Sniktitt

Parrot AR Drone

Amobil/Barcelona: Vi avbrøt noen hyggelige mennesker fra selskapet Parrot under Mobile World Congress i forrige uke. For de som ikke kjenner selskapet er det mest kjent for å lage forskjellige typer Bluetooth-enheter - i all hovedsak håndfrisett for kjøretøy.

Da de viste frem sitt siste konsept for halvannen måned siden var det noe helt annet enn en håndfrienhet vi fikk se. Dingsen er døpt AR Drone, og det er en slags elektrisk helikopteraktig skapning som kan styres fra en Iphone eller Ipod Touch.

Les mer om AR Drone

Usikkert om produksjon

På grunn av begrenset plass inne og en smule vind ute fikk vi dessverre ikke se duppeditten i luften. Vi fikk likevel se hvordan tilkobling fungerte, og kameraet gjengitt på Iphone-skjermen. Det hele virket faktisk overraskende enkelt.

Foreløpig er det ikke sikkert om flygesaken vil bli satt i produksjon eller ikke, og flere ting gjenstår før den eventuelt havner i hyllene. Blant annet er den i utgangspunktet kledt i isopor, slik at ikke propeller og viktige deler skal rammes av ufrivillige turer i veggen. På spørsmål om isoporbekledningen vil bli utskiftbar var representanten fra Parrot usikker.

Linux-basert

Man skal kunne fly i femten minutter på en oppladning, og flygingen styres ved hjelp av bevegelsessensoren i en Iphone eller Ipod Touch. Tilkoblingen skjer via vanlig trådløst nettverk. I tillegg er selve styresystemet i dingsen basert på Linux, slik at brukere uten problemer kan modifisere måten den fungerer på eller lage programvare til den.

Det er blant annet laget spill som gjør at man kan lege romkrig med AR Drone dersom man har flere. Da bruker man kameraet på Iphone/Ipod til å styre flygedingsen, og skudd avfyrt blir synlige på skjerm. Slike eksempler på såkalt utvidet virkelighet blir stadig mer vanlige.

Les alt fra Mobile World Congress i Barcelona her »

Les også
Dette tilbehøret tar helt av!
Les også
Apples midtimellomprodukt har meldt sin ankomst
Les også
Styr Linux-helikopteret med Iphone
Les også
Historisk reise med mobilen
annonse