Til hovedinnhold

LGs nye TV sender alle signalene trådløst

Møt nye M-serien.

Stein Jarle Olsen/Tek.no

Las Vegas/Tek.no: LG kommer med en helt ny lineup av OLED-TV-er for 2023, og blant nyhetene finner vi en helt ny M-serie fra selskapet. En serie som legger seg midt imellom dagens G-serie og Z-serie rent prismessig – uten at selskapet vil avsløre noen priser helt ennå.

Men til tross for at det ikke er en ny toppmodell fra LG, er det likevel M-serien som skiller seg mest ut i årets lineup. For TV-en kan nemlig motta alle signaler trådløst, slik at du får et enda mer stilrent utseende i TV-benken.

Sender signaler trådløst fra en tilkoblingsboks

Den trådløse overføringen går via en separat tilkoblingsboks, hvor du kobler inn alle dingsene dine - slik som TV-boks, spillkonsoll og blu-ray-spiller. Selskapet kaller teknologien for Zero Connect, og er altså et helt trådløst system. Kun en strømkabel er det som trengs opp til TV-en.

Selskapet er sparsommelig med å forklare hvordan teknologien fungerer, fordi den enn så lenge ikke er helt komplett sertifisert. Men det er snakk om teknologi basert på radiofrekvenser som skal kunne overføre 4K-oppløsning med 120 bilder i sekunder over en avstand på opp mot 10 meter.

Selve boksen har alt du trenger av tilkoblinger, og for å sikre at signalene treffer TV-en best mulig har du en dreieplate med en forhøyning på toppen, som du dreier slik at denne forhøyningen peker i retning av TV-en.

Det skal også være en løsning som konstant måler kvaliteten på overføringen, og som kan gjøre endringer om noe eller noen blir stående i veien. Med andre ord skal du ikke merke at noen for eksempel går forbi mellom selve TV-en og boksen.

Bildemessig skal skjermen legge seg på samme nivå som årets nye G3-serie. Prisene er ikke kjent, og vi fikk ikke bekreftet hvorvidt denne modellen blir å finne i norske butikkhyller.

I tillegg blir altså alle de eksisterende modellene oppgradert og skifter navn til 3. Altså vil C-serien i år være C3, G-serien vil hete G3 og B-serien også B3. Så det vil bli enkelt å skille 2022-modellene fra de kommende modellene, ved at de nye altså ender på 3 – og ikke 2 som i 2022.

G3 hang på en mørk vegg. Her ser du samtidig hvordan det nye grensesnittet til WebOS-plattformen blir.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

LG G3 OLED - mye bedre lysstyrke enn før

Foruten Z-serien til LG, som er 8K-modellene til selskapet, vil årets G3-serie være den som tilbyr deg det beste 4K-bildet. Sammen med M-serien.

Noe av det som skal være kraftig forbedret i år er lysstyrke og hvor god bildekontroll som skjermen har fått. Om vi starter med lysstyrken så skal denne angivelig være rundt 70 prosent høyere enn den laveste B3-serien, uten at det i seg selv sier noe eksakt. Men på spørsmål om skjermen ville henge med QD OLED-modellene til Samsung og Sony, var svaret et bastant ja.

Om påstanden stemmer får vi dog verifisert før et eksemplar finner veien til testlabben vår senere i år.

Samtidig har LG forbedret kraftig antallet soner de kan styre uavhengig av hverandre. På fjorårets modeller var det rundt 5000 soner, mens dette tallet er firedoblet på årets G3-serie.

Vi fikk se noen demosnutter, og disse klippene er naturligvis veldig gode i seg selv, og vil neppe vise store svakheter, men likevel må vi si at det virker å være imponerende dynamikk og skarphet i bildet.

Vi kan også se at lysstyrken og fargene har en skikkelig god snert i seg, og det blir utvilsomt spennende å se hva LG klarer mot konkurrentene i år. Førsteinntrykket er i alle fall at de stiller med en tungvekter i denne G3-modellen.

Stein Jarle Olsen/Tek.no

LG C3 OLED - moderate oppgraderinger

Også årets nye C3-modell var på plass under seansen vi var på. Men det virker ikke å være det helt store endringene på denne modellen i år.

Likevel sier LG at lysstyrken også her skal være forbedret, uten at de gir noen spesielle tall. Men ny prosessor er også på plass i denne modellen, noe som vil tilsi at den også skal ha fått bedre kontroll på billedbehandlingen.

Fjernkontrollen virker ganske like før.
Stein Jarle Olsen/Tek.no

En annen ting vi får demonstrert er en ny fot / veggfeste som lar deg feste en av selskapets nye lydplanker som en del av foten på skjermen. En hendig løsning hvor du altså bytter ut den vanlige foten som følger med til fordel for denne løsningen. Henger du TV-en på veggen kan du dessuten svinge både skjermen og lydplanken samtidig.

Også denne modellen har fått det nye utseendet på WebOS, noe som virker å være ganske raskt og smart satt opp. Du får blant annet egne grupperinger, litt som egne mapper på telefonen din, der du kan legge funksjoner som kontor og underholdning hver for seg.

Igjen er LG sparsommelige med priser og tilgjengelighet. Men C-serien har lenge vært den sikre modellen å velge med tanke på kvalitet for pengene, så denne tipper vi er på plass i butikkhyllene utover våren.

LG Objet Collection: Den største utfordreren til «The Frame»

LG satser friskt på OLED og ikke minst på to nye modeller som seiler under «Objet Collection» - som nylig også ble tilgjengelige i Norge. Og den ene av disse, Posé fikk vi ta en nærmere kikk på.

Dette er en TV som har design som hovedfokus, og skal være en TV som skal ta seg godt ut uansett hvor du ser den fra. Og det lykkes de godt med.

Skjermen trenger kun strøm, og denne kablene føres inn via foten på skjermen og er i samme hvite utførelse som resten av skjermen og foten. Baksiden er todelt, hvor den øverste delen har et tøft mønster. Den nedre delen er sølvfarget, og huser trolig styringselektronikkken til skjermen.

Ved siden av står det trådløse høyttalere, og disse spiller med 360 graders spredning. En løsning som virker å fungere godt, og har en lydkvalitet som er bedre enn man normalt får med en flatskjerm. Disse høyttalerne selges dog separat utenom, får vi beskjed om.

Ellers er billedkvaliteten god. Akkurat slik vi har lært å forvente når det er snakk om OLED. Sortnivået er helt uslåelig, og fargene er levende og presise. Så gjenstår det å se hvordan denne modellen kan hanskes med Samsungs The Frame, som er dens aller største konkurrent når det kommer til slike «livsstils-TV-er».

annonse