Til hovedinnhold

Comodo Console

Bak denne beplantningen serverer Comodo gratis drikkevarer og viser frem et nytt produkt.

Comodo er et helt ukjent selskap for de fleste. I år slo det israelske selskapet på stortromma med en stor stand svært sentralt på messegulvet bak vegger med pianolakk. På innsiden er det en fri bar, og midt på gulvet står luksusbilen Jaguar XJ av svært ny årgang.

Det er imidlertid ikke for å vise frem en luksusbil at Comodo gjør dette - det er produktet inne i bilen som er den store nyheten: Comodo Console.

Revolusjonerende pinnemobil?

Console ser ut som en mobiltelefon på en pinne, og skal etter sigende revolusjonere mobiltelefonen i bilen. Vi er litt usikre på hva det betyr, men tanken bak Console er å levere alle tjenester du trenger mens du kjører bil på én skjerm. Du kan ringe med den, du kan bruke den som GPS, musikkspiller og videoavspiller - sistnevnte bare når bilen står i ro. I tillegg kan den kobles til et ryggekamera.

Vi ser jo at det kan være en fordel, selv om vi synes det finnes mange greie løsninger i dag fra før. I nye biler har du for eksempel alt du trenger inkludert i bilen fra før - eksempelvis i en nyere Jaguar XJ. I Amobil-redaksjonens litt mer utdaterte bilpark er det imidlertid knapt CD-spiller, så vi er lutter øre.

Kostbart

Skjermen i Console måler 4,3 tommer, og med både GPS- og mobilfunksjonalitet ser vi absolutt en nytteverdi. Prisen skal imidlertid havne på ikke mindre enn 109 shekels i måneden med bindingstid i 36 måneder. Oversatt til norsk: rundt 5900 kroner om vi kalkulerer merverdiavgift inn i prisen. Det virker altså som om noen har tenkt å tjene inn alt det det kostet å frakte en Jaguar XJ inn i et svindyrt messeområde på Mobile World Congress samt servere alle besøkende gratis alkohol gjennom fire messedager.

Uhorvelig treg

Det første vi legger merke til når vi prøver å trykke på Comodo Console er at den er forferdelig treg uansett hva vi trykker på. Ikonene er også plassert rimelig kaotisk, og vi måtte konsentrere oss dypt om Console-skjermen for å klare å gjøre noe som helst.

Dermed ville vi vært pent nødt til å kjøre inntil veikanten for å taste inn en ny destinasjon på GPS-en eller for å ringe til noen. Det tar så lang tid å gjøre hver bidige lille ting at lyskrysset må være rødt veldig lenge for at du skal kunne gjøre noe produktivt mens du venter på grønt, og det er nærmest gitt at du kommer til å havne i snøskavla om du skal bruke dette verktøyet mens du kjører.

Varm øl

Vi fikk servert en godt over romtemperert San Miguel rett fra en gigantisk plastflaske i den fri baren som ifølge reklamene skulle være "den beste baren i Barcelona". Det gav omtrent det samme inntrykket som vi fikk av Console. Dette skulle være en fantastisk enhet, men den viste seg å være så treg at du sannsynligvis bare blir i dårlig humør hver gang du setter deg inn i bilen din - om den så skulle være en Jaguar XJ.

Comodo Console skal dukke opp i Israel om ikke veldig lenge, men om den dukker opp andre steder i verden er foreløpig usikkert.

Les også våre GPS-tester »

annonse