Til hovedinnhold
SniktittPhilips OLED+ 903 / Philips OLED 803

Philips' nye toppmodell frister med lyd fra Bowers & Wilkins

Vegar Jansen, Tek.no

Tek.no/Berlin: Blant produsentene som har inntatt IFA-messen i Berlin, finner vi Philips. Og de trekker blant annet to nye OLED-modeller opp av hatten i år – hvor den ene er selskapets nye toppmodell OLED+ 903.

Til å lage denne modellen har selskapet søkt hjelp av den legendariske lydprodusenten Bowers & Wilkins – som har bistått med å gjøre lyden i den nye modellen bedre.

I hovedsak er det dette «+»-tegnet i OLED+ står for – altså OLED + ekte B&W-lyd.

Økt fokus på lydkvalitet

Under panseret på den nye toppmodellen er det altså høyttalerelementer fra Bowers & Wilkins. Selskapets ingeniører skal ha strukket, flyttet og utvidet på passende steder for få nok plass og volum til å få på plass de ønskede elementene.

Philips OLED+ 903 har tre kompakte B&W-elementer innabords.
Vegar Jansen, Tek.no

Resultatet skal ifølge Philips være en bedre filmopplevelse, men også en lyd som du fint kan spille musikk på. B&W skal ha fått redusert forvrengninger slik at lyden skal være klarere.

Av vår korte tid med den nye modellen høres det i hvert fall ikke ut til å være mye å si på det om ren og tydelig lyd. Her får vi et klart lydbilde som nærmest smeller ut av høyttalerne.

Under TV-en finner vi en stoffkledd lydlist.
Vegar Jansen, Tek.no

Vi får med oss detaljer fra de øvre registrene som ofte grøtes til eller forsvinner i bakgrunnen på en del andre TV-er. Det er ingen tvil om at B&W gjør en forskjell her – dette er bra TV-lyd.

Samtidig er det klart at selv ikke B&W kan trylle fram mer bass enn plassvolumet kan gi, så begrensningene i de lavere frekvensene minner oss fremdeles på at det ikke er en dyr lydplanke eller skikkelig stereoanlegg vi hører på.

Det skal bli spennende å få denne TV-en inn på laben for å se hva den er god for med forskjellige typer film og musikk.

Bedre panel skal gi mer lys

Ambilight er selvfølgelig fremdeles en fin greie.
Vegar Jansen, Tek.no

Den nye toppmodellen bruker et nyere panel enn tidligere, hvilket betyr at du skal få mer lysstyrke, nærmere bestemt en økning på cirka 10 prosent. Det betyr at den skal ha mulighet for å gjengi opptil 1000 nits.

Kombinert med at OLED-teknologien også kan vise deg helt sort, vil du få et meget habilt kontrastforhold. Det nye panelet har også et annen type antirefleksbelegg som skal sørge for enda færre reflekser og et mer nøytralt sortnivå.

Philips har allerede ved flere anledninger vist at de er meget gode på bildebehandling, og denne modellen får den andre generasjonen av P5-prosessoren.

Samtidig har denne modellen en rask firekjerners prosessor og 16 GB med innebygget minne som kan utvides ytterligere. Det vil komme en programvareoppdatering til Android O, som blant annet vil gi mulighet for bruk av Google Assistant.

Også verdt å få med seg er at Philips-navnet nå er fjernet helt fra fronten. I stedet står dette nå diskret på den ene foten. Den andre foten er påskrevet navnet til høyttalerprodusenten.

Ingen tvil her...
Vegar Jansen, Tek.no
Den nye P5-prosessoren har både fått ny maskinvare, ny programvare og nye algoritmer.
Vegar Jansen, Tek.no

At Philips gang på gang klarer å klemme ut et stadig bedre bilde er ganske imponerende. I en demo med en side-om-side-sammenligning mot tre konkurrerende merker, er det ikke spesielt vanskelig å se at Philips er et hode eller to foran i de aller fleste situasjoner – etter sigende mye takket være den nye P5-prosessoren.

Å trekke noen konklusjon fra et Philips-kontrollert miljø skal vi naturligvis ikke, men førsteinntrykket er veldig bra, spesielt med litt spenstige innstillinger og striglet innhold med mye farger samt dynamisk HDR. Da kan vi virkelig la oss imponere av lytefrie bilder med et imponerende spenn i kontraster.

Får en lillebror

Slik sammenligner Philips selv sine toppmodeller.
Vegar Jansen, Tek.no

Philips har allerede fra før sluppet en ny OLED-modell i år, OLED 873, som fortsatt er blant vår topp tre favoritt hittil. Denne modellen får nå en storebror i form av OLED 803.

Philips selv betrakter faktisk 803 som en oppfølger til 9002 – men med bedre bilde takket være at den nye P5-brikken også har funnet veien til denne modellen. I tillegg har den fått bedre lyd takket være et eget basselement på baksiden av skjermen.

Sammenlignet med OLED 873 er 803 også enda tynnere og smekrere, med to bitte små føtter under seg. Akkurat som hos OLED+ 903 er logoen flyttet ned til den ene foten.

Philips OLED+ 903 kommer på markedet i oktober, og skal komme som enten 55 eller 65 tommer. Prisene på de to skjermene er dog ikke kjent ennå.

Den store dingsemessen IFA er i gang her i Berlin, og alt vi har publisert fra den tyske hovedstaden finner du på samlesiden vår »

annonse