Tek.no

Sniktitt Asus Swift ROG PG65

Vi har prøvd Asus' nye monsterskjerm på hele 65 tommer

Ole Henrik Johansen / Tek.no
12 Jan 2018 06:00

Tek.no / Las Vegas: Er du på jakt etter den ultimate, store spillskjermen, har vi nå kikket på det nye beistet fra Asus: ROG PG65.

Ikke bare er den ekstremt stor for å være en spillskjerm, den måler hele 65 tommer, men den er også lastet med toppspesifikasjoner vi ikke er vant å se på såpass store skjermer.

I praksis er ROG PG65 en monitor i TV-størrelse, med alle de funksjonene du ønsker deg som aktiv spiller – trolig bortsett fra prisen. Den er ikke kjent, men alt tilsier at den blir svindyr.

Et imponerende skue

Skjermen har 120 Hz, G-Sync og 1000 nits lysstyrke.
Ole Henrik Johansen / Tek.no

Inne i demonstrasjonsrommet til Asus finner vi mye heftig, men den gigantiske skjermen peker seg øyeblikkelig ut som rommets midtpunkt. Ved første øyekast ser det ut som noen har hentet inn en vanlig TV, men når vi kommer tettere innpå minner designen langt mer om en tradisjonell PC-skjerm.

Foten er enorm, akkurat som resten av skjermen. Den bygger også en del i dybden, siden det er snakk om en direktebelyst LCD-skjerm. Og det er heller ikke noe tvil om at dette er en prototype. Bak bærer den preg av å ikke være helt ferdig.

Men fremsiden er slik den vil være i butikken – etter alt å dømme.

Forvirrende å spille på i starten

Skjermen er enorm å stå tett inntil.

Det står et tastatur og mus fremme, samt et spill som er satt i gang. I starten virker skjermen nærmest forvirrende å stå så nære. Du føler nesten deg litt svimmel om du snur deg raskt rundt.

Nå skal det sies at denne skjermen neppe er laget for å sitte tett innpå når du spiller, vi håper i hvert fall ikke det, men på demorommet hadde vi ikke noe annet valg. Følelsen av å sitte altfor nærme skjermbildet dabbet av litt etterhvert, men forsvant aldri helt.

Og det skal sies at skjermen gir en helt annen følelse å spille på enn en TV. Med såpass høy oppdateringsfrekvens på bildet, 120 bilder i sekundet, og aktiv synkronisering mot Nvidia takket være G-sync, er vel det også noe man skal forvente.

HDR gir det lille ekstra

Denne skjermen har også 4K-oppløsning og godt med lysstyrke, og kan gi deg opp til 1000 nits i korte øyeblikk over en mindre del av skjermen. Med andre ord har vi med en fullverdig HDR-skjerm å gjøre.

Og HDR hører minst like mye hjemme i spillverden som til film. Med såpass mange farger, et meget habilt kontrastnivå og raske bevegelser virker denne skjermen som et drømmeprodukt i våre øyne.

Etter å ha spilt på skjermen en liten stund, og ikke minst sett den med egne øyne, er det lite tvil om at dette er noe mange vil ha når den finner veien til norske butikkhyller.

Prisen vil nok skremme vannet av de fleste i en god stund fremover, og størrelsen kan være vanskelig å forsvare på en vanlig pult, men med tiden vil nok dette bli mer og mer vanlig. For store skjermer som denne vil nok bli populært.

Har du sjekket denne råtassen fra Sony?
Gir deg hele 10 000 nits med lysstyrke »

Les også
Alienwares nye OLED-spillskjerm er overlegen TV-en din
Les også
Asus slår på stortrommen
Les også
Dette kompromisset vil ikke glede de som har bladd opp 25 000 kroner for Asus' nye skjerm
Les også
Asus' superskjerm koster 26 000(!) kroner og kommer i mai
annonse

Les også