SniktittBang & Olufsen BeoSound 1 / BeoSound 2

Antagelig markedets fineste 360-graders høyttalere

Men det koster å være kar.

Berlin/Tek.no: I tillegg til en råflott TV, hadde også Bang & Olufsen mer på lur under sin pressekonferanse i dag. De lanserte nemlig også to nye høyttalere, BeoSound 1 og BeoSound 2.

Disse høyttalerne er ingen billig affære, og er laget i massivt aluminium. Men prisen virket ikke å sette en stopper for interessen på messegulvet. Vi fikk også en liten stund med de to nykommerne.

Oser kvalitet

Kroppen til BeoSound 1 og 2 er laget av et stykke aluminium.

Bang & Olufsen assosieres jo ofte med kvalitet og design, og de to nye BeoSound-modellene er intet unntak. Begge modellen koneformet, hvor selve kroppen er i massivt aluminium - produsert i Danmark.

I første omgang vil de to modellene komme i fargen sølv, men på messen fikk vi også se alternative farger. Etter vår mening var flere av dem rett og slett råflotte.

360 graders lyd og betjening

Både BeoSound 1 og BeoSound 2 har en diskant som sitter under et kontrollpanel. Med denne løsningen er altså meningen at lyden skal ha den samme «sweetspoten» uansett om du hvor du står i forhold til høyttaleren.

Etter å ha spilt et par låter på de to variantene må vi si oss enige i at lydbildet ikke endrer seg mens vi sirkler rundt produktene.

Flere farger kommer etter hvert lover B&O.
Diskanten er stilig utformet.

Når det kommer til lydkvaliteten så må vi si oss mektig imponert. BeoSound 1 er en trådløs variant som også har et innebygget batteri, som lar deg bruke den rundt 16 timer ifølge produsenten.

Lyden den produserer er høyoppløst og luftig, og har til og med litt bass å by på. Musikken som spilles er av det klassiske slaget, og det er lett å skille mellom de ulike instrumentene.

BeoSound 2 er enda mer potent og kraftig enn sin lillebror. Her er også en mellomtone på plass, og resultatet er en enda kraftigere og mer oppløst høyttaler, der spesielt dybden i både bass og mellomtonen er imponerende. Dog er ikke denne bærbar.

Begge modellene har en betjeningplate på toppen av høyttaleren, og denne har blant annet en finurlig funksjon der det ikke spiller noen rolle hvilken retning du betjener den fra. Altså kan du skifte sang ved å tegne en strek på platen, uansett hvor du står rundt modellen.

Høyttalerne er såkalte multiromshøyttalere, altså kan de sette sammen til å spille stereo eller samme musikk i flere rom samtidig. Prisen er dog ikke av det billige slaget. Ønsker du deg en BeoSound 1 må du ut med 11 995 kroner for et eksemplar, mens BeoSound 2 på sin side har en prislapp på 15 995 kroner.

Samsung jobber også mye med 360 graders lyd:
Se laboratoriet som skal gjøre de best i verden (Ekstra) »

Se alle sakene fra IFA 2016 på vår samleside »

Les også
Bang & Olufsen BeoSound 1: En rålekker metallkjegle fylt til randen med lydkvalitet
Les også
Bang & Olufsen BeoPlay A1 VS Libratone One Click: Den ene av disse gir oss «ta penga mine»-følelse
Les også
LG + Bang & Olufsen = Trolig en kjempedyr OLED-TV
Les også
Slik skal Samsung bli best på lyd
annonse