Til hovedinnhold
SniktittHonor 6

Nytt mobilmerke med supermobil til spottpris

Honor 6 har spesifikasjoner som toppmodellene, men koster langt mindre. Vi dro til Berlin for å prøve den.

Berlin/Tek.no: Honor 6 ser kanskje ikke så spennende ut. Men når det kommer til ytelse er Honor 6 et råskinn av en mobiltelefon. Vi har fått prøvekjøre den.

Datterselskap av Huawei

Det er ikke hver dag vi blir presentert for et helt nytt mobilmerke, og strengt tatt kan en vel også diskutere om Honor er så nytt. Bak telefonen står Huawei, og telefonen har allerede vært i å få kjøpt i enkelte land i Asia.

Nå kommer den også til Norge, og fra klokken 10.00 onsdag kan du kjøpe den første Honor-telefonen her i landet.

Svært billig

Honor 6 er en telefon med svært gode spesifikasjoner. Her er de viktigste:

 • 139,6 x 69,7 x 7,5 mm
 • 130 gram
 • 5 tommer skjerm med full-HD-oppløsning (1080p)
 • Prosessor med 8 kjerner som kan startes og stoppes en etter en ved behov
 • 3 GB arbeidsmninne
 • 3200 mAh batteri
 • Raskeste tilgjengelige 4G (LTE Cat 6)
 • Ny egenutviklet bildeprosessor
 • Klar til fotografering på 0,6 sekunder
 • 13 megapiksler kamera med brikke fra Sony
 • 5 megapiksler forntkamera
 • 16 GB minne og plass for minnekort

Men det mest spesielle med Honor 6 er ikke spesifikasjonene. Det er det prisen som er.

Honor 6 skal nemlig koste 2699 kroner. En annen spesiell detalj med Honor er at den bare selges hos Komplett. Ulempen er at du ikke kan se telefonen i en butikk før du kjøper den.

Skal være dominerende Android-aktør innen fem år

Vi var tilstede på Europa-lanseringen i Berlin i tirsdag kveld, og fikk høre hvordan det nyopprettede datterselskapet til Huawei satser på generasjonen som er vokst opp i en digital verden, de såkalt digitalt innfødte. Honor skal være en telefon utviklet av og for denne gruppen.

I tillegg fikk vi vite at Honor har som mål å være den dominerende aktøren på Android innen fem år.

Og dette skal Honor lykkes med ved at de fineste komponenter plasseres i eksklusive telefoner og selges for en slikk og ingenting.

Virker solid

Honor har valgt materialer som skal holde telefonen kjølig.

Førsteinntrykket av telefonen er at byggekvaliteten er god. Den er ikke noe overflødighetshorn av lekre detaljer, men ser enkel og stilren ut. Du får den i sort eller hvitt, og i dette tilfellet synes vi nok at den hvite modellen er den som tar seg best ut.

Da ser du nemlig tydeligere hvor smal rammen rundt kanten på telefonen er, i tillegg til at designdetaljene i flaten under glasset foran og bak på telefonen synes litt bedre.

Svært god skjerm

Når vi starter opp telefonen ser vi fort at dette ikke er noen typisk billigmodell. Skjermen har svært god kontrast og gode farger. Med 1080 x 1920 punkter på en 5-tommer skjerm sitter pikslene så tett at du ikke kan skille dem med blikket.

Telefonen ligger godt i hånden. Den er smal med tanke på hvor stor skjermen er, noe som skyldes at rammen på hver side av skjermen bare er 2,3 millimeter bred.

Omdiskuterte menyer

Brukergrensesnittet er Android-baserte EMUI 2.3. Meningene om dette grensesnittet er delte. Noen mener det minner for mye om iPhone, mens andre savner å ha en egen applikasjonsmeny. Her er nemlig alle apper plassert på frontpanelene.

Vi har brukt andre mobiler med dette brukergrensesnittet, og ble fort vant med det.

Kraft i massevis

Telefonen er godt egnet til mobilspill.

Vi kjørte det grafikkrevende spillet Asphalt 8 på telefonen, og kunne konstatere at grafikkbrikken gjør en strålende jobb. Telefonen har også en lynrask 8-kjernet brikke, der fire kjerner er store og fire en del mindre. Prosessorkjernene kan kjøres samlet eller hver for seg, og ved å skru av eller på én og én kjerne har Honor lyktes med å gjøre telefonen ekstremt strømeffektiv.

Brikken i telefonen er en Kirin 920 SoC som Huawei utviklet, og dette er en av de raskeste brikkene du kan få i en mobiltelefon i dag.

Telefonen har også 3 GB arbeidsminne. Du skal atskillig høyere opp i pris for å finne andre Android-modeller som kan skilte med dette.

Vi opplevde telefonen som svært rask, og ikke minst merker du kreftene når store apper skal åpnes, eller du jobber med krevende applikasjoner. Her glir alt som en drøm.

For tidlig å konkludere

Vi må vente med endelig konklusjon, men kan slå fast at Honor 6 er mye mobil for pengene.

Vi skal snart teste telefonen, og da vil vi kunne si mer om telefonens sterke og svake sider. Ved første øyekast er det imidlertid de sterke siden vi legger merke til. Honor 6 er lynrask, med god skjerm og et batteri på hele 3100 mAh.

Kombinert med ny prosessorteknologi og ny programvare for strømstyring, skal dette få telefonen til å vare lenger mellom hver lading. Hvor mye lenger får vi komme tilbake til når vi har testet oss ferdig.

Men en ting kan vi slå fast her og nå – mye tyder på at du neppe finner noen bedre Android-mobil i denne prisklassen.

Men Honor 6 er ikke den eneste smarte toppmobilen i økonomiklassen. En av de tøffeste konkurrentene er Oppo, en kinesisk mobilprodusent som har spesialisert seg på rimelige telefoner med gode spesifikasjoner. Den heftigste modellen er Oppo Find 7, som ble lansert i mars i år.

Huawei er bare én av mange som lager systembrikker til mobiltelefoner:
Vet du hva motoren i mobilen din heter? (Tek Ekstra)

Vi gjør oppmerksom på at Huawei betalte for reise og opphold til Berlin.

Mer om
annonse