Til hovedinnhold

Tyske Loewe viser muskler med sin nye OLED-TV

Design og bildekvalitet fra øverste hylle.

Ole Henrik Johansen / Tek.no

Berlin / Tek.no: Under årets IFA-messe har blant annet Philips annonsert en splitter nye toppmodell med OLED-teknologi. Tyske Loewe er også på plass, og i bagasjen har de med seg en rykende fersk OLED-TV.

Også denne modellen, som kun går under navnet bild 7.65, bruker et panel fra den koreanske produsenten LG. Vi tok turen innom standen til den tyskeprodusenten for å se nærmere på modellen.

Rammene er syltynne takket være OLED-teknologien.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Byr på tøft utseende

I kjent Loewe-stil blir vi tatt i mot av en TV som er litt utenom det vanlige rent utseendemessig. TV-en kan komme med enten veggfeste eller på en pidestall, og det er sistnevnte vi får se i første omgang.

Selve stativet ser veldig enkelt og spedt ut ved første øyekast, men når vi tar på TV-en så skjønner vi fort at det ikke er noe slinger i valsen her. Det samme kan vi si om selve skjermen, som oser av kvalitet der rammene består av metall som er i samme gråfarge som pidestallen.

Under skjermen så sitter en lekker lydplanke, og denne kan du faktisk skjule om du for eksempel har et annet anlegg du heller vil bruke. Det gjøres ved at du går inn i menyen og senker hele panelet slik at det legger seg foran denne lydplanken. En tøff finesse, dog har vi en følelse at den også koster der etter.

Prisen på TV-en er nemlig rundt 7000 euro med stativet, altså snakker vi rundt 65 000 norske kroner for denne 65 tommer store modellen.

Grensesnittet er enkelt og rent.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Et eget brukergrensesnitt

Loewes utskremte forteller oss at de lager all elektronikken selv, foruten panelet, og det inkluderer også brukergrensesnittet. Her er det med andre ord ingen Android eller andre plattformer å spore.

Fjernkontrollen er meget forseggjort.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Sammen med grensesnittet er også fjernkontrollen selvutviklet, og selv om den kanskje kan se litt kjedelig ut på bildene, kan vi fortelle at den er en drøm å bruke.

Det samme må vi si om grensesnittet. Her er det holdt så rent og ryddig så det godt det lar seg gjøre, og det er heller ingenting å utsette på hastigheten og responsen under bruk.

Like fascinerende som andre OLED-skjermer

Så er det dette med bildekvaliteten. Her opplever vi den samme magien i sortnivået som vi har sett ved flere anledninger. For ingen LCD kan måle seg på dette området.

Vi blir stående og se på denne TV-en en stund, og det som kanskje imponerer oss spesielt versus for eksempel OLED-skjermene til LG, er at denne modellen fra Loewe virker å være lynkjapp i bevegelsene.

Det er flere klipp der ting farer raskt over skjermen, og selv de raskeste bevegelsene gjengis med høy skarphet.

OLED er i vingen på IFA:
Se videoen av den nyeste toppmodellen til Philips her

annonse