Tek.no

Sniktitt

Sony Ericsson W380i

W380i har flate taster.
Silje Gomnæs
20 Nov 2007 16:00

Tidligere denne måneden lanserte Sony Ericsson tre nye mobiltelefoner i London. Disse er surfemobilen K660i, samt musikkmobilene W890i og W380i.

Les snikitt av W890i »
Les sniktitt av K660i »

W380i er nesten to centimeter tykk.
Når du ikke bruker telefonen på en stund, ser du ikke ytterskjermen.

W380i - musikk til lapris

W380i er det billige alternativet til W890i i denne lanseringen.

W380i er oppfølgeren til W300i, som også er en musikktelefon i lavprisklassen. Den nye telefonen har fått den samme utformingen som sin forgjenger, nemlig kamskjellsformat.

Det er ikke noe slark i telefonen, men den billige plastikken som er brukt gjør at den heller ikke føles særlig solid. W380i er allikevel mer enn tung nok, og veier 100 gram.

Overflaten på W380i er matt. Dette er bra, fordi det gjør at fettmerker ikke synes så godt. Dermed ser telefonen alltid ren ut, uansett hvor mye du bruker den.

Det er ingenting å si på størrelsen til W380i, verken positivt eller negativt. Telefonen måler 9,2 centimeter i lengden og 4,9 centimeter i bredden. Tykkelsen er på 1,6 centimeter, noe som er adskillig tynnere enn forgjengeren, som var hele 2,5 centimeter tykk.

Styr musikken med fingeren

W380i lar deg styre musikken uten å åpne telefonen. På utsiden av telefonen finner du nemlig en berøringsfølsom overflate. Her kan du både starte, stoppe musikken samt velge neste sang ved å trykke på graverte områder av overflaten. For å slå av og på musikkspilleren sveiper du tommelen over hele det berøringsfølsomme området.

Hver gang du styrer telefonen via det berøringsfølsomme området, vibrerer telefonen som respons på berøringen.

På baksiden av telefonen har Sony Ericsson plassert en liten bryter som låser de berøringsfølsomme områdene på forsiden av telefonen. Slik slipper du å ufrivillig bytte sang eller stoppe musikken mens du har mobilen i lomma.

Løsningen med berøringsfølsom overflate fungerer godt, og vi synes det gjør det mye enklere å styre musikken. Dette er en ganske unik funksjon, som vi ikke har sett i andre musikktelefoner, og det kan nok fort gjøre W380i til en attraksjon i
vennegjengen.

Over de berøringsfølsomme områdene finner du en liten skjerm som viser hvilken sang du spiller. Her får du også beskjed om for eksempel ny SMS, batteritid, dekning og hva klokken er. Bruker du telefonens radio, viser skjermen hvilken frekvens du lytter til.

Den utvendige skjermen vises kun når du har bruk for den. Når skjermen ikke er opplyst er den usynlig.

Liten skjerm

Det første som slo oss da vi åpnet W380i var hvor liten skjermen var. Faktisk er den så liten at det virker sjenerende. Dette skyldes til dels et optisk bedrag. Siden telefonen er så bred som den er, virker nemlig skjermen ekstra liten. Finner du fram
målebåndet vil du se at skjermen faktisk er 1,9 tommer stor, og det er en forbedring fra forgjengerens 1,8 tommer.

Skjermoppløsningen til W830i er på 176 x 220 piksler. Dette er ikke noen uvanlig oppløsning for rimelige telefoner i dag, men gir deg følgelig heller ikke noen sylskarp skjerm. Skal du bruke telefonen til å se mye på bilder og videosnutter, er nok en telefon med høyere skjermoppløsning å anbefale.

Tastene til W380i er hevet omtrent en halv millimeter over telefonens overflate. Når du trykker de inn, senkes de omtrent like langt nedi telefonen. Tastene er behagelige å trykke på, og motstanden er akkurat passe. Navigasjonstastene har i tillegg en riflet overflate, som hindrer fingrene i å skli. Å skrive SMS med W380i var problemfritt.

Menyene til W380i er svært enkle. Med ikoner i et rutenett på hvit bakgrunn, går tankene fort til for eksmpel Sony Ericssons T610. Dette er med andre ord en telefon for deg som liker det enkelt og oversiktlig, og som ikke har sansen for alskens animasjoner og bakgrunner i menyene.

Vi ante en viss treghet i menyene til W380i, og det tar litt tid før menyvalgene dukker opp. Tregheten er likevel ikke så merkbar at det er irriterende.

W380i kommer med hodesett (Foto: Sony Ericsson)

Grunnleggende musikkspiller

Musikkspilleren til W380i har de samme grunnleggende funksjonene som
du finner i Sony Ericssons andre Walkman-mobiler. Du kan bla gjennom musikken etter artist, tittel og sjanger.

Musikkspilleren kan kjøres i bakgrunnen mens du bruker telefonen til andre ting. Hvis telefonen ringer mens du hører på musikk, pauses musikken. Når du legger på, starter musikken igjen.

I tillegg til vanlig musikkspilling har W380i fått ekstrafunksjonen TrackID, som kjenner igjen sanger du tar opp med mobilen for deg. Ved å ta opp en musikksnutt du hører på radio eller på byen og sende denne til Sony Ericssons musikkdatabase via internett, får du tilbake informasjon om hvilken sang du hører på og hva artisten heter.

W380i har også innebygget FM-radio.

MMS-kamera

Kameraet til W380i kan ta bilder i en oppløsning på 1,3 megapiksler. Kameraets søker fyller knapt halve skjermen, og viser bildene en del mørkere enn virkeligheten. Søkeren sliter også litt med å henge med i svingene. Fra du trykker ned avløserknappen og til bildet blir tatt, går det et sekund eller to. Bilder tatt i mørket blir noe kornete, og kameraet egner seg i praksis ikke til så mye mer enn MMS-bilder.

W380i-eksemplaret vi prøvde var imidlertid kun en testmodell, og når telefonen kommer i butikken kan kamerafunksjonen godt være forbedret.

Ellers kommer W380i med 14 MB innebygget minne. Heldigvis kan du utvide minnet med minnekort av typen Memory Stick Micro.

Hva W380i vil koste når den kommer i salg i første kvartal neste år, er foreløpig uvisst.

Her kan du bestille lagervarsling for W380i »

Reisen til og oppholdet i London ble i sin helhet betalt av Sony Ericsson. Amobil har ingen redaksjonelle forpliktelser i forbindelse med reisen.

Se også: Tekstreklameplakaten.

Les også
Sony Ericsson W890i
Les også
Sony Ericsson K660i
Les også
I-mate Ultimate 8150
Les også
Flere bilder av W890i
annonse

Les også