SniktittMotorola Motoluxe

Slik er Motorolas nye designmobil

Motoluxe har mange gode egenskaper, men blir den billig nok?

Motorola Motoluxe

Formfaktor: Trykkskjerm
Størrelse: 11,77 x 6,05 x 0,99 cm
Vekt: 123 gram
Skjerm: 4 tommer, 480 x 854 piksler, TFT LCD
Operativsystem: Android 2.3 Gingerbread med Motoswitch
Internett: GPRS, Edge, UMTS (3G), HSPA+, Wi-Fi B/G/N
Kamera: 8 megapiksler, fotolys (LED)
Minnekort: Ja, opp til 32 GB
Teknologi: Bluetooth 3.0, Wi-Fi, GSM, HSDPA, GPS, FM-radio
Maskinvare: 800 MHz Qualcomm MSM7227A-0, 512 MB RAM
Batteri: 1400 mAh
Forventet pris ved lansering: Ukjent
Tilgjengelig i Europa: Tidlig februar

Slik ser baksiden av Motoluxe ut.
Slik ser ringemenyen i Motoluxe ut. Motorola har kalt menyene sine Motoswitch.
Denne widgeten viser snarveier på en litt uvanlig måte.
Også kontaktene kan vises i en slags sky på hjemmeskjermen.

Amobil.no/Las Vegas: Etter en tids fravær i Norden har Motorola slått på stortromma i det siste. Selskapet fortsetter å lansere interessante produkter, og nylig lanserte de Motoluxe som skal være en rimelig designtelefon med Android. Vi rakk å se nærmere på telefonen under CES-messen i Las Vegas.

Selv om Motoluxe er lansert som en designtelefon er det ikke fryktelig mange designelementer som skiller seg veldig ut her. Telefonen er hovedsakelig sort. Motoluxe har sort ramme rundt en stor skjerm, og ellers ingen store avvik fra de designvariantene vi kjenner.

Les også: Sniktitt på Motorola Defy Mini

Stort varslingslys

Baksiden av telefonen er for det meste i plast, mens forsiden er dekket av en stor glasskjerm. Rundt kameraet og under batteridekselet har Motoluxe områder i børstet aluminium. Knappene langs siden er blanke. Et felt nederst til venstre under skjermen er den største designvrien Motorola har gjort. Dette feltet er nemlig et lys som indikerer når du har tapte anrop eller uleste meldinger.

Motoluxe føles solid og god i hånden og burde være passe stor for de fleste hender.

Fire tommer stor skjerm

Her får du en fire tommer stor skjerm. Motorola hevder at skjermen går helt ut i kantene, men vi har sett mange skjermer som har gått like langt ut i kantene som den på Motoluxe. Det er likevel ikke all verdens plass utenfor skjermen, så vi klager ikke.

Det er en fire tommer stor vanlig LCD-skjerm Motorola har puttet i Motoluxe. Det betyr at den ikke klarer å hamle opp med de aller beste mobilskjermene i dag, men den presterer ganske godt. Fargegjengivelsen er bra og det er innsynsvinkelen også. Under messen slo den oss som ganske lyssterk, selv om den vanskelige messebelysningen gjør at inntrykkene av og til lyver litt.

Aldrende innmat

Hjernen i Motoluxe er en aldrende Qualcomm-prosessor som kjører ved relativt lav hastighet. Derfor var hastigheten under bruk et av de store punktene på sjekklisten da vi fikk se nærmere på telefonen.

Tatt i betraktning at dette skal være en rimelig telefon er det selvsagt at vi ikke snakker om et olja lyn her. Men, akkurat som nylanserte Defy Mini, opplevde vi menyene som helt greie. Hastigheten virker ikke som noen stor hindring for brukervennligheten under vanlig telefonbruk. Spørsmålet som gjenstår er hvor god den er under kjøring av apper, men det må vi komme tilbake til under en fullverdig test.

Egne menyer

Motorola kjører ikke rene Android-menyer på telefonene sine. I stedet har de utstyrt telefonene med egne ikoner, egne småprogrammer og til en viss grad også egen struktur. Dette er ikke uvanlig blant mobilprodusenter, og Motorolas vri likner mer på den vi kjenner fra Sony Ericssons telefoner enn for eksempel Samsung og HTCs varianter. Motorola-menyene har fått navnet Motoswitch.

Selv om mye er litt uvant i Motoluxe-menyene går det ganske kjapt å finne seg til rette. Selv om de fleste ikonene er nye er de enkle å skjønne.

Les også: Test av Motorola Razr

Litt høyt priset?

Foreløpig har ikke Motorola sagt noe offisielt om de norske prisene på Motoluxe, og det er foreløpig ikke bekreftet at telefonen faktisk kommer til Norge. Til Europa skal den iallfall, og prisen i Storbritannia er på omkring 2500 kroner.

Dersom Motoluxe får den samme prisen i Norge er vi litt usikre på om den vil slå an. Det fins etter hvert flere svært gode Android-mobiler midt mellom to og tre tusen kroner, og Motoluxe har svakere innmat enn mange av dem.

Alle sakene våre fra årets CES-messe finner du her

Les også
Motorola Motoluxe: Skinnet kan bedra
Les også
Motorola Motoluxe lander i Norge
annonse