S710 har fått den nyeste versjonen: Windows Mobile 6. Dette operativsystemet ble lansert nå i februar.

S710 bruker versjonen for telefoner uten trykkfølsom skjerm, kalt Standard. Dette betyr blant annet at du kan åpne og redigere Office-filer, men ikke opprette nye.

Nyhetene i den nye versjonen i bunn og grunn et friskere utseende, som ser litt Vista-inspirtert ut. Operativsystemet har også fått en rekke nye programmer preinstallert.

I tillegg til å redigere Office-filer har du fullverdige planlegger- og e-postfunksjoner. I tillegg kan du prate på MSN på farten, så vel som å ta skriftlige notiser og talenotiser.

Klikk for større bilder

Windows Mobile 6 er også et smart operativsystem, slik at du kan installere ekstra programmer fra et stort spekter, og kjøre flere programmer samtidig.

For en grundigere titt på operativsystemet, les vår sniktitt på Windows Mobile 6 Standard.

Wi-Fi men ikke 3G
Av teknologier ellers har S710 Wi-Fi, slik at du får koblet den til det trådløse hjemme- eller kontornettverket. Dermed får du god hastighet når du surfer med telefonen.

Dessverre er ikke hastigheten like god når du beveger deg bort fra reiret. S710 har nemlig ikke 3G, og du må nøye deg med EDGE. Dermed får du en overføringshastighet på bortimot 200 kbps under normale forhold.

Nykommeren har heller ikke HSDPA (super-3G), noe som ville gitt deg en mye høyere overføringshastighet. HSDPA er ventet å komme til Norge i løpet av året.

Konklusjon
S710 er en liten og hendig Windows-telefon, der du kan sende e-post og bruke planlegginsfunksjoner i farten med fullt tastatur.

Men det at den bare har EDGE istedenfor høyhastighetsteknologier som 3G og super-3G, gjør den likevel litt hemmet når det kommer til e-post og nettsurfing.

annonse