Dette er LGs nye OLED-toppmodell

Byr på en helt unik utformning og materialvalg.

Las Vegas/Tek.no: LG er en av de store gigantene som nå har lettet på sløret under årets CES-messe. Selskapet hadde allerede på forhånd avslørt en ny versting-TV som kan by på 8K-oppløsning, men likevel hadde de flere ess i ermet.

LG lanserer nemlig en helt ny serie, Signature, som består av noen få produktsjangere med eksklusive produkter. En av disse er en råflott OLED-TV som har et utseende vi aldri har sett maken til.

Den nye Signature-TV-en har en rålekker glassramme rundt panelet.

Syltynn OLED på 77 tommer

Den nye Signature-serien er et premium produkt, og når det kommer til TV-en, 77G6, ser ikke selskapet ut til å ha spart på noe. Det første som slår oss er rammen rundt selve skjermen, som er i glass. Selv om vi ikke får lov å ta på selve skjermen, må vi si at dette oser kvalitet når vi betrakter den på kort avstand.

Ved å bruke glass kombinert med OLED-teknologi er denne TV-en rekord tynn. Den måler kun 2,57 millimeter, som ikke er tykkere enn fire kredittkort lagt sammen ifølge LG.

Når vi ser på baksiden av TV-en, er den omtrent like tynn over alt, bortsett fra et lite område midt på nederst på TV-en. Her må tydeligvis noe elektronikk ta seg av overgangen mellom foten og selve skjermen.

Foten er helt spesiell på 77G6.

Spesiell fot

For den løv-tynne skjermen står nemlig på en nokså spesiell fot. Foten, som også inneholder blant annet høyttalere og et eget basselement, er utført på en spesiell måte.

Selve skjermen står nemlig rett ned i denne foten, og den er laget av aluminiums-plater som ser ut til å være stablet lagvis. På den ene siden kan vi så vidt skimte en egen av og på knapp.

Foten kan også fungere som et veggfeste, ved at den kan brettes opp på baksiden av skjermen og festes i veggen. Denne løsningen fikk vi kun se illustrert på bilder, men løsningen virket som ganske så smart, selv om skjermen ble stående noe ut fra veggen.

Skal gi den beste bildekvaliteten

LG 77G6.

En ting er et eksklusivt utseende og utforming, og selv om dette har fått mye oppmerksomhet, virker det ikke som selskapet har glemt bildekvaliteten av den grunn.

Ifølge LG er dette en ekte råtass av en OLED-TV, som blant annet har bestått kravene for å være et premium-produkt av UHD-alliansen, samt at Dolby også har gitt den tommel opp for å kunne håndtere Dolby Vision fullt ut.

Den 77 tommer store skjermen takler med andre ord både krav til lysstyrke og farge-gjengivelse i 4K med HDR-støtte. Panelet skal kunne gjengi 99 prosent av DCI-fargespekteret, og byr på rundt 512 nits med lysstyrke.

Etter hva Tek.no erfarer vil den nye råtassen fra LG dukke opp i butikkene i løpet av det første halvåret, men prisen er enda ikke kjent. Et godt stalltips er nok likevel at den vil koste det samme som en god bruktbil.

LG satser ikke bare på OLED:
Her kan du lese om den 8K-modellen fra selskapet »

Les alle sakene fra CES 2016 på vår samleside »

Les også
LG OLED65E6: LGs nye OLED er rett og slett helt rå
Les også
Netflix anbefaler bare TV-er fra to produsenter
Les også
Disse nyhetene fra CES 2016 bør du ha fått med deg
Les også
Rull sammen OLED-TV-en
Les også
Bildet på denne 4K OLED-TV-en tok nesten pusten fra oss
Les også
Dette blir Norges første 4K-OLED
annonse