Til hovedinnhold
SniktittSamsung Galaxy W

Galaxy W er Samsungs billige supermobil

Heftige spesifikasjoner trenger ikke lenger koste skjorta.

Galaxy W kjører Samsungs egne Touch Wiz-menyer oppå Android 2.3.5.
Galaxy W har et stort metallfelt øverst på telefonen. Bakdekselet virker å være i gummiert plast.
Ladekontakt og hodetelefonutgang sitter på toppen. Under messen stod det alarmsensorer i ladekontaktene.
De fleste av Samsungs nye modeller kommer med komplett kontorprogramvare. Derfor kan du også opprette eller redigere Word-dokumenter uten å betale noe ekstra.
Galaxy W kjører ikke den vanlige Android-kalenderen.

(IFA/Berlin, Amobil.no) Samsung har vist frem mange telefoner på IFA-messen i Berlin. En av de mer anonyme er muligens Android-mobilen Galaxy W – men her snakker vi om en skikkelig kraftpakke til godt under 3000 kroner.

Galaxy W har nemlig mye av det som kjennetegner en toppmodell i dag. Stor skjerm, kraftig prosessor og siste versjon av Android. I tillegg er den utstyrt med de siste nettverksteknologiene.

I sin pressemelding omtaler Samsung Galaxy W som liten. Det er i beste fall en unøyaktighet. Galaxy W har 3,7 tommer stor skjerm og er slett ikke noen veldig liten telefon. Den er imidlertid mindre enn mobilmonstrene med skjermer på 4,3 og 4,7 tommer.

Kraftig motor

Galaxy W kjører siste utgave av Android; 2.3.5 Gingerbread. Motoren i telefonen er en enkeltkjernet prosessor på 1,4 GHz. Brikken som driver Galaxy W er en oppgradert variant av den vi finner i for eksempel Sony Ericsson Xperia Neo og HTC Desire S.

Dermed har Galaxy W krefter som ville plassert den i øverste toppsjikt for kun få måneder siden.

Modellen har Støtte for HSPA+, som lar deg laste ned data fra 3G-nettet i hastigheter opp mot 14,4 Mbps, samt raskeste WiFi-standard gjør at Galaxy W burde være en rask surfetelefon. Når telefonen også har Bluetooth 3.0 er den egentlig komplett når det kommer til nye nettverksstandarder.

Samsungs egne menyer

Etter en kjapp titt på menyene ser vi at Samsung også her bruker sitt eget menysystem oppå Android. Touch Wiz kjenner vi i mange varianter fra andre Samsung-telefoner. Det skiller seg ikke voldsomt mye fra original Android på brukervennlighet, men det har en mer fargerik design.

Menyene er kjappe og smidige å navigere i. Vi merket ingen tregheter da vi bladde rundt, men nøyaktig hvor rask telefonen er får vi først testet når testeksemplaret ankommer kontoret.

Ingen AMOLED-skjerm

Dette er en av få nylanserte Samsung-modeller som kommer med vanlig LCD-skjerm. Da vi fikk klørne i den så vi ganske raskt at fargene ikke var like sprudlende som vi er vant til fra modellene med AMOLED-skjermer.

Likevel er ikke dette noen spesielt dårlig skjerm. Innsynsvinkel og fargegjengivelse er på linje med det vi ser fra gode LCD-skjermer i andre modeller.

Skjermoppløsningen er på 800 x 480 piksler – mer eller mindre standard, altså. Det fins mer høyoppløste skjermer, men i denne størrelsen fungerer likevel oppløsningen greit. Vi ble ikke plaget av synlige piksler eller plagsomt kantete bokstaver.

Litt annerledes design

Designmessig er Galaxy W litt annerledes enn mange av Android-modellene fra Samsung. Vi har blitt vant til at Galaxy-modellene er laget i nesten utelukkende plast. Galaxy W har et stort metallfelt øverst på telefonen.

På baksiden av telefonen er kameralinsen og det tilhørende lyset huset i metallfeltet øverst. Bakdekselet starter under metallfeltet, og er laget i plast. Dekselet er dessuten ruglete og kjennes ut som om det gummiert. Telefonen ligger derfor svært godt i hånden.

På eksemplaret vi fikk se på var ikke dekselet helt på – som du muligens ser på noen av bildene. Etter å ha klemt dekselet skikkelig på plass virket det imidlertid å sitte greit fast.

Kan være et veldig godt kjøp

Den senere tiden har vært preget av nylanserte flaggskip med to kjerneprosessorer og gigantiske skjermer. Galaxy W drukner litt i viraken rundt toppmodellene. Den er likevel svært godt utstyrt, og med en veiledende pris på 2700 kroner kan den vise seg å bli en ny favoritt midt på prisstigen.

Her er noen av flaggskipene som har skapt mest oppstuss det siste året:

Alle våre saker fra IFA 2011 finner du her.

annonse