Til hovedinnhold

Nvidia Tegra 2

Amobil/Barcelona: Et av våre gjøremål på mobilmessen Mobile World Congress i Barcelona var å gå innom Nvidia. Årsaken er den nye Tegra 2-brikken som skal gi svært god grafikk og ytelse i smarttelefoner, nettbrett og lignende små bærbare enheter.

Tegra 2 er en såkalt "System On Chip"-plattform, og dermed skal den lille brikken sørge for både prosessorkraft, grafikk og andre teknologier. Det er grafikken, prosessorkraften og brikkens beskjedne strømforbruk som er imponerende.

Les også om Unreal Engine som kan dukke opp på Tegra 2-baserte Android-enheter »

Lynrask

Nvidia hadde på forhånd satt Tegra 2-brikker til å drive en rekke nettbrett, og etter demonstrasjonen av navigering i bildegallerier og dokumenter må vi si oss imponert over den gode hastigheten den lille brikken kan levere.

(Se video øverst for demonstrasjon)

I brikkesettet sitter det en tokjerners ARM Cortex A9 MP-Core-prosessor med klokkehastighet på 1 GHz, og hurtigminnet er 32 bits DDR2. I tillegg støtter den LP-DDR2, som gjør at hurtigminnet kan bruke svært lite strøm.

OpenGL ES 2.0

Enda mer imponert ble vi over grafikken, og demonstrasjonsmaskinene kjørte enkelt svært avansert grafikk i spillene vi fikk demonstrert.

(Se video øverst for demonstrasjon)

Tegra 2 kjører OpenGL ES 2.0, og i tillegg støtter brikkesettet at du kjører to skjermer på én gang. Brikken skal kunne kjøre full HD-oppløsning (1080p) i videofiler av formatene H.264, VC-1, MPEG-4 Video Decode og H.264 Video Encode.

Maksimale oppløsninger som støttes er:

  • 1080p (1920x1080) HDMI 1.3
  • WSXGA+ (1680x1050) LCD
  • UXGA (1600x1200) CRT
  • NTSC/PAL TV-utgang

Energieffektivt

Nvidia mener Tegra 2-brikken skal kunne spille film i 16 timer med ekstern skjerm før et batteri på 2000 mAh takker for seg, eller 8 timer med en innebygd skjerm ut ifra en referanseenhet. Musikkavspillingen skal vare i 140 timer med samme batterikapasitet.

Det spekuleres i at det kan komme enheter med Tegra 2-brikkesettet på markedet allerede i år. Sannsynligvis gjelder dette nettbrett, men brikkesettet er fullt mulig å installere i smarttelefoner - i første omgang store og kraftige toppmodeller.

Les alle sakene fra Mobile World Congress »

annonse